PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=245424}

Sierociniec

El Orfanato
2007
6,9 152 tys. ocen
6,9 10 1 151861
6,1 35 krytyków
Sierociniec
powrót do forum filmu Sierociniec

Ocena na filmwebie wszystko tłumaczy! - 7.91/10; jak na horror to żaden tyle nie osiągnął od bardzo bardzo bardzo dawna biorąc pod uwagę właśnie zróżnicowanie upodobań i o jest opinia wystawiona zarówno przez lubiących horrory jak i całą resztę.

Zwariowany_panicz

musze przyznac ze rezenzje pojawiajace sie na wiekszosci portali sa bardzo pozytywne a opinie tych ktorzy film widzieli w wiekszosci sa bardzo pozytywne.

ja sam uwazam ze ten film ma klase i jest jednym z ciekawszych horrorów jakie ostatnio powstały a ocena &,91 swiadczy o pozioie filmu.

Zwariowany_panicz

Sledze horrory dość uwaznie i zadko komentuje cokolwiek na portalach tego typu ale faktycznie jest to mile zaskoczenie ze Sierociniec jest tak wysoko oceniany.

ocenił(a) film na 7
aga_ropucha

Rec... proszę bardzo, ocena wyższa i film świetny, a nawet lepszy :). Za Sierociniec dopiero się zabieram uhuehuahauhaua :).

Tybii

TIbi Rec nie było jeszcze w polsce na wielkim ekranie i niewiadomo czy będzie więc marna wypowiedż.

Zwariowany_panicz

Nic dziwnego, że taka wysoka, bo film jest naprawdę świetny. Trzyma w napięciu do ostatniej sceny. Przeraża i wzrusza jednocześnie.

aluna8

wypasisty film, mozna sie troche zestresowac momentami, polecam a ocena wysoka bo to bardzo dobry film

Zwariowany_panicz

No mnie też to zaskoczyło. Rzadko się zdarza, żeby horror zdobył aż tak wielu fanów. We mnie na pewno ma jednego. Sierociniec straszy i wzrusza jednocześnie, do tego jest pełen tajemnic. Polecam!

Zwariowany_panicz

Dla mnie to jeden z najlepszych horrorów w ostatnim czasie. Tak naprawdę nie znalazłem nawet jednej rzeczy do której można by się przyczepić. Film wciąga, sprawia, że serce bije szybko, a do tego ma fajny klimat.

Zwariowany_panicz

I tu ładnie widać jaki jest Sierociniec. Bravo.

Zwariowany_panicz

mało horrorów ostatnio jest tak dobrych aby wysokie noty im sawiac a ten mnie powalił.

lord_wader8

Bardzo dobry wzruszający film, jak dla mnie 9/10, oby więcej takich produkcji.

Zwariowany_panicz

REC - średnia powyżej 8.1 - to tłumaczy, że hiszpańskie horrory przejmują władze nad tym gatunkiem :D

Zwariowany_panicz

Hiszpańskie horroy sa coraz bardzioej popularne, coraz czesciej pokazywane w europie i cora czesciej docieraja do Polski i jak widac osiagaja coraz lepsze wyniki a tym samym spelniaja oczekiwania widza.
polecam

Zwariowany_panicz

7.91 i już jest 7.93 a zazwyczaj spadają no baaa, widać kto ma racje

Zwariowany_panicz

Bardzo dawno w kinach nie pojawil sie horror tego typu i z takim klimatem , oceny filmu odzwierciedlaja jego poziom, ja oceniam film bardzo wysoko i ww pelni zgadzam sie z najlepszymi ocenami dla tego filmu.

Zwariowany_panicz

Myślę, że po prostu ludzie potrafią docenić dobry horror. A takim jest właśnie Sierociniec.

Zwariowany_panicz

obecnie zaobserwowałem wzrost z 7,91 na 7.93 a wiec tenencja wzrostowa sie utrzymuje i to mnie cieszy

Zwariowany_panicz

I bardzo dobrze ze tak jest, nareszcie porzadny horror

Zwariowany_panicz

oj oj oj obecnie film na 3 miejscu i w tendencji wzrostowej, jestem pod wrazeniem dobrego gustu filmwebowców- sama sie do nich zaliczam a film jest rewelacyjny i polecam

Zwariowany_panicz

oj dawno dawno ale to bardzo dobrze swiadczy o filmie.
sam osobiscie polecam

ocenił(a) film na 9
czeskitygrys

świetny film...niesamowity wstrząsający zaskakujący taki jakim horror być powinien... pierwszy raz spotkałam sie z takim filmem. naprawde chyle czoła przed del Toro i współpracownikami...

