PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139742}
6,6 167 tys. ocen
6,6 10 1 167404
4,8 29 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Gówno...

ocenił(a) film na 3

Beznadziejny film. Rozczarował mnie ;/

ocenił(a) film na 10
DeszczowaJa

Konkretna wypowiedź nie ma co. Jakieś powody dlaczego tak oceniłeś ten film, czy to kolejna "inteligentna" recenzja typu " mnie się nie podobał więc do dupy" co w takim wypadku zamyka temat

ocenił(a) film na 7
say_2

Właśnie tak jak już tu nieraz pisałem.
Uszanować trzeba to ,że każdy ma swoje zdanie i może się coś mu nie podobać, ale wypadałoby poprzeć to swoimi argumentami, powodem. dlaczego itd?
Tak samo się to tyczy osób ,które piszą ''film był zajebisty '' , ''świetny'' itp
Ludzie rozwijajcie swoje recenzje ,aby móc dowiedzieć się coś więcej na temat tego czy owego. Chyba potraficie budować sensowne zdania?
pozdrawiam say_2 za poruszenie tematu.

ocenił(a) film na 3
djrav77

Po prostu spodziewałam się czegoś innego. Lubię kino grozy, ale w zupełnie innym klimacie.

DeszczowaJa

Czego do cholery się spodziewałaś po ekranizacji gry(w połowie,bo reszta to wymysł) w którą nawet nie grałaś pewnie
A ten rynsztokowy język to zachowaj sobie w domu i nie przenoś go na forum.

ocenił(a) film na 3
klepak84

Przeczytaj sobie trzeci post od góry. Pozdrawiam.

DeszczowaJa

Czytałem i co z tego?
To nie zmienia faktu,zę brak Ci kultury.Gdybyś napisała normalnie to bym uszanował Tę opinię.
Swoją drogą to Ty też przeczytaj ten post ze zrozumieniem.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
DeszczowaJa

Przykre ,że jednak się zawiodłaś. Więc jakie lubisz to kino grozy lecz w zupełnie innym klimacie?

ocenił(a) film na 3
djrav77

Zdecydowanie tak.

ocenił(a) film na 7
DeszczowaJa

Hej.
Zdecydowanie tak .... ale co dokładnie tak jeśli można wiedzieć?
pozdro

ocenił(a) film na 8
DeszczowaJa

Łącze się z tobą w bólu.

ocenił(a) film na 8
DeszczowaJa

Po pierwsze :czy gralas w gre ? Jezeli nie, to sie nie wypowiadaj bo to tak jakbys nie obejrzala filmu do konca a zabierasz glos. Ten film trzeba oceniac przez pryzmat odzwierciedlenia realiow gry i w tym aspekcie wypada rewelacyjnie, jak malo ktora ekranizacja gry. dla przykladu film Resident Evil to po prostu profanacja tej gry ,zadna z czesci tego filmu nie nawiazuje klimatem do gry i fabularnie bardzo miernie prezentuje swoj zwiazek z gra. O tym filmie moge powiedziec ze to jest gniot, kazda jego czesc. ale film Silent Hill jest świetny. Tak wiec jezeli cos ci nie odpowiada,bo np. nie zagralabys w gre, to nie mow ze jest beznadziejne.

ocenił(a) film na 7
Robson293

eno koleszko, nie przesadzaj... pierwsza część Residenta jest naprawde spoko. Ja pisze tu z perspektywy osoby która widziała film a nie grała w grę i uważam że to naprawde solidne kino akcji... niestety już kolejne części w ogóle mi sie nie podobały. A co do SIlent Hill to też nie gadaj bo film mocno odbiega od gry bo tutaj akurat i grałem i oglądałem. Ciekawe z jakiej racji w tej częsci pojawił sie Piramidogłowy, do tego nie ma postaci z gry jak Doktor Kaufamana i pielęgniarka Lisa (?) noi ogólnie fabuła jest mocno zmieniona niż to co było w grze. Mi film SH sie bardzo podobał ale też nie uważam żeby był takim genialnym odzwierciedleniem gry.

ocenił(a) film na 7
DeszczowaJa

no wiesz co! Oj pogadamy o tym... 0.o

ocenił(a) film na 8
dansol20

chlopie ja gralem w SH 10 lat temu ale z tego co pamietam to byl tam niejaki piramidoglowy, a ze nie cala fabula nawiazuje do gry to wiem, ale gra jest osadzona w klimacie gry, a w takim RE mamy Umbrelle i zombiaki, i w zasadzie na tym konczy sie zwiazek z gra. Nie ma tego budowania napiecia co w grze, nie wspominajac juz o tak podstawowych elemenntach jak dzwieku fortepianu budujacego kllimat w grze.Nie mamy tez rezydencji z I czesci, ani zadnej lokacji nawiazujacej klimatem do gry, natomiast w SH nie mamy innego miasteczka wymyslonego przez producentow filmu tylko wlasnie takie nawiazujace kliamtem do tego z gry. I nie przekonasz mnie ze RE to dobry film bo nazwa do czegos do cholery zobowiazauje !!! A producenci filmu calkowcie olali szacunek do gry ktory wymaga odwzorowania choc odrobiny klimatu z gry.

ocenił(a) film na 7
Robson293

Piramidogłowy był ale w 2 części gry a film z tego co wiem oparty jest na 1 części. Poza tym tutaj rola Piramidy została ograniczona do tego że jest "fajnym" potworem, w grze miał on duże znaczenie dla samej fabuły. Ja w gry SH grałem jakos rok temu i mimo że w pewien sposób jest ten klimat to jednak jeszcze sporo brakuje.
No a co do RE to sie nie wypowiadam, ja oceniam jako film a nie jako gre i powiązania z nią.

ocenił(a) film na 9
dansol20

Mnie sie ten Film tak podobal ze w kinie bylem 2x i jescze jedno,wiem Silent Hill 2 przeszedlem zeby nie sklamac z 2 lub nawet 3x niepamietam dawno to bylo ale Klimat zrobili naprawde na poziomie i fabule jak by no tu porownywac do gry,no nic czekqamy teraz na droga czesc zobaczymy czy bedzie tak dobra jak i jedynka,wiadomo to jest moje zdanie na ten film i nie karzdy moze sie z tym zgodzic ale wiadomo ja moge miec to gdzies :).

ocenił(a) film na 5
DeszczowaJa

Mnie również rozczarował ten film.Spodziewałam się czegoś po czym będę bała się zasnąć a tu taka bajeczka ech...
nie kręcą już dobrych horrorów przykre;\