Film ogulnie bardzo dobry zblizony do gry tylko ni jak nie rozumiem ostatnich 30 sekund filmu gdy matka z córka wracaja do swego domu (odziwo zamglonego) a potem budzi sie ojciec nie ma w domu mgły nie ma matki i nie ma córki.......
To proste, chodzi o to, że Rose i Alessa, tak naprawdę nigdy nie opuściły
Silent Hil:)
Mi się wydaje, że Silent Hill opuściły (chyba), ale na zawsze pozostały w tym świecie... nie naszym świecie.
A poza tym dlaczego napisałeś Rose i Alessa? Chyba Rose i Sharon...
Wydaje mi się, że one tak naprawdę nie zdołały opuścić alternatywnej rzeczywistości Silent hill, poza tym to daje furtkę na drugą odsłonę filmu - on ich dalej będzie szukał...
one umarly juz na poczatku a Alessa wciagnela je do swego swiata jako narzedzie zemsty, dlatego nigdy nie opuscily Silent HIlla
Jak mogły umrzeć na początku. Jak można zginąć w wypadku po którym samochód nie ma ani jednej ryski. One zostały pochłonięte przez alternatywny świat który był kreowany przez Alesse. Ona zabrała do tego świata tylko te osoby które chciała, które były jej potrzebne aby dokonać zemsty. Dlatego Chritopher i Gucci nie widzieli ich mimo że byli w tym samym miejscu. Mąż Rose i Gucci nie byli tam mile widziani gdyż chcieli uratować Rose i Sharon co mogło przeszkodzić Alessie. Końcówka może być różnie interpetowana ale według mnie one poproatu na zawsze pozostały w altenratywnym świecie co może świadczyć o tym że nie do końca wszystko wyjaśniło sie w miasteczku. Dlatego też spodziewam się drugiej częsći. Być może Christopher nadal będzie ich szukał przez co trafi w końcu to alternatywnego świata. Jak wiemy w drugiej częsci gry kult nie odgrywał już takiej ważnej roli. Miasteczko samo wezwało do siebie grzeszników aby uświadomić im kim są głeboko w duszy. Kto wie w którą strone pójdzie reżyser (oby to był nadal Gans), jak to rozwiaże.