Siła perswazji

Compliance
2012
5,8 4,6 tys. ocen
5,8 10 1 4556
7,0 5 krytyków
Siła perswazji
powrót do forum filmu Siła perswazji

KAC WAWA to arcydzieło przy tym gniocie. Film jest tak cienki i nierealny ,że tylko jeden wniosek mi się nasuwa,amerykanom już totalnie się POJE*AŁO we łbach. PO pierwsze ,
dlaczego Sandra nie pomyślała o tym aby skłamać ,że wyskoczyła z ciuszków majteczek i stanika przecież "policjanta" nie było w pobliżu.Nie potrafię tego zrozumieć jak można
AŻ TAK dać się omamić jakiemuś obcemu facetowi przez telefon,do tego stopnia ,że świecimy rowem ,aalbo robimy pajacyki przed jakimś gościem ,który patrzy na tą
dziewczynę jakby to była jego matka i miałby z nią zaraz odbyć stosunek. No absurd ten film tak powinien być zatytułowany . W sumie teraz tak myślę i jednak szkoda czasu na
pisanie dotyczącego tego g*wna. Postacie które uczestniczyły w całej tej rewizji ,są tak mądre jak dziecko z przedszkola .co mamusia(dzwoniący) powie ,tak jest i trzeba to
wykonać.

ocenił(a) film na 2
sylvester_maniak

Zgadzam sie w pełni. Tylko amerykańce mogą być tak popier><":{) żeby uwierzyć w coś takiego. Nie wiem skąd aż tak wysoka ocena, ja dałem "2".

ocenił(a) film na 8
mati1408

ignorant

ocenił(a) film na 7
sylvester_maniak

Ciekawa recenzja jak na gimnazjalistę.

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

Dziecko drogie nie przyszlo ci do głowy że film jest na faktach i zostało to wszystko przedstawione jak było w rzeczywistości? Mieli dla ciebie fabule zmienić? Napisane jak wół Film Na Faktach Autentycznych. Przeszkadza ci ze się nie kapneli że to nie policjant to idź do tych ludzi co sie im to przytrafiło i się ich spytaj, a nie najeżdżasz na film który nie jest tutaj niczego winny.

ocenił(a) film na 8
diavolo0801

Dobrze powiedziane, sam bym tego lepiej nie ujął.

ocenił(a) film na 1
diavolo0801

Dziecinko kochana, ja rozumiem że masz wykształcenie podstawowe i nie jesteś w stanie zrozumieć pewnych rzeczy. Jeżeli ktoś by zrobił film o tym jak jakiś człowiek robił 20 lat temu kupe w krzakach, to byś uważała ,że zekranizowali świetnie sytuacje , która miała miejsce dwie dekady temu? I tak naprawdę niema co się przyczepiać do filmu no bo co mieli by dla kogoś fabułę zmieniać , proszę cię!!! litości! PO CO robić film ,który ani nie jest pouczający ,ani tak naprawdę nie przedstawia czegoś nad czym moglibyśmy rozmyślać po seansie. Czytałem komentarz jakiegoś użytkownika z filmwebu i twierdził on ,iż ten film pokazujemy jak mało asertywni jesteśmy. Jednak trzeba odróżnić brak asertywność od głupoty . Dlatego nie zgodzę się z żadną pozytywną opinią na temat tego filmu ,ponieważ każda będzie błędna. I jeszcze jedno , jeżeli takiego gniota ma usprawiedliwiać fakt ,iż jest on oparty na faktach autentycznych ,to ja dziękuje bardzo za takie kino. Głupotę ludzką spotyka się wszędzie w internecie czy w realu co nie oznacza ,że trzeba od razu robić film. Dlatego moja opinia na temat tego filmu jest taka a nie inna. Jeżeli nie którzy z was takie coś tolerują ,to współczuje.

