6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167795
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

POMOCY, PROSZĘ!!

użytkownik usunięty

Pomóżcie mi, proszę, jeżeli ktoś kojarzy tytuły do filmów (widziałem je dawno temu, z czego jeden kiedy byłem jeszcze dzieckiem); 1 - akcja rozgrywa się w USA, na odludziu w starym domu, gdzie grupa ludzi walczy z jakimś upiorem, który przebywa w piwnicy pod schodami. Koniec jest taki, że bohaterzy przenoszą się w przeszłość, o ile pamiętam w czasy rycerzy albo starożytnego Rzymu. (Film porył mi beret, chciałbym go sobie przypomnieć). 2 - akcja również rozgrywa się w USA, mężczyzna z kobietą walczy z demonami bądź jakimiś okultystami / czarnoksiężnikami. Bohaterzy są w posiadaniu pewnej starej tajemnej księgi, którą na końcu zakopują na pustyni soli. Będę WAM wdzięczny za pomoc!

ocenił(a) film na 7

Martwe zło 2 :D

użytkownik usunięty
maniekboy

Ale trafiłeś, i jak szybko! Dziękować!

ocenił(a) film na 7

Bo mialem zamiar Sillent Hill odpalic, bo plyty z Transformersami nie moge znalezc :D
pozdrawiam :D

użytkownik usunięty
maniekboy

Spoko! Życzę dobrego seansu.

ocenił(a) film na 8
maniekboy

Ciekawostka - film Martwe Zło (Evil Dead) miał początkowo nosić tytuł Księga Umarłych. Tytuł jednak zmieniono. Dlaczego? Ponieważ twórcy uznali, że widzowie w USA nie pójdą na film, który nawiązuje w jakiś sposób do literatury. Tjaaa...

Podobnie jest zresztą ze Złotym Kompasem, którego prawdziwy tytuł powinien brzmieć Zorza Polarna. Ale i to zmienili - wiecie dlaczego? Bo amerykańskie nastolatki nie wiedzą, co to jest zorza.

użytkownik usunięty
Der_SpeeDer

Poziom nauczania w amerykańskich szkołach jest niski. Dzieci na Kubie wiedzą więcej niż ich rówieśnicy w USA.

Der_SpeeDer

Założę się że wiesz tą ciekawostkę z CDA :)

ocenił(a) film na 8
inekk

Którą?