6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Zwykle gdy czekam na jakiś film długo to rozczarowuje mnie albo okazuje się gniotem. Tym razem jestem mile zaskoczony tym bardziej że jestem fanem Silent Hilla , może zaczne od tego że to NAJLEPSZY FILM na podstawie gry jaki powstał , restidenty, tombraidery, mortale itd. do piet nie dorastają.
Film jest poprostu boski (szczególnie dla fanów SH) muzyka, klimat, fabuła, scenografia ! i zakończenie. Tego nie da się opisać to trzeba samemu zobaczyć. Brawa, brawa i jeszcze brawa dla Christopha Gansa dał przykład jak należy robić filmy na podstawie gier !
Podsumowując według mnie to jeden z najlepszych filmów roku (wcale nie przesadzam) i jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat ! Moja Ocena : 9+/10

Ps. Nie dajcie się zwieźć krytką oni nie wiedzą co piszą , przyczepiają się do zakończenia bo są za tępi żeby je zrozumieć. Wolą prosty amerykański komercyjny shit gdzie wszystko jest wyjaśnione , a fabułe układa chyba 12 latek.

Ico2

chyba Cię zdrowo pogieło? Nie było żadnej ciekawej sceny film lepszy niż Residenty ale to wciąż nie to.... lepiej niech gry robią a nie filmy :-DDDDDDDDDD

ocenił(a) film na 10
drunken

Chyba oglądaliśmy dwa różne filmy ;] Żadnej ciekawej sceny, bez komentarza.

Ico2

Ogladaliscie ta sama kinowke ale pewnie rozne releasy ;p