Żałuje że nie uwierzyłem negatywnym komentarzom.
Ćoś na poziomie Dlaczego Ja? W11 Trudne sprawy.
Nie porównuj polskich seriali o tematyce życiowej (bo te seriale, które wymieniłeś są często kręcone na podstawie spraw zgłoszonych do policji i sądów) do jakiegoś gówna, które miało miejsce raz w całej historii ludzkości kilkanaście lat temu, a sprytny reżyser zrobił z tego sensacje roku i zjawisko masowe, żeby tępi ludzie jarali się, że są głupsi ludzie od nich :P
Bardziej porównała bym ten gniot do serialu "świat według kiepskich" tam też widzowie śmieją się jaka ta rodzina jest ograniczona umysłowo, a sami siedzą przed tv z browarem w ręku ogromnym brzuchem, który służy im za stolik na przekąski do piwa ,ale nie widzą podobieństwa :P
Rozczaruje fanatyków tego filmu, ale jak wspomniałam to zjawisko miało miejsce tylko raz i chodziło o wyłudzenie odszkodowania więcej info tutaj:
http://usatoday30.usatoday.com/news/nation/2007-10-05-strip-search-hoax_N.htm
oraz dużo innych publikacji na ten temat w necie znajdziecie :)
...nie ufajcie tylko jednemu filmikowi i wypowiedzi - biednych poszkodowanych milionerek, bo jak wczytacie się w temat to się okaże, że telefonista był z nimi w zmowie i go wydymały na hajs, bo nic nie dostał, a odsiaduje za nie wyrok.
One dostały 6 milionów odszkodowania + pieniądze z wywiadów, gazet, itd + pieniądze za prawa z tego gniota
Teraz pytanie do Was drodzy forumowicze i fanatycy tego filmu, kto jest głupi One, które udawały biedne nie świadome ofiary, a teraz są milionerkami i żyją na bogato!
...Czy Wy biedne ofiary systemu, które ciągle narzekają jak jest źle w koło i wszędzie bieda?
Kipiąca głupota i naiwność przeraża w tym filmie dlatego porównałem do Trudnych spraw. Co do odszkodowania to zrobiły naprawdę wielki przekręt propsy.
Nikt nie udowodnił, że miała miejsce jakakolwiek zmowa, a podobnych (choć łagodniejszych) zajść miało miejsce około 70 w USA. Zresztą nawet gdyby to było jedyne takie zdarzenie w historii, to niby dlaczego nie nakręcić o tym filmu? A porównywanie go do "Trudnych spraw" jest niedorzeczne, biorąc pod uwagę poziom gry aktorskiej i profesjonalność wykonania jednego i drugiego.
Zgadzam się w pełni, trzeba być debilem by decydować się na rozmowę telefoniczną rozmawiając z pseudo"policjantem". Szkoda że nie ma 0 w skali film webu bo to jedyna ocena. DNO DNA ! .
też myslalem ze to chora wyobraznia rezysera i juz mialem wystawiac 1, ale zobaczylem ten dokument:
https://www.youtube.com/watch?v=LuH3GYmSjzU
Wszystko, włącznie z wykonywaniem "pajacykow" oraz seksem oralnym - zdarzyło się naprawdę! Amerykanie mają siano zamiast mózgu.
Właśnie niedawno czytałem o tym w podręczniku do psychologii, więc film też chętnie obejrzę. A najciekawsze jest to, że część komentujących pewnie zrobiłaby to co ludzie z filmu. TO jest przerażające.
To smutne, że jesteś na tyle nie oczytany, żeby o tej sprawie dowiedzieć się dopiero z filmu. W każdej książce o psychologi społecznej, jest historia tego gościa.
Nieoczytany poeta(28) to chyba gorzej niż "nie oczytany" (źle) w psychologii człowiek niemający z nią wiele do czynienia. Poza tym nieczytający ze zrozumieniem, bo inaczej przeczytałby, ze właśnie najpierw o tym przeczytałem, a potem film obejrzałem.
No chyba, że chodzi jedynie o nieumiejętność dodawania komentarzy i komentarz odnosi się do kogoś innego...