Zachowałem się jak nie normalny na 3 stronach czytałem żę ten film jest bezsensu i na niego poszedłem. Ehhh więc dokładam kolejną krytyke. Film jest tak nudny że ja z moją przyjaciółka ziewałem i prawie zasnołem. Ogólnie pomysł był dobry ale kiepskie wykonanie. Za mało scen budzących strach. przedemną siedziały dziewczyny młodsze odemnie i nawet nie drgneły niby w najgorszym momęcie. PORAŻKA
http://www.filmweb.pl/Straszne,horrory...,temat,Topic,id=384926 [www.filmweb.pl/Straszne...]
Dzieki :) To moze zeby kontynuowac temat juz w koncu na temat :) To powiedzcie ktory moment filmu podobal sie Wam najbardziej, bo jak dla mnie scena w lazience byla super i te syreny bardzo pomagaly w tworzeniu klimatu :)
P.S. Jeszcze 23 posty :P
mnie się podobały momenty podczas ciemności, a zwłaszcza z piramidogłowym.
PS. 22 posty:)
no piramidoglowy byl fajny a szczegolnie wtedy z tym mieczem bomba :D Chyba z 5m dlugosci mial i ostry jak cholera :P :P Swoja droga to nie wiem czy ktokolwiek by go podniosl wiec jak myslicie z czego byl wykonany jako rekwizyt w filmie?? No bo musial byc sztywny bo plastik tej dlugosci by sie wyginal :) Macie jakas koncepcje?
20 ;)
Nie wiem z czego był wykonany, ale wiem, że aktor go grający mówił, że miał dwie sztuki mieczy. Jeden ciężki do ciągnięcia go po ziemi i drugi lżejszy do wywijania.
suuuper i co tak w trójke będziecie sobie dyskutować ??Czego nikt się nie dołącza??dojdziemy do 1000 ;P
18 left to go...
Do ex panasonic - oczywiście, że skończyłem, a co... nie widać? :D
Zdecydowanie moment kiedy po raz pierwszy rozbrzmiewaja syreny najbardziej zrył mi czereb :F Po prostu to było tak głośne i przenikliwe, że aż wcisnęło mnie w kinowy fotel. Masakra.
Ciekawe, czy na kinie domowym też uzyskam taki efekt (taaaa... jasssne :P )
Piramidogłowy... kurcze - ten to miał wejście :D
Do ex panasonic - oczywiście, że skończyłem, a co... nie widać? :D
Zdecydowanie moment kiedy po raz pierwszy rozbrzmiewaja syreny najbardziej zrył mi czereb :F Po prostu to było tak głośne i przenikliwe, że aż wcisnęło mnie w kinowy fotel. Masakra.
Ciekawe, czy na kinie domowym też uzyskam taki efekt (taaaa... jasssne :P )
Piramidogłowy... kurcze - ten to miał wejście :D
do ex pansonica (przyzwyczajiłem się do tego nicku) jakie najnowsze horrory mógłbyś polecić?
do ex pansonica (przyzwyczajiłem się do tego nicku) jakie najnowsze horrory mógłbyś polecić?
Nie do mnie pytanie ale osobiscie moglbym Ci zaproponowac "stay alive" lub "the Eye" Wedlug mnie oba filmy byly niezle moze nie straszne ale podobaly mi sie :) jakby ktos chcial ode mnie konkretow co mi sie podobalo i dlaczego to niech pisze :P :P
PS
13 postow jak dobrze policzylem :P
A panowie mam do Was jeszce jedno pytanie :) Ja ogladalem SH na kompie wiec to byla okrojona wersja czy ktos moze mi opowiedziec co bylo w kinie czego na kompie nie widzialem ?? Bo chyba istotne momenty opuscilem :(
ale się axe biciem rekordów podjarał, chłopak nie moze wymyślić niczego lepszego co zajęłoby wiecej niz jeden post.... Ja88 ty tez się postaraj, potrafisz ;)
przynajmniej moje teksty sa inteligentniejsze od Twoich i chcialbym dodac ze to nie ja wkurzam ludzi tylko Ty :) Co do Twojego postu to chociaz moglbys ludziom odpowiadac jak Cie pytaja o cos prowokatorze, a nie wymyslac zalosne teksty z ktorych i tak kazdy leje... sorry z Ciebie nie z tekstow
" Ja ogladalem SH na kompie wiec to byla okrojona wersja czy ktos moze mi opowiedziec co bylo w kinie czego na kompie nie widzialem ?? Bo chyba istotne momenty opuscilem :("
W okrojonej wersji (przynajmniej w tej której ja mam) nie ma momentu kiedy Rose wraca do samochodu, z siedzenia samochodu bierze rysunek szkoły i zostaje zakuta w kajdanki.
