6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Hehe pamiętam bardzo czasy kiedy się pogrywało w silenta, hehe tego mi nie dała żadna gra ten klimat jeszcze przy żadnej grze się tak nie bałem, ale zawsze miło wracałem do serii, a teraz ten film, juz się nie umiem doczekać.
Moje wrażenia po zobczeniu traileru tego filmu na podstawie kultowej serii, jest jak najbardziej pozytwywne widać że film powstaje dla fanów i jest bardzo związany z częścią pierwszą silenta i to bardzo dobrze bo każdy fan silenta napewno od tej częsci rozpoczął przygodę z grą i ona przynajmniej mi wiele zostawiła wspaniałych wspomnień. Wszytko narazie bardzo pasuje do jedynki, pewne żeczy są z dwójki i dobrze. Myślę że z każdej części się coś znajdzie w tym filmie(bo każda część jest ze sobą wieloma rzeczmi związana i to tez było piękne w grze a w trailerze też to mozna było zaóważyć) oczywiście najwięcej z jedynki i bardzo dobrze.
Mam nadzieję że film również zafunduje nam dobra fabułę z ciekawymi zwrotami akcji i zakonczenie jak w każdym silencie będzie miało to coś mam taką skrytą nadzieję(oczywiście klimat mam nadzieję że utrzymią taki jaki jest w grze jeśli to im się uda to fakt duzo ludzi ucieknie z kina ze strachu(bo juz gra nie była dla każdego to nie był zwykły horror, ja sam sie boję juz tego filmu ale ja chcę się bać go i to mnie najbardziej kręciło w grze mam nadzieje że w filmie też) i zostana tylko najwięksi fani tej gry. Widziałem ostatni film sqrsoftu na podstawie finala 7 i to było piękne, oczywiście tylko dala fanów tej gry, ale ci co grali do docenili ich dzieło, zrobili to jak nalepiej mogli dla fanów, i dlatego po tym filmie uwieżyłem że mozna zrobić dobry film dla fanów na podstawie gry(oczywiście chodzi mi o ich najnowsze dzieło, chociarz ten stary też nie był zły) A teraz może coś o grze, hehe grałem we wszytkie części i najbardziej mnie urzekła od strony fabukarnej druga cześć to było to coś . Pierwsza znowu miała klimat potrafiła przestarszyć jak diabli to nie była gra dla normalnych ludzi ale była pieknę bo jedyna w swoim rodzaju jeszcze przy niczym tak się nie bałem jak przy tej grze. Pamietam jak mój kuzyn bał sie przebywac w pokoju gdzie ta gra była włączona. On porostu czekał aż przestanę w to grać i tedy dopiero odważył sie wchodzić do pokoju - bał sie i to nie tylko on. Jeśli ktoś kto ma słaby charakter lepiej niech do tej gry nie siada bo i tak ucieknie odniej szybko, a strach go będzie męczyć jeszcze długo. Trójkę uważam za najsłabszą bo to jedyna część do której się zabierałem dwa razy i ani raz mi się nie udało jej ukonczyć czegoś jej brakowało. Ale była dobrą grą napewno ją kiedyś ukoncze właściwie byłem juz na samym końcu ale siły wyzsze mnie zmusiły że żem jej nie ukonczył, wzięto mi poprostu pleya 2 hehe. Ale czwórka była bardzo ciekawa, był w niej powiew świeżości i bardzo ciekawie zrobiona, uważam ją za bardzo dobra część i myślę że jakby twórcy połączyli najlepsze cechy z z jedynki, dwójki i czwórki powstał by chorror wszechczasów nie do pobica. takiej gry sobie bym życzył, ale jakby co narazie i tak silent hill jest chorrorem wszechczasów przynajmniej narazie na komputerach i konsolach.Pozdrawiam wszytkich fanów seriii:)narka:)