1. Dlaczego mieszkańcy Silent Hill spalili Alessę? Była dzieckiem demona?
2. Końcówka. Co się stało z Sharon i Rose?
Z góry dzięki za odpowiedzi
PS - film wg. mnie baaardzo dobry. 9/10
Wdług mnie miejscami nudny, ale wart obejżenia. Były momenty, kiedy naprawde bałam się, natomiast niekiedy był nudny. Spalili Alessę, ona stała się demonem z powodu nienawiści, jaką czuła do ludzi, którzy ją skrzywdzili. Sharon i Rose zginęły w Silent Hill.
1. Była owocem grzechu - nieślubnym dzieckiem - jako owoc grzechu musiała być oczyszczona.
2. Wróciły do domu. Do swojego domu w świecie Silent Hill.
1. Oprócz tego że była nieślubnym dzieckiem : stwierdzenie że musiała być oczyszczona przypomina mi słowa Christabelli, a to tylko fanatyczne brdenie, spłonęła bo Christabella tak chciała.
2. Wątpie, znając Konami, nie zginęły w Silent Hill bezpośrednio, zginęły w wypadku tak samo jak prawdopodobnie Cybil, samo zakończenie raczej na podstawie oryginalnego z pierwszej części.
SPOILER
NIE zginęły w wypadku. Po prostu Alessa polączyła się z Sharon, a poniewż Alessa nie może opuszczać tego wymiaru...
Poza tym - kto ginie w takiej kraksie, gdzie samochód stoi na środku drogi? :)
1) Cóż, sądzę, że tę kwestię wyjaśni druga część jeśli powstanie. Że tak naprawdę ojcem Allesy był God, który miał za jej pomocą zostać sprowadzony na świat, a Christabella jedynie ich powstrzymała (wg. mnie Gans jest zbyt wielkim miłośnikiem serii, by tak zostawić ten wątek)
2) Myślę, że Silent Hill nie chciało już wypuścić Allesy. Po masakrze w Kościele mogło dość do połączenia "Alles", a co za tym do dalszego rozwoju Goda, który być może zostanie przywołany. (Historia z SH3, z tym faktem, że Allesa nie dała Sharon nowego dziecka)
sharon wraz z dzieckiem była w innym wymiarze niż ojciec na końcu, a także podczas filmu, więc sądzę, że Silent Hill jest pomostem łączocym życie z całkowitą śmiercią. Swego rodzaju czyśccem, gdzie trzeba odpokutować za grzechy ( kat, który wymierza sprawiedliwość). Według mnie zgineły w momencie wypadku, bo każda z nich straciła na długo przytomność i się obudziły w innym świecie. Na końcu się nie przeniosły, bo może demon czy coś nie zakończyl swoich działań :-] Moge się mylić, bo właściwie jest tyle interpretacji, że hej... :D:D:D:D Film 10/10
1. w grze Alessa miała być matką demona, może tak samo miało być w filmie
2.myśle że Alessa która wcieliła się w ciało Sharon niechciała wypuścić Rose ze swojego miasteczka