Otóż widzę, że w dużej ilośći tematów nie podano argumentów.To ja podam:
-Słaba gra aktorska policjantki Cybil(i jej dziwne zachowanie na stacji benzynowej, ucieczka przed nią głównych bohaterek też była dziwna, taka robiona na siłę)
-Samochód po zderzeniu z bramą był nieuszkodzony(to akurat jest błąd, nie argument)
-Za dużo krwi, zupełnie nie potrzebnie(końcówka).Chwilami odwracałem wzrok od ekranu.
-Film niestraszny
-Przekręcanie tego co było w grze komputerowej czyli:
-główna postać była mężczyzną
-po scenie na początku, zejśćia schodami, zobaczenia trupa przywiązanego do krat, ucieczce postać ginęła- co było przejściem do drugiego świata- silent hill we mgle.W filmie przejście do drugiego świata jest przez wypadek samochodem(tak mi się wydaje).
-Co to za robaki, te co chodziły po podłodze i pościanach??W grze tego nie było.Za to były dzieci z nożami(opętane).
"Samochód po zderzeniu z bramą był nieuszkodzony"
Przecież to siatka była.
"-Za dużo krwi, zupełnie nie potrzebnie(końcówka).Chwilami odwracałem wzrok od ekranu."
Tak, a w grze było jej jeszcze wiecej, więc chyba nie jest to jakiś błąd.
"-Przekręcanie tego co było w grze komputerowej czyli:"
To film na motywach gry komputerowej, a nie jej wierna ekranizacja, chociaż film miał i tak fabułę poza tymi kilkoma rzeczami bliźniaczo podobną do swojego oryginału.
"-Co to za robaki, te co chodziły po podłodze i pościanach??W grze tego nie było."
Jak to nie, a karakany w pierwszej części?
Przyjrzyj się dokładniej.
"po scenie na początku, zejśćia schodami, zobaczenia trupa przywiązanego do krat, ucieczce postać ginęła- co było przejściem do drugiego świata- silent hill we mgle.W filmie przejście do drugiego świata jest przez wypadek samochodem(tak mi się wydaje)"
Niestety... w grze przejściem do "mglistego Silent Hill" także był wypadek samochodowy. Grałeś w ogóle w tą grę? Mason budzi się w samochodzie, Cheryl nigdzie nie ma.. dookoła tylko mgła. Poźniej trafia na wąską alejkę... zaczyna się robić ciemno. Zauważa zwłoki przyczepionr do siatki (płotek ^^"), atakują go "dzieci z nożami", Mason pada na ziemię i budzi się w kawiarence.... :P
I jak hunter napisał.. to jest adaptacja scenariusza gry.. a nie wierna ekranizacja!
Nie zgadzam się z autorem tego posta, "SH" jest dla mnie wręcz idealny i nic bym w nim nie zmieniał. No ale cóż... chociaż, jako jeden z nielicznych, podał jakieś argumenty.
Akurat Cybil Bennet i Thomas Gucci byli chyba najlepszi w całym filmie... Dziwie się Beanowi, że przyjął rolę, w któłrej poakazał się przez 10 minut...
Może to nie miała być wierna ekranizacja, ale elementy te według mnie powinny znaleźć się w filmie.
A, teraz sobie przypominam.Mówisz o tych potworkach w tunelach śćiekowych?
A samochód dobił jeszcze o skalną półkę.
"Chwilami odwracałem wzrok od ekranu."
"Film niestraszny"
zastanów sie co piszesz...
a co niby takiego napisał??Ty jestes lepszy :"(...)BadMotherFucker powrucił" i to jeszcze na wstępie...zmień to i będzie ok :P
Pierwszy cytat odnosi się do krwistości. A brutalność != strach, patrz np. Hostel (film miejscami wręcz obrzydliwy, ale niestraszny).
chodzi mi o toi ze najpierw piszesz ze odwracales wzrok od ekranu... ja myslałem ze ze strachu ale teraz wszytko kapuje... nie bylo posta