Jeżeli jest ktoś, kto przed obejrzeniem filmu, zagląda na strony internetowe w celu przeglądnięcia komentarzy innych ludzi, którzy obejrzeli już dany film, to pragnę poinformować, że Silent Hill, to rewelacyjny horror. Czytałem wypowiedzi innych. "Kto nie grał w Silent Hill, nie zrozumie filmu...", itp., itd. To istna bzdura. Film Silent Hill sprawdza się jako 'rasowy' horror, nawet, jeżeli nikt nigdy nie słyszał o grze pod tym samym tytułem. Ja osobiście grałem w drugą i czwartą część. Od razu stałem się fanem serii. Dzisiaj obejrzałem film. Jest jedno słowo, jakim można określić ten film. REWELACJA. Nie sądzę tak, ponieważ znam Silent Hill z PC. Owszem, ścieżka dźwiękowa przypomina tą z gry [REWELACJA]. Klimat filmu (mgła, ciemne uliczki, zakamarki, pomieszczenia w budynkach, także przypominają te z gry [REWELACJA]. Ale kochani, nawet nigdy nie grając w Silent Hill, ten film was pozytywnie zaskoczy. Trzy ostatnie zdania. Silent Hill jest straszny, mroczny, zagadkowy, klimatowy i co najważniejsze, jest prekursorem horrorrów tego typu. Jest to naprawdę nowatorski horror 'pełną gębą'. Silent Hill to istna REWELACJA. Pozdrawiam :)