6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Podsumowanie

ocenił(a) film na 10

Moze zbierzemy w tym temacie wszystkie wypowiedzi negatywne i pozytywne, a nie zakładamy kilkadziesiąt temtów o tym samym?

Dla mnie film zasługuje na 9/10 za sam klimat i muzyke, gra aktorów również bdb ale to właśnie dzięki muzyce i klimatowi stworzonemu w filmie zasługuje on na taką a nie inną ocenę..Jest to najlepsza według mnie do tej pory ekranizacja gry, cięzko bedzie to przebić po prostu. Film przeznaczony zarówno dla ludzi, którzy znają grę jak i dla tych którzy nie mieli z nią kontaktu, chcoiaż Ci pierwsi bardziej docenia ten obraz :)
szczerze polecam...Pozdro!

Phoenix_3

Moim zdaniem klimat gry został zachowany - owszem miasto, wnętrza budynków, są bardzo podobne do tych w grze. Muzyka również świetna, jednak zbytnia ingerencja twórców filmu w fabułe zaniżyła jego wartość. Rozumiem, że może być trudne do odzworowania dokładnie to samo co w grze, jednak nie moge zrozumieć chociażby zmiany imion wszystkich bohaterów.

ocenił(a) film na 10
kingula9

w filmie sa dwie swietne sceny. scena retrospekcji i koncowa masakra w kosciele. Cały film uwazam za udany chcociaz moglo byc lepiej ocenil bym go na 8+. Na koncu musze zaznaczyc ze jestem fanem gry i w zaden sposób nie zawiodlem sie na filmie.