Szkoda, bo bym poszedł. Coś wykombinuję, bo 18 lat jeszcze nie mam. Zrobię ładne oczy, czy coś.
Wygląda na to, że w Kinoplexach jest od 18 lat. W Kielcach tak samo, ale ja nie będę miał z tym problemu :)
No to masz fajnie. A jak dokładnie jest z tymi kategoriami wiekowymi w kinach? Czy jeżeli jest jakiś film od 12 lat, to np. 10 latek może póść jeśli jest osoba pełnoletnia będąca 'opiekunem', prawda? Czy więc jak jest film od 18 lat, to jest podobnie (tzn. osoba 16 letnia może wejść z osobą pełnoletnią na film od 18 lat)?
Myślę, że jak opiekun powie w kinie, że pozwala film obejrzeć to wyjścia nie mają i powinni wpuścić. W sumie SH nie jest jakimś koszmarnym horrorem i nie widze potrzeby ustalania tak wysokiej bariery wiekowej. Idz na premiere i wygarnij im jakim prawem ograniczają dostęp do tak kultowego tytułu, jakim jest dla Ciebie Silent Hill :P
Przesada.... (_(
No dla mnie też przesada. A na premierą nie pójdę, bo mogę pójść we wtorek, kiedy bilet będzie o 5 złotych tani. Jak dla mnie, to by mnie wpuścili, bo przecież każde kino chce zarobić.