Zwariowany_panicz

pozostaje nam sie cieszyc chwila i liczyc na wiecej tak swietnych produkcji.

Zwariowany_panicz

zaskoczylo mnie ze na filmweb.pl ten film dostal tak wyokie noty ale to bardzo dobrze bo film jest dobry i na to zasługuje

bicccza

Jeje ale tak serio jak myślicie! ile czasu będzie trzeba czekac na kolejny taki film ?

Zwariowany_panicz

Ocena jak najbardziej zasłużona. Sierociniec jest absolutnie świetny.

Zwariowany_panicz

swietny film dlatego ma tak wysokie oceny, plecam

Zwariowany_panicz

Faktycznie dawno tak nie było. Ale to tylko świadczy o tym, jak dobrym filmem jest "Sierociniec". Polecam!

vernona

Podpisuję się czterema łapami. Sierociniec jest świetny.

Zwariowany_panicz

Ocena na filmwebie mówi o jednym: kto nie widział niech koniecznie zobaczy, taki film zdarza się raz na kilka lat.

Zwariowany_panicz

Podzielam zdanie większości. Film bardzo mi się podoba, trzyma w napięciu tak by zasługiwać na miano jednego z lepszych horrorów ostatnimi czasy. Jednocześnie łapie za serce i trąci nutką smutku. Jak dla mnie 9/10 :):):):)

Zwariowany_panicz

Bardzo wysoka ocena jest tylko i wyłącznie zasługą samego filmu. Wciągająca fabuła i nietypowe zakończenie są ogromnymi jego zaletami. Do tego jeszcze idealnie dobrana muzyka i mamy świetny horror.

Zwariowany_panicz

Moim zdaniem są horrory które osiągnęły więcej niż te 7.91. Nie trzeba daleko szukać producent tego filmu Guillermo del Toro wyreżyserował "Labirynt fauna", który ma np. 8.1

Co do samego sierocińca to dobry film, ale wydaje mi się że wiele osób zbytnio się nim podnieca

ocenił(a) film na 8
Zwariowany_panicz

Największą zaletą filmu jest klimat, którego bardzo często próżno szukać w amerykańskich produkcjach. Film mnie nie zawiódł serdecznie polecam.

Zwariowany_panicz

film jak najbardziej powienien być oceniany wysoko no i trzeba zauwazyc ze nadal utrzymuje sie w czołówce filmów.

kastom_tomasz

i dlaczego jakoś nie podzielam waszego zdania i zachwytów?
czytałam pozytywne opinie i wczoraj sie skusiłam. cieszyłam sie cały dzień na wieczór żeby zobaczyć ten film i co?

dobry. i nic więcej.
trochę "niedoróbek"
a szkoda.
pozdrawiam

kastom_tomasz

Moja ocena bardzo wysoka! Było troche strachu i niepewności! Naprawde polecam!:)

ocenił(a) film na 8
Zwariowany_panicz

ja dałem 8/10 za ciekawą fabułę, klimat no i zakończenie, które mnie troche wryło w ziemie. ale widziałem horrory które mnie bardziej wystraszyły

ocenił(a) film na 9
Vito_Corleone

Możesz podać tytuły tych traszniejszych horrorów ?

Zwariowany_panicz

Nic dziwnego że ostatnio horrory dostawały mniej niż dostał sierociniec.
Przez ostatnie kilka lat nie było ani jednego filmu grozy wartego uwagi. Teraz jedyny gatunek horrorów jaki powstaje to gore(nie wiem czy dobrze to napisałem). Te filmy nie są straszne po prostu, Hostel, albo Piła nie straszą tylko napawają obrzysdzeniem a po kolejnej scenie egzekucji robią sie w makabryczny sposób śmieszne.
Sierociniec ma fajną fabułe, zwroty akcji, i aktorzy grają całkiem dobrze. Więc na tle wymienionych pozycji ten film jest naprawde świetny.
8\10

PS: Podkreślam że ocena filmów Hostel i Piła to moje prywatne odczucia nie wszyscy się muszą zgadzać.

ocenił(a) film na 8
Zwariowany_panicz

oczywiście, że mógłbym. Szczerze, to bardziej się przestraszyłem ogladając "Widmo" ( z tym ze japońską wersje) no i chociażby "Amityville". Mimo, ze w tym drugim filmie może fabuła była mało oryginalna, no ale film był ogólnie straszny.