Siła perswazji

Compliance
2012
5,8 4,6 tys. ocen
5,8 10 1 4556
7,0 5 krytyków
Siła perswazji
powrót do forum filmu Siła perswazji

Skoro to taki gniot , to jakim cudem ma ocenę 5,7
na IMDb 6,4. Przekonajcie jakoś. Bo pisać , że gniot , że dla gimbazy odmóżdżonej , albo "Czy ktoś obejrzał do końca?" (jak sądzę ten ktoś nie obejrzał , a ocenił).
Przekona mnie ktoś , że to taki gniot , bo mam ochotę go mimo to obejrzeć.

ocenił(a) film na 1
bodek75

Jak nie masz co robić przez 90min to możesz włączyć sobie, ale moim zdaniem będzie to stracony czas!
...Dlatego, że film jest mocno naciągany, a takie wydarzenie miało miejsce tylko raz i to ponad 10 lat temu :P
Chodziło o osłabienie pozycji mcdonalda na rynku (raport z dochodzenia)
menadzerka i ekspedientka chciały wyłudzić ogromne odszkodowanie od mcdonaldsa i udało im się bo dostały około 6 000 000 $ :P
...i tyle o to szumu :P

djdjdjdjddj

No dobra, ale dlaczego słaby? Jak na razie wywnioskowałem tylko tyle, że może być naiwny. Aktorstwo, zdjęcia - jak stoją? :P

Ultor

Siłą tego obrazu jest to, że nie zobaczymy żadnych gwiazd, znanych twarzy, co tylko wzmaga w widzu wrażenie prawdziwości, jakby rzeczywiście oglądał zwyczajnych ludzi. Film jest zagrany w mojej ocenie bardzo dobrze, na pewno zaskakuje skutecznością prostych środków, intryga narasta, wciąga, aż wierzyć się nie chce jak naiwni są ludzie. Ten nie film jest naiwny, ten film demaskuje ludzką naiwność i podatność wobec bardzo zręcznej manipulacji zboczeńca. Polecam.

djdjdjdjddj

Producent na końcu filmu podaje informację, że w 30 stanach zgłoszono 70 podobnych zdarzeń, więc chyba nie tylko raz i podejrzewam, że nie tylko w McDonalds. Na pewno nie jest to film, który spodoba się każdemu, ale myślę, że to jest jego atut.

ocenił(a) film na 7
djdjdjdjddj

skad masz takie info ze chodzilo o jakies oslabianie pozycji makdonalda? daj linka chetnie poczytam
na wikipedii nic o tym nie ma http://en.wikipedia.org/wiki/Strip_search_phone_call_scam
pisza tylko ze bylo 70 takich przypadkow na przestrzeni 10 lat zanim goscia namierzyli (z tym ze przypadek przedstawiony w filmie zaszedl najdalej), a film nie tylko nie jest naciagany, ale jest niedociagany, bo ten narzeczony jej zrobil przeglad niczym ginekolog,a potem ja klepal az sie zgodzila na loda

bodek75

Widziałam, polecam. Film demaskuje zwykłą ludzką naiwność i głupotę. Obraz pokazuje podstępność i inteligencję zboczeńca, sprawnego manipulatora. Warto zobaczyć.

ocenił(a) film na 8
bodek75

Obejrzyj - przekonasz się ,że głupota i naiwność ludzka nie zna granic .

ocenił(a) film na 1
bodek75

ma 5,6, bo nie można dać 0 :(
...widocznie ludzie wariują i dają jakieś dziwne oceny :P

ocenił(a) film na 7
MartaS353

Film jest irytujący z tego powodu ,ze az sie chce krzyczec CO ZWAMI?! TO ABSURD! ale trzyma w napieciu lepiej niz niejeden horror...moze dlatego ,ze to horror dnia codziennego i ludzie padaja ofiara manipulacji kazdego dnia...ten film fajnie to naswietla...moze nie jest arcydziełem ale napięcie rosnie... sytuacja jest tak naiwna i tak okrutna zarazem ,ze moge ocenic jedynie dobrze i polecic chocby ku przestrodze...bo kazdego moze spodkac podobna sytuacja