"ale się axe biciem rekordów podjarał, chłopak nie moze wymyślić niczego lepszego co zajęłoby wiecej niz jeden post.... Ja88 ty tez się postaraj, potrafisz ;) "
Weź już nie prowokuj, porozmawiajmy tytaj normalnie i na temat (mówie to do oboja).
PS. the eye i stay alive już oglądałem.
ja88 ja nie prowokuję nawet nie mam zamiaru bo nie ma kogo ;)
P.S a o rekordzie możemy zapomnieć ;(...
"ja nie prowokuję nawet nie mam zamiaru bo nie ma kogo"
A mnie się wydaję że prowokujesz. Prowokować to można każdego nawet niemowlaka:)
" o rekordzie możemy zapomnieć ;("
A to niby czemu???????
PS. fajna fotka, w końcu coś własnego:)
"A mnie się wydaję że prowokujesz. Prowokować to można każdego nawet niemowlaka:)" ja wiem, ale wtedy nie miałem zamiaru, bo kogo...
"A to niby czemu???????"- powiem krótko...zdublowali nas ;) nawet 3.miejsca nie mamy. Ja88, jak szukałeś tych najdłuższych tematów??
oczywiscie,hmm ten co pisałem ze nas zdublowali ma ok 560 postów: http://www.filmweb.pl/a,mi,daniel,odpisa%B3,po,polsku...,%B3a%B3,co,nie,%2C,on,m %F3wi,%B6wietnie,po,polsku,temat,Topic,id=272999 [www.filmweb.pl/a,mi,dan...]
ale później znalazłem jeszcze jeden, ten to dopiero killer... : http://www.filmweb.pl/jest,cuuuudowny...,temat,Topic,id=391785 [www.filmweb.pl/jest,cuu...]
hehe :D podejmujemy wyzwanie czy sie poddajemy :D ??
oczywiscie,hmm ten co pisałem ze nas zdublowali ma ok 560 postów: http://www.filmweb.pl/a,mi,daniel,odpisa%B3,po,polsku...,%B3a%B3,co,nie,%2C,on,m %F3wi,%B6wietnie,po,polsku,temat,Topic,id=272999 [www.filmweb.pl/a,mi,dan...]
ale później znalazłem jeszcze jeden, ten to dopiero killer... : http://www.filmweb.pl/jest,cuuuudowny...,temat,Topic,id=391785 [www.filmweb.pl/jest,cuu...]
hehe :D podejmujemy wyzwanie czy sie poddajemy :D ??
a niech to... znowu 3 posty wysłałem...sorry,ale to serwer... bądź przeklęty panie ERROR 505!
Ja88 mam do ciebie pytanie, trochę nie na temat ale... oglądałeś The Fog??A jeśli tak, to warto obejrzeć?? Bo nie wiem czy ogladac czy darować sobie...
Tak łatwo sie poddać? A w życiu... co to jest te kilkadziesiąt stron? :P
(Swoją drogą tym ludziom chyba się strasznie nudzi (_( )
Hmm.. ja też jeszcze nie widziałem Mgły.. jedni mówią, że warto.. inni, że to kaszana... zupełnie jak na naszym Silentowym forum głosy są podzielone :D
A tak w ogóle.. kto to jest ten Charlie Hunnam? :|
jeśli ktos jest zainteresowany filmem The Fog (z 1980r.) to jutro leci na polsacie o 22:40.
jeśli ktos jest zainteresowany filmem The Fog (z 1980r.) to jutro leci na polsacie o 22:40.
