6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Cóż obejrzałem trailer kilka razy. Wsłuchałem się w teksty i według mnie to jest schemat fabuły (niemalże identyczne sceny jak się budzi w samochodzie i biegnie za córką) z pierwszej części z dziwną żąglerką postaci. Czyli kobieta zamiast harryego, jacyś ludzie biegnący po schodach. Twórcy filmu dodali widać troche od siebie (wątek szukania żony). Tylko wnerwił mnie moment jak ona zdzwoni z Silent Hilla do męża/przyjaciela/nie jestem pewien. I albo mi się zdaje, albo tam był w jednej z sekwencji piramidogłowy. Jakiś taki dziwny misz-masz z naciskiem na fabułe z SH1 . Ale może to dobrze, może przez ten zabieg właśnie będzie ciekawiej, lub poprostu inaczej. Tak czy siak narazie jakby było głosowanie na najlepszy zwiastun adaptacji gry, to bez wahania oddałbym głos na Silent Hilla. Widziałem kilka filmów Christophera gansa i moge powiedzieć, że film może dobry, albo nie. ALE KLIMAT BĘDZIE MIAŁ. Liczy się to, że nie Uwe Bowl :D

ocenił(a) film na 10
Redgard

No tak, fabuła głównie nawiązuje do pierwszej czesci, ale tak jak napisałes "motyw szukania zony" jest z SH2 tak jaki i piramidogłowy który jest na jednym ujęciu z trajlera(i potór na ulicach miasta), motywy nawiązujące do SH3 to to ze główną bohaterką jest kobieta ni i niektóre sceny (jak jedzie windą a tagze wieksząsc lokacji) no i SH4 - do tej czesci gry tez są podobiensta np. potwór który idzie po scianie całą ją zmieniajac. Jest jeszcze "pare" szczegułów których niechce m sie wymieniac ;p

ocenił(a) film na 9
grzybek

Achhh ach do czasu nie ujrzenia piramidogłowego byłem szczesliwy...nie zapominajmy ze w silentcie było piekne to ze trzeba było właczyc wypbraznie i kojarzyc ta garstke faktów...a jezeli chodzi o bestiariusz to nawiazywał do problemów bohaterów, np Piramidogłowy był iluzja dla TYLKO Jamesa !!! Nikt inny nie widział tego stwora a przykładem moze byc zdziwenie Eddego na wiesc jak mu James mówi o tym złowrogim Złu tak samo w pierwszej czesci były notatki ze tytlko autor notatek widzi stwory i ze byc moze sa one ludzmi...a tu jest na trailerze i piramidogowy i pielegniarki... po proatu rezyser o tyle ryzykuje ze film moze nawiazywac do gry licznymi elementami moze byc nawet straszny , moze byc dobrze nakrecony ale braknie mu tego smaczka szukania, penetrowania i oczywiscie całkowitej spojnosci...ale moze sie uda :)

Redgard

To ten film jest adaptacją Silent Hill 1 czy nie ??
Widzę, że w filmi pojawi się Harry i Cybil czyli postaci znane z gry, jakie będą odgrywać znaczenie w filmie ?