Od długiego czasu miałam w planie ogl ten film.. Jak pamiętam, wszyscy mówili, że trzeba go oglądnąć, bo jeżeli jesteś fanem horroru, to wstyd nie oglądnąć Silent Hill..
Nawet nie czytałam recenzjii, bo jak ma być dobry, to chyba nie ważne jest nic innego, nie?
No więc spoko, obejrzałam...
Cały film w ogóle miał odjechaną gafike, fajne kadry, ii... no i był mroczny..
Lubie mroczne filmy. Tyle... tyle na temat fajnych rzeczy w tym filmie..
Jeżeli chodzi o tą grafikę, to cały czas miałam jakieś dziwne wrażenie, że jestem gdzieś w grze (przypuszczam, ze chętnie bym w taką zagrała), ale przecież film to nie gra.. sory, ale za dużo tu tego.
Po za tym... jak zawsze w horrorach... skopiowali pomysły z innych mhrocznych filmów.. i cały czas miałam wrażenie, że chyba to gdzieś widziałam. No ale to i tak nie jest tak źle- bo było tu wiele fajnych ciekawych pomysłów... w całym tym specyficznym klimacie, był jakiś pomysł. Bo chyba nigdzie, w żadnym innym filmie, nie spotkamy takiego miasteczka jak tutaj..
Hmm... często były chwile kiedy się nudziłam, miałam ochotę przsunąć dalej o parę minut, bo niektóre sceny były na prawde wzięte z dupy, i niepotrzebne..
Nie przestraszyłam sie ani razu...
Może parę razy, obrzydziło mnie coś..
Yy... no i chyba tyle o tym filmie..Powiem tylko ze sie rozcarowałam, bo o Silent Hill słyszałam nie raz, więc oczywiste chciałam zobaczyć TAK popularny film..Oglądnęłam i 4/10, bo ja cały czas oglądam horrory i... hmm co tu dużo mówić, ten po prostu ujdzie..
A co do filmów, to kiedyś kiedyś oglądałam film ''The Dark''... końcówka- jak się teraz okazało, nie wiele różni sie od Silent.. ,ale film ogólnie... bez porównania... jest genialny, jeden z niewielu, jakie utknęły mi w pamięci, chciaż widziałam go... hmm ok. 5 lat temu? .. Także, myślę że warto szukać w .. mniej znanych filmach, tytułach, bo mogą okazać się totalne. (jak np. Room 6- masakryczne wykonanie, ale genialny pomysł).
Pozdrawiam