Byłem dziś na filmie, w Silenta gry grałem 1,2 i 4 .. z tym że 1 rozbiłem na 3 mozliwe zakończenia.
Końcówka filmu daje do myślenia ... wkońcu on chyba czeka na żone i córkę ... może po nie pojedzie ? Czyli że SH2 ? :)
Jak myślicie ?
Fajnie byloby zobaczyc Seana Beana jako głównego bohatera drugiej części filmu. :D
Jednak mam takie przeczucie, ze jak juz dwojka powstanie... to autorzy odejda od wątku Alessy. Moze zajmą się Sulivanem :) ..może stworzą cos zupełnie nowego. Podobnie jak to mialo miejsce w serii gier. Zobaczymy.
Nie nie nie, wątek Rose i Sharon został zamknięty - nie zrozumiałeś zakończenia?
Chris był w Silent Hill i nie trafił do tamtego świata, więc on ajko główny bohater filmu szukający żoby to bez sens. Powinni zrobić tak jak w grze - James otrzymuje list do swojej żony i jedzie do SH. Do tego cały ten wątek z jego winą, Marią,Piramidogłowym i tak dalej.
SH2 chcialbym widziec jako wierna ekranizacje gry o tym samym tytule. Faktycznie koncowka filmu daje punkt wyjscia dla podobnej historii, ale James przybyl do miasta by szukac wlasnego odkupienia za zabojstwo zony, wiec jesli by w filmie zmienili Jamesa na Christophera to i musieliby zmienic 3/4 oryginalnej historii