6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Mimo iż straszny nie jest w ogóle, dużo momentów przewidywalnych, gry nie widziałam na oczy nigdy, to jednak przypadł mi do gustu. Dobra scenografia, muzyka, ogólnie klimat filmu niezły, gra aktorska też niczego sobie. Z chęcią obejrzę po raz kolejny.

Najki_90

Ja grę znam,film też ale uważam że gra to arcydzieło a film to marna szmira. Może nie jestem jakimś fanem horrorów ale coś tam wiem o nich.No i uwierz mi po 40 minutach seansu tak się nudziłem że hohoho.Na podstawie gier nie ma dobrych filmów. Jedynym w miarę był Mortal Kombat. Max Payne też był całkiem całkiem. Dla mnie 4/10. Aha i Roger Avary nie popisał się w swoich umiejętnościach scenarzysty.

użytkownik usunięty
bisban

Moim zdaniem SH jest dobrym filmem, podobnie jak Lara Croft: Tomb Raider. Mortal Kombat też może być, ale Max Payne - niekoniecznie.

ocenił(a) film na 9

A mi się odwzorowanie gry w filmie bardzo podobało czuło się ten klimat z gry, ach te cudowne chwile na konsoli z drugą częścią gry, szkoda że już nie wrócą ;(

ocenił(a) film na 4
Faser_2

A mnie film rozczarował zabrakło mi tego klimatu Sh, za mało mgły za mało radia, za mało wszystkiego co mi się podobało w SH
Co do gry co za problem znowu odpalić grę jak już nie masz psx ( jak ja niestety) to wciąż są emulatory które odpalają płytki z psx ( ostatnio grałem sobie dune200)

Dreddenoith

Silent Hill 2, o którym wspomina Faser_2, wyszedł także na PC. Nie trzeba emulatorów. Polecam gorąco, bo jest to jedna z najlepszych gier w historii.

Pierwsza część gry także jest dostępna w formie specjalnie przygotowanej instalki na PC (zawiera w sobie emulator).

Najki_90

gra o wiele straszniejsza od filmu, za to w filmie muzyczka byla niczego sobie :)

SprutyPapek

muzyka była genialna :)
dopełniała akcję :P

aga1021

Muzyka była niemal w 100% "wyciągnięta" z gier.
Jakby ktoś nie wiedział :-)