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

Skąd możesz wiedzieć jakie mam wykształcenie? Napisałam ci że film jest oparty na faktach i zrobili go tak jak było naprawdę. Do filmu nie masz co się czepiać jest dobrze zrobiony, a nawet dokładny. Skoro nie lubisz filmów na faktach to nie oglądaj ich. Było najpierw przeczytać opis filmu albo zobaczyć trailer i byś wiedział o czym jest. No tak ale widze że to jednak ty masz braki w nauce bo czepiasz się czegoś nie będąc w stanie logicznie zrozumieć że inaczej nie mogli zrobić tego filmu. Na prawdę nie obchodzi mnie że ten film tobie się nie spodobał ale zauważ że są też inne gusta i dla nie których ludzi jest on fajny. Ty np. wysoko oceniłeś Jesteś Bogiem, a film ten jest do dupy i prawdy w nim nie ma. Jakbys interesował się ich muzyką to byś wiedział. Ale jesteś tylko następnym gimbusem który polubił PFK tylko dlatego że film nakręcono.

ocenił(a) film na 1
diavolo0801

Właśnie swoją odpowiedzą udowodniłaś jakie masz wykształcenie,nawet nie potrafisz wniosków wyciągać z czyjejś wypowiedzi. Gdzie ja napisałem ,że nie lubię filmów opartych na faktach?? Jakbyś potrafiła czytać ze zrozumieniem głupia kasjereczko z tesco . To byś zauważyła pewne zdanie ,które oznaczało ,iż robienie takich filmów opartych na faktach to jak robienie filmu o załatwianiu się w krzakach. Oba nic nie wnoszą -to ich wspólna cecha. Po drugie do tej pory nie widziałem filmu Jesteś Bogiem , nie słucham polskiego rapu z pewnymi wyjątkami. Nie interesuje mnie pfk jakiś magik i film jestes bogiem.

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

Widzisz i tutaj się mylisz bo nie pracuje w Tesco, ani innym sklepie. Głupiutkie dziecko teraz ty mnie posłuchaj. Udajesz takiego dorosłego, a postępujesz jak nastolatka oceniając film bez oglądania. A co do filmu Compliance to już powiedziałam że niektórym on się podoba. Skoro już piszesz że ten film to gniot to użyj jakiś dobrych argumentów, a nie napisaleś 20 zdań bez ładu i składu.

ocenił(a) film na 1
diavolo0801

Okej ,zakładałem że albo pracujesz na kasie albo się jeszcze uczysz w gimnazjum. Teraz już wiem. Ludzie nie udaje dorosłego, pisze otym ,że robienie filmu o głupocie ludzkiej w sytuacji jaka tam miała miejsce jest jakimś nieporozumieniem. Nie ma czegoś takiego jak dobre argumenty -drugi raz widać ,że jednak trochę szkół brakuję ,albo musisz trafniej dobierać słowa.

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

A co ty wiesz o filmach? Skoro robią takie filmy i ktoś je ogląda to znaczy że jednak to dobry pomysł. Uśmiałam się dziecinko z ciebie. Zacznę od tego że w życiu nie byłam w gimnazjum bo to nie moje czasy. Druga sprawa nie rozumiem co masz do ludzi którzy pracują w Tesco czy gdzie indziej w sklepie? Uwazasz że nie są inteligentni? Że same niedorajdy tam pracują? Widzisz gdybyś był taki madry na jakiego się robisz to byś wiedział że obrażanie ludzie świadczy o małym ilorazie inteligencji... No i ty nie masz prawa mnie poprawiać i twierdzić że źle dobieram słowa z tego powodu że sam robisz błedy, a co najśmieszniejsze napisałam pewien błąd dość duży no i niestety póki się skapnęłam to nie dało się już nic zrobić, a ty to po prostu przepisałeś. Więc jednak uważam że jesteś gimbusem.

