Siła perswazji

Compliance
2012
5,8 4,6 tys. ocen
5,8 10 1 4556
7,0 5 krytyków
Siła perswazji
powrót do forum filmu Siła perswazji

Obrzydliwy

ocenił(a) film na 10

..dawno czegoś tak obrzydliwego nie widziałem,chociaż to tylko dramat.
Z każdą minutą czułem się gorzej,po 45 minutach byłem psychicznie 'wyczerpany',a najgorsze miało dopiero nadejść. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie tego potwornego upokorzenia,które przeżywały te młode kobiety. Z filmu nalezy wyciągnąć wnioski,ponieważ jest ostrzeżeniem przed zdeprawowanymi manipulantami, także w internecie np. w filmie "Chatroom".
10/10
Pozdrawiam

adamxx68

Fakt, że film był okropny.. z tego powodu, że ludzka głupota nie zna granic. Naiwność i strach przed przedstawicielami prawa, jak i brak empatii ukazane są tu rewelacyjnie. Dla mnie świetny film. Jeden z lepszych z jakimi się ostatnio spotkałem. Inna rzecz, że oparty na wydarzeniach które miały miejsce. Naprawdę dobra gra aktorska. Tak niska ocena to nieporozumienie. Moim zdaniem nie jest ostrzeżeniem przed zdeprawowanymi manipulantami. Wystarczy trochę oleju w głowie i do takich sytuacji by nie dochodziło. I chyba tylko w USA jest to możliwe na taką skalę jaka miała miejsce w tym wypadku.

ocenił(a) film na 10
SeeenDAllien

tu nie chodzi o ludzką głupotę,tylko o łatwość poddawaniu się presji,niektórzy mają z tym problem,dlatego facet prawdopodobnie wcześniej był klientem baru,poznawał imię pracownika i sam wybierał ofiary,jeśli uznał,że sie nadaje..