6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167790
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Nie grałem w grę więc nie będę porównywał.Biorę pod uwage sam film,który wg mnie przypominał nieco "Omena" (temat nawiedzonego dziecka) i chociaz klimat miasteczka był interesujący to mnie to nie wzięło:/ Ostatnie 25 minut filmu było niezłe,a poza tym nudziłem się,czekając na to "coś" czyli dreszczyk emocji rodem z prawdziwego horroru.Niestety zbyteczny okazał się Sean Bean,którego rolę mógł zagrać pierwszy lepszy aktor(nawet początkujący).4/10

ocenił(a) film na 4
Robson_77

No i o cochodziło z końcówką??:/ Kobieta wchodzi do domu z dzieckiem,siada na kanapie,a mąż budzi sie jakby w innym świecie(rzeczywistości) i wygląda jakby się nie widzieli.Nie kumam...One obie są martwe czy jak?

ocenił(a) film na 8
Robson_77

w silent hill jak i w filmie tak i w grze przeplataja sie rzeczywistości(miasto we mgle, miasto zniszczone, normalny swiat i koszmar)..mniej wiecej o to chodzi, sam nie bede sie rozpisywał bo mało sie na serii znam...tak czy inazczejsharon i matka zostały wypuszczone przez demona ale pozostały w "swiecie wiecznej mgły"

ocenił(a) film na 4
Robson_77

No i o co chodziło z końcówką??:/ Kobieta wchodzi do domu z dzieckiem,siada na kanapie,a mąż budzi sie jakby w innym świecie(rzeczywistości) i wygląda jakby się nie widzieli.Nie kumam...One obie są martwe czy jak?

użytkownik usunięty
Robson_77

Jest ogrom tematów w którym filmwebowicze wyjaśniają i dyskutują na temat końcowej sceny. Trochę inicjatywy :P