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

A zapomniałam. To opowiedz mi jak to jest oceniać filmy nieoglądając je. Moim zdaniem tylko głąby tak robią.

ocenił(a) film na 1
diavolo0801

Inteligenta osoba nie pójdzie pracować na kase do tesco czy gdzie indziej ,bo ona ma szereg innych pomysłów na siebie mimo braku(czasem) odpowiednich funduszy ,taka osoba sobie radzi. Chyba ,że praca na kasie komuś odpowiada -wolny kraj- ale wątpię aby inteligencja polska wydawała resztę w sklepie nie od tego oni są. "Obrażanie ludzi świadczy o małym ilorazie inteligencji" - odmienię twoje życie , to nie prawda ! Ja wiem że ci tak rodzice wmawiają i nauczyciele w szkole, to jest normalne -wszędzie tak jest, to jest jakby taki ich argument aby dzieci przestały się sprzeczać.Dobra mniejsza. Zakończmy to bo i tak to donikąd nie prowadzi. Każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie.

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

Jak coś piszesz to pisz z sensem bo nie moge dociec o co ci chodzi. Co mi rodzice wmawiali? Tego nie napisałeś. Sam nie wiesz o co ci chodzi. Moi rodzice zawsze mi mówili żebym szanowała ludzi. Nie mam co narzekać bo bardzo dobrze mnie wychowali. No a twoi niestety widze że ponieśli porażke ale to nie o to tu chodzi. Tak jak wspomniałam i teraz jestem już na 100% pewna jesteś gimbusem albo chodzisz do podstawówki i nie znasz życia. Znam takich ludzi którzy pracują w sklepie, a mają inżyniera inni magistra. Nie tak prosto znaleźć jest prace. W szczególności w małym miasteczku i jak się nie ma za co wyjechać gdzieś dalej. Jeżeli o mnie chodzi to akurat też nie miałam mozliwości i kasy ale mam przyjaciół którzy mi pomogli i mieszkam za granicą i tutaj pracuje. Nie nie na kasie. Szanuje ludzi i oni szanują mnie. Zawsze pomagam jak moge i to wraca do mnie. I to właśnie mi mama zawsze wpajała żeby szanowac i pomagać. Ale co ty mozesz wiedziec o tym jak myślisz że kasjerka to musi być głupia i po podstawówce. Dalej twierdze że obrażanie ludzi świadczy o małej inteligencji.

ocenił(a) film na 1
diavolo0801

Urzekająca historia. Ja już kończe, bo to i tak prowadzi donikąd więc szkoda czasu.

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

Bardzo się z tego cieszę. Bo ciężko się czyta twoje wypociny. Dobranoc

ocenił(a) film na 9
sylvester_maniak

http://www.youtube.com/watch?v=CgCSps6KgdY

ocenił(a) film na 7
sylvester_maniak

Jezu co za bełkot ... lepiej zastanów się dwa razy zanim znowu coś napiszesz gdziekolwiek. Film był rekonstrukcją (świetnie zrealizowaną) AUTENTYCZNYCH wydarzeń , dotarło to wreszcie do krytyka z bożej łaski ??

ocenił(a) film na 1
Hadrian1988

Jak ci nagram świetną rekonstrukcje jak ktoś rzyga do kibla też będziesz zachwycony oczywiście wszystko będzie oparte na faktach. Ludzie rozumiem że jesteście typowymi bałwanami którzy spędzają cały dzień po pracy przed TV i głupota zrobiła wam się w ten sposób nie obca. Chce wam tylko przekazać ,że robienie filmu na faktach w tej sytuacji jest całkowitym nie wypałem i niema co tu oglądać.

ocenił(a) film na 7
sylvester_maniak

Nazywasz mnie bałwanem ?? Przecież ty masz problemy z poprawnym budowaniem zdań w języku polskim a twoja argumentacja jest po prostu dziecinna ..

ocenił(a) film na 7
sylvester_maniak

... ćwoku.