Hmm..a wiecie co się pojawiło w sieci? :)
Silent Hill DVD-rip :D
Grupa DiAMOND zripowała SH... zewsząd można go ściągnąć (torrenty, emule...)
Zależy jeszcze którą wersję The Fog, bo jeżeli chodzi o nową to według mnie warto obejrzeć, jednak nie nastawiaj się na jakieś niewiadomo co, oczywiście warto obejrzeć obie wersje, ja niestety starszej nie oglądałem, jednak zamierzam to nadrobić.
Co do dvd-ripa "SH" to chyba ja jednak poczekam na dvd.
to, że Ty ziewałeś i się nudziłeś na filmie nie znaczy że jest on do dupy. Dla mnie film był przynajmniej dobry, jeśli nie powiedzieć bardzo dobry. Nie oczekiwałem rewelacji, więc może właśnie dlatego mi się spodobał. Aktorstwo, wbrew Twojej opini, moim zdaniem stało na całkiem przyzwoitym poziomie, momentami świetny dźwięk i muzyka, sam pomysł i jego wykonanie naprawde przyzwoite. Na plus zasługują również z pewnością te "braki" i wieloznaczne momenty, które widz musi sam sobie zinterpretować (tak jak zakończenie). Z pewnością mogę również powiedzieć, że jest to jedna z najlepszych ekranizacji gry (jeśli nie najlepsza) jaką miałem okazję do tej pory obejrzeć.
PS. - Czy komuś z Was oglądając choćby końcówkę nie przypomniał się klasyk - "Hellraiser" ?:) mi ze wzruszenia aż łezka się w oku zakręciła :)
Silen Hill 8/10 - POLECAM
:)
Ja tak w ogole nie ogladalem go do konca, musze sie przyznac. A co do Hellraisera to samo gowno co Silent ....... ble !!
Ee tam chyba sie nie poddamy? :P 2824 posty to nie duzo :P W koncu my tych postow nabilismy w ciagu paru dni wiec nie bedzie tak zle :P Co do Mgly to widzialem urwywkami i szczerze mowiac z tego co widzialem nic szczegolnego tam nie ma.. A co do Hellraisera o ktorej czesci mowisz?? Ja ogladalem 1 narazie ale sieka straszna. Przypomina mi on troche Evil Dead ktos ogladal moze? Kaszana na maksa ale klasyk:) I sie fajnie oglada
- axe1988
ogólnie mi sie nawiązało do hellraisera :) motyw kiedy Rose wstaje po wykrwawieniu z siebie demona, zajebista muzyczka w tle, a za nią spod podłogi wynurza się Alessa Gillespie z tymi wszystkimi drutami kolczastymi i potem sieczka :) nawiązało mi się do Hellraisera i tyle. tam też było dużo takiej sieczki i potworków :) hehe....
- dybus
"gówno" to jest warta Twoja wypowiedź... nawet nie umiesz konkretnie zargumentować co tak dokładnie jest tym gównem... keżdy wymaga czego innego od filmu. jednym się podoba, drugim nie. zarówno "Hellraiser" jak i "Silent Hill" są filmami przynajmniej dobrymi dla wielu kinomaniaków. Ten pierwszy to już klasyk, który zdobył swoje uznanie lata temu...
- axe1988
ogólnie mi sie nawiązało do hellraisera :) motyw kiedy Rose wstaje po wykrwawieniu z siebie demona, zajebista muzyczka w tle, a za nią spod podłogi wynurza się Alessa Gillespie z tymi wszystkimi drutami kolczastymi i potem sieczka :) nawiązało mi się do Hellraisera i tyle. tam też było dużo takiej sieczki i potworków :) hehe....
- dybus
"gówno" to jest warta Twoja wypowiedź... nawet nie umiesz konkretnie zargumentować co tak dokładnie jest tym gównem... keżdy wymaga czego innego od filmu. jednym się podoba, drugim nie. zarówno "Hellraiser" jak i "Silent Hill" są filmami przynajmniej dobrymi dla wielu kinomaniaków. Ten pierwszy to już klasyk, który zdobył swoje uznanie lata temu...
jakby niepatrzec kazdy oczekuje od filmu w tym przypadku horroru czegos innego...............on oczekiwal czego innego i sie nudził....ja daje 8\10
Ja88,dzięki za odp , a chodzi mi o starszą wersję ,z 1980r.
