Zwykle gdy czekam na jakiś film długo to rozczarowuje mnie albo okazuje się gniotem. Tym razem jestem mile zaskoczony tym bardziej że jestem fanem Silent Hilla , może zaczne od tego że to NAJLEPSZY FILM na podstawie gry jaki powstał , restidenty, tombraidery, mortale itd. do piet nie dorastają.
Film jest poprostu boski (szczególnie dla fanów SH) muzyka, klimat, fabuła, scenografia ! i zakończenie. Tego nie da się opisać to trzeba samemu zobaczyć. Brawa, brawa i jeszcze brawa dla Christopha Gansa dał przykład jak należy robić filmy na podstawie gier !
Podsumowując według mnie to jeden z najlepszych filmów roku (wcale nie przesadzam) i jeden z najlepszych horrorów ostatnich lat ! Moja Ocena : 9+/10
Ps. Nie dajcie się zwieźć krytką oni nie wiedzą co piszą , przyczepiają się do zakończenia bo są za tępi żeby je zrozumieć. Wolą prosty amerykański komercyjny shit gdzie wszystko jest wyjaśnione , a fabułe układa chyba 12 latek.
chyba Cię zdrowo pogieło? Nie było żadnej ciekawej sceny film lepszy niż Residenty ale to wciąż nie to.... lepiej niech gry robią a nie filmy :-DDDDDDDDDD