ocenił(a) film na 1
Hadrian1988

No niestety bałwanku ,ale z przykrością stwierdzam ,iż twój jedyny argument to "ćwoku". Ja tylko stwierdziłem ,iż ekranizowanie debilizmu jeszcze w tak banalnej sytuacji jest nie na miejscu ,nic nie wnosi , wykazuje jedynie brak szacunku do widza wydając takiego gniota. Dla tych co mają problemy z myśleniem: odnoszę się do tego ,iż ten film to jest jak zrobienie rekonstrukcji człowieka srającego w krzakach. Po co ,na co,komu????? taki film. Masz rację rekonstrukcja jest bardzo dobrze zrobiona i tak jak mówiłem można również zrobić rekonstrukcje człowieka srającego w krzakach i też ocenisz na 7 ,bo zajebista rekonstrukcja im wyszła jak gościu sra? MYŚLCIE ludzie proszę was.

ocenił(a) film na 7
sylvester_maniak

Oceniłeś film na 1 tylko dlatego ,że porusza taką a nie inną tematykę a nie za sposób w jaki została przedstawiona co jest dla mnie szczytem ignorancji. To tak jakby zrównac z błotem film " Forest gump" tylko dlatego bo główny bohater jest totalnym idiotą. Pouczasz innych a sam nawet 5 min nie poświęciłeś na głębsza analizę tego co zobaczyłeś. Twoje komentarze są strasznie powierzchowne.Odnośnie zaś twoich dalszych kloacznych wywodów : rekonstrukcja fabularna danego zdarzenia diametralnie różni się od rekonstrukcji 1:1 " człowieka srającego w krzakach" , jeśli tego nie rozumiesz to znaczy że jesteś niewyobrażalnym kretynem.

ocenił(a) film na 1
Hadrian1988

Właśnie o to mi chodzi !!! Głupota pokazana w "Forest Gump" ,jest jak najbardziej na miejscu i jej nie neguje ,albo pokazać nie do końca mądre posunięcia ludzi w ciężkich przypadkach i po takim seansie można poświęcić czas na głębszą refleksje. Jednak w compliance ukazany jest debilizm ,który nie zasługuje na odrobinę głębszej analizy. bo sytuacja w której te osoby się znalazły były na poziomie problemów dzieci z przedszkola. Dlatego uważam ,że ten film to gniot nie z uwagi na to jak go przełożyli, tylko że w ogóle ktoś wpadł na taki pomysł aby zekranizować nam debilną sytuacje i naiwność głupich ludzi.

ocenił(a) film na 7
sylvester_maniak

wlasnie o to chodzi w tym wszystkim , iz oni w tym filmie pokazali jak mozna zmanipulowac czlowieka o slabej osobowosci
film powstal po to aby wiecej osob poznalo te historie, ktora jest tak absurdalna i niemozliwe aby przytrafilo sie to naprawde...a jednak:) Twoja bulwersacja jest tak na niskim poziomie ze az smutno sie robi ze tak prostego przekazu nie zrozumiales:)

ocenił(a) film na 8
sylvester_maniak

Film to jedno, a historia jaką przedstawia to co innego, tak więc do filmu nic nie mam, a głupota jaką przedstawia to oczywiście granice debilizmu. A można to podsumować jednym słowem: Amerykanie.

sylvester_maniak

Porównujesz głupią komedie do filmu opartego na faktach? Szczerze... to mi Ciebie żal.

ocenił(a) film na 6
sylvester_maniak

heh co za typ wyskakuje z argumentem, że równie dobrze można było sfilmować jak ktoś sra albo rzyga bo to też autentyczne, logika na poziomie szympansa :) Zrozum dziecko, że takie rzeczy się zdarzają i Tobie może się wydawać, że jesteś ponad to ale po takich analogiach jak ta powyżej jestem prawie pewien, że zachowałbyś się właśnie jak Ci "tępi" Amerykanie w takiej właśnie sytuacji. Problem jest taki, że ludzie są zdolni do wszystkiego gdy odpowiednio się ich podejdzie, zmanipuluje i zrzuci z nich odpowiedzialność za czyny rozkazując im. No ale Ty tego raczej nie ogarniesz, bo czytanie między wierszami, jakaś ogólna znajomość historii Ciebie nie dotyczy.

sylvester_maniak

lecz odciski bo na głowę nic ci juź nie pomoze