6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167790
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

nie wiem czy to tylko mi się wydawało czy co ...ale przez chwilę na tym trailerze widziałem piramidogłowego i te powykręcane potwory z 2 części gry..........nie chcę byc niemiły ale skoro historia przedstawiona w filmie jest inna niż w grze to powinni do cholery dac też inne potwory........bo o ile ktokolwiek rozumi tę grę to wie że każda z głównych postaci ma swoje potwory......dlatego też w każdej części gry były inne.......więc i twórcy filmu powinni coś nowego wymyślec..............chociaż z drugiej strony dobrze jest zobaczyc staarych dobrych znajomych .........ale mam co do tego mieszane uczucia...........a co wy o tym sądzicie drodzy forumowicze ????

ocenił(a) film na 9
marobot_2

No cóż, o tym że w filmie będzie PH było już wiadomo jakiś czas temu. Mi osobiście się to podoba. Poza tym mie mó, że to "stary znajomy" gdyż wcale tak być nie musi. Przeciez w SH2 PH okazal sie postacia bedaca kims bliskimdla Jamesa, a w filmie wacle tak byc nie musi, tu PH moze byc tylko zewnetrza powloka dla czegos straszniejszego.

ocenił(a) film na 9
sietra

lekko przesadzone jest stwierdzenie że każda postać ma swoje potwory, zreszta w tej części bohaterm będzie zupełnie inna postać (Rose) więc wiesz:) Przecież w jedynce te ptaki i wilkolaki ciężko odnieść do postaci, czy też karaluchy i w ogóle-no z tym piramidoglowym troche racji ale to jest taka osławiona postać i fajnie ze w montują ją do filmu. ave:)

ocenił(a) film na 10
sawin

No to akurat proste pytanie:
PH jest lekarzem dusz, pojawia się zawsze tam, gdzie osoba potrzebuje duchowego oczyszczenia, to nie jest postać zastrzeżona tylko i wyłącznie dla drugiej cześci gry
;)
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Hiroto

Mi też sie podoba że PH jest w SH1 ;p , fajnie takiego spotkać :D mam nadzieje że bedize ąłdnie wyglądał ;]

ZlyCzarny

Nie grałem w żadną grę, ale Piramidogłowego gdzieś widziałem i od razu mnie oczarował. Jeżeli ma być w filmie, to ja na to na pewno idę.
Choć rozumiem, że dla znających serię to może psuć efekt. Na szczęście ja się do nich nie zaliczam.

ocenił(a) film na 9
Krazov

e tam nic nie psuje:)- chcoiaż jak widać wyzej są wyjatki:]

ocenił(a) film na 8
sawin

ja nie powiedzialem że to coś psuje....jednakże mogliby na potrzeby filmu wymyślec coś nowego .......no nie wiem ...może kwadratro głowego albo ...kupoglowego..........w każdym bądź razie cieszę się że zobaczę PH w filmie .....ale boję się że ten pomysł zostanie strasznie zbesztany przez prawdziwych fanów serii .........jestem pelebn obaw i pełen nadzieji że jednak moje obawy są bezpodstawne ..............pozdro 4 all forumowiczów i fanów SH :)