6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Krótkie pytanie- kogo najbardziej byście sobie życzyli na fotelu reżyserskim w ekranizacji Silent Hilla??? Ja proponowałbym Kubricka (nie umial by tego zepsuc) lub Fincha- bo jego styl pasuje do tego filmu.

ocenił(a) film na 9
sawin

o jeeeezu sorki - oczywiscie chodzilo mi o Lyncha!!! pokiełbasiło mi się z Davidem Fincherem- sam nie wiem czemu:/

sawin

Mi się to pokiełbasienie spodobało, bo bym właśnie widział Davida Finchera, wątpie by Lynch zainteresował się tym tematem.

ocenił(a) film na 9
Albertino

dlatego mi się właśnie pokiełbasiło:) bo Finchera tez wliczałem, ale ostatnio ten reżyser mnie zawiódł- chodzi mi o "Azyl" kompletnie spodziewałem sie czegoś innego, lepszego, całe szczęście zę główną role zagrała Foster- to w duzej mierze uratowało film.

ocenił(a) film na 2
sawin

Powiem wam, że jak dla mnie właśnie ten reżyser, który jest, nei jest zły- mocnym atutem jest Crying freeman i braterstwo wilków. Jego filmy naprawdę mają doelciany i triche zakręcony klimat, w sam raz dla Silent Hill. Natomiast jak dla mnie wyżej wymienieni reżyserowie nie bardzo mi pasuję do klimy Silenta- fakt też robią niesamowite filmy z klimatem, ale to już zupełnie co innego, troche zbyt hmmm... przyziemne? W każdym razie trailer zapowiada sie dobrze- klimatyczne, wiele scen żywcem wziętych z gry itp. Szczególnie dobrze wygląda motyw z czarnym śniegiem (chociaż mi skojażyło się to z listą Shindlera :)) i z zmianą miasteczka w alernatywny Silent Hill. Również fragnet z tym gruboziarnistym obrazem zapowiada sie smakowicie (vide trailer do Silent Hill 4). Tylko wspominana scena z rozmową telefoniczną jest średnio ciekawa, że nie powiedzieć "hamerykańska". W każdym razie mam nadzieję, że film bedzie dobry. mam tylko obawy co do tego znaczka "all audience"- co do tego mam złe przeczucia- nie będzie mianowicie mocnejszych scen, które aż proszą się o obecność na ekranie (np. szczątki ukrzyżowane na płocie, łojenie stworków rurą itp.)

ocenił(a) film na 9
Kuryiama

eee ten czarny śnieg to chyba popiół jest ( związane z pożarem w mieście )

sawin

Szczątki ukrzyżowane na płocie są na zdjęciach z filmu, tak więc będą chyba :)