6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Powiem krótko. Jestem fanem serii Silent Hill. Niemal przez cały film miałem ciarki na całym ciele. Genialnie zrealizowany film. Mistrzostwo świata. Jako fan jestem w pełni usatysfakcjonowany. Końcówka celowo nie jest jasna gdyż w grze było kilka zakończeń wieć reżyser żeby nie robić jednego konkretnego dał nam furtke do rozmyślań nad filmem. To wszystko miało być taką nie do końca wyjaśniona zagadką. Rose i Sharon nie zgineły w żadnym wypadku samochodowym. Wyjaśnia to scena w której policja stwierdza ze znalazła auto, pozatym jak widać samochód nie jest uszkodzony więc jak mogli się zabić. Tutaj chodzi o świat alternatywny. Tak jak w grze. Nikt w tym świecie nie znajduje się z przypadku. Każdy ma w nim ważną role do odegrania(mniej lub bardziej ważną). O muzyce się nie bede nawet wypowiadał. Akira Yamaoka i wszystko jasne (twórca muzyki w grze). Świetne zdjęcia to również ogromny plus. Miało być krótko ale się rozpisałem. Wybaczcie ale naprawde GENIALNY FILM. 10/10

ocenił(a) film na 10
bobekps2

Tylko jedno mnie wkurzało maksymalnie. Ludzie którzy chyba z przypadku trafili na ten film do kina. W momencie w którym pokazano tego robala który wrzeszczał po zabiciu go ktoś zaczał sie głosno smiać. Co troche ktoś coś jadł i szelescił. Dwie blondynki wyszły z kina po 30 minutach. Widać film okazał się być zbyt trudny w odbiorze dla jasnowłowych dziewcząt. Laski koło mnie zaczęły sie bawic komórkami i głupio podśmiewać. Ale przebolałem to i mimo to wczułem sie w klimat. Miasteczko Silwent Hill wciągneło mnie na dobre. JESZCZE RAZ GORĄCO POLECAM TEN FILM

ocenił(a) film na 10
bobekps2

Tylko jedno mnie wkurzało maksymalnie. Ludzie którzy chyba z przypadku trafili na ten film do kina. W momencie w którym pokazano tego robala który wrzeszczał po zabiciu go ktoś zaczał sie głosno smiać. Co troche ktoś coś jadł i szelescił. Dwie blondynki wyszły z kina po 30 minutach. Widać film okazał się być zbyt trudny w odbiorze dla jasnowłowych dziewcząt. Laski koło mnie zaczęły sie bawic komórkami i głupio podśmiewać. Ale przebolałem to i mimo to wczułem sie w klimat. Miasteczko Silent Hill wciągneło mnie na dobre. JESZCZE RAZ GORĄCO POLECAM TEN FILM

ocenił(a) film na 10
bobekps2

Hahahaha skąd ja to znam.... przed osobą towarzyszącą mi na tym wspaniałym filmie zajeła miejsce pani, która z pewnością wygrałaby konkurs zatytułowany "Największa Fryzura Wszechczasów", przede mną natomiast usiadła para, która w przełomowych momentach za wszelką cenę musiała wetknąć sobie język do ust wydając przy tym przedziwne odgłosy.... poza tym dziwięki komórek dobiegające ze wszyskich stron, intensywny zapach popkornu od którego w pewnym momencie mnie mgliło i ludzie non stop opuszczający swoje miejsca.... naszczęście, pomimo wszytkich tych "urozmaiceń" potrafiłam dostatecznie skupić się na Silent Hill, które z pewnością dodam do swych ulubionych filmów:):):):)

ocenił(a) film na 10
Nieznana

I to się chwali. Prawdziwemu fanowi nic nie przeszkodzi aby oddał się w pełni atmosferze jaką potrafi stworzyć tak genialny film. Pozdro

ocenił(a) film na 7
bobekps2

Przeszedlem wszystkie czesci gry oprocz 4 i jest ona jedna z moich ulubionych...ale niestety co do filmu to sie nie tyczy. Jetem niestety rozczarowany wykonaniem...najwiekszy minus to ZADUZO KOMPUTERA co popsulo klimat.

Adi_nucmp

Faktycznie ingerencja komputera była dość spora. Ale ciekawe w jaki sposób zrealizować przejście ze świata "zamglonego" do "rdzawego" ?? Nie wiem czy zauważyłeś ale SPOJLER pilęgniarki w jednej z końcowych scen nie były w żaden sposób generowane komputerowo, tylko zostały zagrane przez aktorów tancerzy KONIEC SPOJLERA. To co dało się przeskoczyć bez komputera to zrealizowano bez komputera, a to co było nie możliwe do zrealizowania po prostu zostało wygenerowane komputerowo. Ja i tak podziwiam to, że twórcy nie poszli na łatwizne i nie zrobili filmu w 100% komputerowo.

ocenił(a) film na 10
Dimitri

Dimitri ma racje. Dobrze wyważna proporcja. Gdzie trzeba było tam były efekty generowane cyfrowo a gdzie nie trzeba było tam grali aktorzy aby lepiej oddać dosłowność kreatur