6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

1/10

ocenił(a) film na 1

Dla mnie katastrofa i zupelnie nie rozumiem czemu ma nazwe Horror.
Nic przerazajacego, przez caly film sie smialam.
Jay Hernandez-jedyny powod dla ktorego obejrzalam tez film. Chociaz jego rola byla tak mala,ze nawet nie szlo poznac,ze to on.

ocenił(a) film na 8
Jh0

A co w tym filmie tak Cię rozśmieszyło? No i dlaczego to, że w trakcie oglądania nie czułaś grozy, spowodowało, że wystawiłaś temu filmowi najniższą z możliwych not? Naprawdę wszystko było w nim spartaczone do granic możliwości? Gra aktorska, muzyka, montaż etc. też?

hamada

Nie podejmuj nawet dyskusji... Argumenty będą te same. Schemat.

ocenił(a) film na 8
Dimond

Jakie argumenty? Dotąd nie usłyszałem na tym forum żadnych sensownych argumentów na "nie" - chyba że za pełen argumentów uznać bełkot w tonie "film jezd gópi, bes sęsu, wogule niestraszny i nie wiadomo, o so w nim hozi, 1/10".

Der_SpeeDer

Jesli myslicie ze ta jej opinia to kompromitacja to zapraszam was do tematu ponizej, tam dopiero pokazal/a poziom swojej inteligencji.
http://www.filmweb.pl/film/Kevin+sam+w+domu-1990-6721/discussion/Znudzony.,16725 38

Jh0

Oj chyba nie ten film oglądałeś.. na prawdę nic tam nie ma śmiesznego ^^ śmieszna to dopiero jest Twoja nie oparta na jakimkolwiek sensownym fakcie opinia ! Szkoda, że takie dzieci mają prawo głosować..

ocenił(a) film na 1
dread11

Tak,nic mi sie nie podobalo. A co tam jest przerazajacego? Bo jak dla mnie nic. I przez to sie smialam,niby to horror.
Kazdy ma swoje zdanie,Wam sie podoba,komus innemu nie musi. Dzieci... No wybacz, ale jak juz mowie KAZDY MA SWOJE ZDANIE.

Gerwazy Ty dopiero pokazujesz poziom swojej inteligencji skoro chce Ci sie latac po sieci i dawac linki do innych,nisko ocenianych.
Az tak Cie dotnela ocena Kevina?

ocenił(a) film na 7
Jh0

Ja dalej będę uważał, że film w pełni będą mogli docenić tylko fani gry (zwłaszcza pierwszej, drugiej i trzeciej części).Gdyby nie wcześniejsza znajomość z Silent Hill zapewne wystawiłbym ocenę 5/10, czyli jak przeciętny horror. Ale te genialne statyczne ujęcia kamer, wrzucające ciary na plecy syreny przy zmianie miasta, czy wreszcie kultowy piramidogłowy - w pełni rozkoszować się tym wszystkim będą mogły tylko osoby, które już wcześniej miały (nie)przyjemność zawitać do Cichego Wzgórza.

ocenił(a) film na 10
Mr_Grieves

Film jest rewelacyjny
Jh) oczywiście że każdy może mieć własne zdanie ale podaj argumenty dlaczego ten film według ciebie zasługuje na tak niską ocenę ?
Jak dla mnie horror rewelacyjny, muzyka która fenomenalnie buduje cały nastrój wszech obecny mrok, ludzie którzy ze strachu podają się kontroli obłąkanej kobiecie w roli ich przywódczyni, no i jak wspomniał Grives Piramidka ;]
Najlepsza ekranizacja gry i zgadam się że film ten najbardziej docenią fani gry

ocenił(a) film na 8
Jh0

To już zauważyłem że reakcją niektórych osób na filmewbie na strach jest jak najszybsze ocenienie filmu na 1\10 i założenie tematu i sądzę że tak jest i w tym przypadku. Oczywiście nie wszyscy którzy ocenią horror na 1 są od razu tacy, jednak to od razu widać...

ocenił(a) film na 10
Jh0

Od razu "czuć" ze nie grałaś w żadna cześć gry SH. Wiec komentarz osoby która nawet nie poświęciła minutki żeby pograć w tą klimatyczna gre, można sobie wsadzić w ..... Proponuje sobie zagrać w dwie pierwsze części i dopiero ocenić film, bo inaczej nie jesteś w stanie adekwatnie wypowiedzieć się o filmie i klimacie jaki zaserwował nam reżyser opierając się o serie gier (w szczególności 1 część).

Tak poza tym, niesamowita muzyka, także zaczerpnięta z gry, klimat który wprowadza napięcie i PIRAMIDOGŁOWY. Czy wiesz skąd zaczerpnięty jest wogóle ten pomysł?? I co on symbolizuje?? Poczytaj sobie o wojnie secesyjnej to będziesz wiedziała

Dać 1/10 filmowi SH to ile byś dała filmowi o morderczej oponie albo morderczym kut..sie ( bo taki film tez nakręcili :P i nie jest to XXX)

Jh0

Tak ''dziecko'', każdy ma swoje zdanie, ale jak się śmiałeś głupio i bez sensu zamiast film oglądać i zrozumieć wciągającą fabułę, to się nie dziwić że nic nie rozumiałeś i taką ocenę o tym filmie masz. Moja rada: weź usiądź i obejrzyj go bez głupiego rżenia, a odkryjesz że ten film jest straszny i ma ciekawą fabułę.