Siemka witam wszystkich. Jak czytalam wszyskie komentarze(no moze nie wszystkie a czesc:P) to nie wiem czy wybrac sie na niego do kina. Jjedni mowia ze super drudzy tragedia. Doradzie mi ale szczerze czy warto na niego isz :) Pozdrawiam
Ja włąśnei wróciłem. film ma to coś dzięki czemu chciałem go obejżec do końca (jestem fanem serii silent hill); Więc, jak lubisz silent hill albo "straszaki" to warto pójść.
A ha i jeszcze jesli wam sie cos nawinie i chcielibyscie cos napisac o tym czy eatro to piszcie:) przeczytam kazdy komentarz:)
Moim zdaniem warto zobaczyć Silent Hill'a. Chociaż by dla oprawy plastycznej filmy oraz muzyki. Trzeba też pamiętać, że nie jest to Resident Evil, więc jeśli szukasz efektownych scen walk i ciągłej zadymy to idź na coś innego.
Ci co mowia tragedia:
- trolle
- trolle
- jeszcze raz trolle
- gowniarnia ktora podnieca sie byle Hostelem
- gowniarnia ktora oglada kinowko na ktorych nic niie widac i TC z wyciety 20 minutami
- a, i zapomnialbym - trolle
Co ci mowia ze "fajny"
- kinomani
- fani gry
- osoby inteligentne
Powinieneś się wybrać, moim zdaniem warto. Film ma niezwykły klimat bardzo podobny do tego z gry. Wiele elementów zaczerpnięto wprost z niej, jak np. motyw syren i pojawiania się ciemności (scena w której zadrutowany koleś wychodzi z toalety sprawiła u mnie szczeko opad). Nie jest to film który Cie wystraszy, co najwyżej obrzydzi (palenie ciał i inne tego typu smaczki) ale też zmusi do myślenia.
Mam małe zastrzeżenie co do fabuły, moim zdaniem główny wątek jest nieco przekąbinowany-może scenarzysta za bardzo chciał skupić wszystkie dobre elementy serii w jedną całość, przez co możemy się nieco pogubić. No i ci ludzie! psują troche wizerunek Cichego Wzgórza, na szczęście ma to wyjaśnienie w scenariuszu. Całość oglądało się przyjemnie i do samego końca. Pozdrawia
Jeżeli masz zamiar obejrzeć ten film to zrób to zdecydowanie w kinie aniżeli w domu. Takiej oprawy nie uraczysz nigdzie poza salą kinową i choćby dlatego warto iść. Chyba że masz naprawde świetne nagłośnienie i fajny duży monitor.....:)
Dlaczego warto?
- żeby zobaczyć piramidogłowego
- żeby zobaczyć Silent Hill
- żeby usłyszeć wycie syreny
- żeby poczuć ten Klimat
- żeby parę godzin po wyjściu z kina chcieć obejrzeć go ponownie
- żeby przed snem myśleć o fabule filmu
I nie słuchaj tych wielkich krytyków. lifein dobrze napisał kim oni są.
Warto na niego iść. Jeżeli lubiłeś grę, lubisz filmy z naprawdę świetnym klimatem i trzymające w napięciu, a przy okazji takie w których kilka dobrych efektów gore (ale nie zrozum mnie źle - nie chodzi mi o siekankę, tylko o zastosowanie estetyki gore w umiarze) się znajdzie - to musisz ten film zobaczyć!
Jest naprawdę genialny...
Dzieki za wszystkie komentarze widze ze jednak warto isc na ten film i napewno to zrobie. I napewo zobacze go w kinie:)