"jednak nie nastawiaj się na jakieś niewiadomo co"- no racja, po filmie "Silent hill" spodziewałem sie ze będzie równie dobry co gra.Może dla kogos jest, ale nie dla mnie. Gra Silent hill była jedna z niewielu w które bałem sie grać...
Starszej niestety nie oglądałem, jednak słyszałem że jest lepsza od nowej.
Ja się cieszę że w "SH", było łatwe wyjście, naciskałeś Esc i wychodziłeś do windows, bo inaczej chyba padłbym na zawał:)
Jestem właśnie po kolejnym seansie SH i musze bez wyrzutów sumienia powiedzieć, że film jest świetny. Tym razem bacznie obserwowałem wydarzenia.. tym bardziej nie rozumiem jak można ten film nazwać "gównem" :| No ok.. mniejsza z tym :P
A co do klawisza "esc" w grze... em... nie miałem takowego na konsoli :P Pamiętam jak pogrywałem sobie w jedyneczkę nieświadom z czym mam do czynienia. Efekt? Nie włączałem pleja przez 3 dni :P (a może jutro dokończę ten szpital.... :D)
Właśnie... interesuje mnie Wasze zdanie na temat... na czym lepiej gra się w SH :) Na piecu? Czy może raczej konsolce? :)
Osobiście wolę soniacza...
Jestem właśnie po kolejnym seansie SH i musze bez wyrzutów sumienia powiedzieć, że film jest świetny. Tym razem bacznie obserwowałem wydarzenia.. tym bardziej nie rozumiem jak można ten film nazwać "gównem" :| No ok.. mniejsza z tym :P
A co do klawisza "esc" w grze... em... nie miałem takowego na konsoli :P Pamiętam jak pogrywałem sobie w jedyneczkę nieświadom z czym mam do czynienia. Efekt? Nie włączałem pleja przez 3 dni :P (a może jutro dokończę ten szpital.... :D)
Właśnie... interesuje mnie Wasze zdanie na temat... na czym lepiej gra się w SH :) Na piecu? Czy może raczej konsolce? :)
Osobiście wolę soniacza...
ja wolę PSX..przyzwyczaiłem się ,noc z sillent hill-dobra rzecz,tylko później cierpi sie na bezsenność... poza tym mój "komputer" nadaje sie tylko do pieca...
Niestety nie gralem na PSX w SH natomiast na kompie gra sie dobrze jest tylko jedno co mi sie w tej grze bardzo nie podoba a co musi byc bo inaczej klimat gry bylbym mniej straszny mianowicie kamera :P Kamera jest tak beznadziejna ze szok :P Nie lubie isc gdzies gdzie nie widze co jest przedemna :P SZczegolnie jak slysze z przodu glosy a nie widze co tam jest :P
PS
Gral ktos moze w gre Shadow Man?? Swietna fabula jakby z tego nakrecili film to ide pierwszy do kina :P Gra jest podobna do SH nawet pokuslibym sie ze ma ciekawsza fabule a potrafi tez byc straszna :) Glownie podrozujemy po piekle ahhh dlugo by odpowiadac jak ktos chce poznac pare szczegolow to pisac :) Bardzo polecam
Niestety nie grałem na playu, tylko na kompie i mam tylko jedno zastrzeżenie, a mianowicie jak brałem na większą rozdzielczość to gra mi chodziła jak mucha w smole.
Mithrill ściągnołem grę na początku maja i odrazu zaczełem grać, a efekt tego był taki że przestałem grać jak, się szło do dzkoły i do tej pory nie mogę się zebrać w sobie aby ponownie zacząć grę.
axe nie znam tej gry i nawet nie chcę poznać jednak, chętnie wybrał bym się na ekranizację. A jak już jesteśmy przy ekranizacjach gier to, słyszeliście że Gans ma wyreżyserować Onimushę, co wy na to??