Tak są tylko dwie możliwośći, pośredniej nie ma!
Ten caly rezyser od wilków :P ma tak ogromne pole do popisu jakiego nie miał jeszcze, żaden inny reżyser w tego typu gatunków filmówych.
A scenarzysta może tam wszystko wrazić i nic nie bedzie dziwne. Film może się zacząć nawet od akcji w której koleś się budzi w miasteczku i nie kuma skad sie tam wzioł, film zarazem moze sie skonczyc tak ze praktycznie nic nie bedzie wytlumaczone....i tez bedzie dobrze.
Najgorzej jak rezyser zrobi Braterstwo wilków 2 w tym filmie....moze te cale wilki byly fajne ale to co innego...tutaj ma byc SCHIZ na maxa, a nie uganianie sie za wiatrem...
Daje przed premierową ocene na 9 bo doszły mnie słuchy, że muzyka będzie żywcem ściągnieta z gry, a to jakby nie bylo daje duży wkład w całe to zamieszanie. Muzyka jest genialna, wiec az trudno spieprzyc ten film.... mam nadzieje ze go nie spieprzą bo wysle im wąglika.
Niestety moge obstawic w ciemno, ze bedzie dno. Bedzie kolejne 1.5 godzinu nudow z biegajacymi, ociekajacymi sluzem oblesnymi potworami, duza iloscia strzelania i prostacka fabula. Docelowa grupa graczy komputerowych jest traktowana jak banda debili, ktorym kupa rozbebeszanego miecha przy akompaniamencie karabinow maszynowych w zupelnosci wystarczaja.
Amerykanski rezyser o tak skromnym dorobku nie odwazy sie, ba nie bedzie potrafil a nawet jak bedzie to mu producenci nie pozwola na odwazny film. A film musi byc odwazny i bardzo przemyslany. Gry Silent Hill to nie horror polegajacy na tym, ze nagle z szafy wylatuje monstrum z wielkimi zebami i wszycy robia zbiorowe aaaaa. Tam kluczowa jest wszeogarniajaca, permanentna psychoza ktora jest czyms wiecej niz komercyjna papka na ostro, to jest podroz przez swiat stworzony w umysle szalenca, rozpaczliwe szukanie logiki. Moze nie jest to sztuka wysoka ale na pewno cos wiecej niz rozrywka.
Mazrzy mi się żeby film zabijał klimatem i dostał wilcze bilety w kilku krajach...ale tak zapewne nie będzie.....j
eee tam tego biegania za potworkami nie moze być:), zreszta ponoć konami może nie pozwolić na ukazanie sie filmu jeżeli ten im sie nie spodoba;]. A jeżeli chodzi o reżysera to wierze w niego bo udowodnil już że potrafi zrobić naprawde dobry film, wiecie wilki te, co prawda ten film to inna bajka ale wole być dobrej myśli:)pzdr