Trzeba przyznać - klimatyczny, obłędny, zagadkowy i do tego ze świetną muzyka (ale do tego już w tej produkcji zostaliśmy przyzwyczajeni). Czekam z niecierpliwością na film - to może być pierwszy HIT na podstawi gry - oby nie zapeszyć ;)
czy HIT to nie wiem bo nie każdemu podejdzie chory, zagadkowy, shizofreniczny film pełen nie domuwień (oby taki był), lepiej by okazał się kurewsko dobrym filmem grozy.:)
Właśnie... żeby chociaż taki był jak napisales...
Trailer spoko bo zrobili go w podobnym klimacie jak gre. Nie wszystko czytelne i z charakterystycznym "ryżem" na ekranie. Co jednak jak zobaczymy krystalicznie czysty obraz z widocznymi szczegółami w tle?? To juz nie będzie to samo...
Gra przyzwyczaiła nas do tego że nie szło tam nic racjonalnie wytłumaczyć. Shiza i tyle,a na screen'ach z filmu już widze jakichś gości w okularach spawalniczych i hełmach,na płocie zas jakiś plastykowy gostek owinięty szmatami:) Śmiech na sali:)
W sumie też niepokoją mnie ci ludzie na zdjęciach. W ogóle jest ich za dużo... Silent Hill zawsze był taki... bezosobowy... właściwie w grze nie ma zbyt wielu, że tak powiem "normalnych dialogów" wszytko brzmi tajemniczo i enigmatycznie... mam nadzieję że twórcy SH Movie nie walnęli do filmu nudnych gadek "gości w okularach spawalniczych" bo to zupełnie zabiłoby klimat.
Jeżeli chodzi o efekty... wszystkie zdjęcia są pewnie przed obróbką, trzeba poczekać na oficjalny trailer, może on nam coś więcej wyjaśni o kencepcji filmu. No i gdzie nasze słodkie monstra ?? :)
Mimo wszystko liczę na ten film i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie.
oj nie mów, że SH był bezosobowy...
mi się zawsze wydaje "pełne" dziwnych osób....
i tutaj wąłsciwie są same takie osoby....
oprócz Rose, i Harry'ego własciwie
no i Cybil
Masz racje,dużo będzie zależalo też od dialogów, no i oczywiście od efektów specjalnych. Jak będą płytkie, a efekty sporadyczne to kaszanka. Potwory powinny być odrażajace i komputerowo zaprojektowane, tak jak i w grze.
Czy kogoś straszą zombiaki w filmach?? Mnie osobiście śmieszą. Jak dadzą do filmu SH, ludzi poprzebieranych za monstra, którym będą zwisać kawałki mięsa, to będzie to kolejny film pokroju: Doom,Resident Evil i Land Of The Dead. Mimo iż strasznie pesymistycznie zanudzam, to licze na to, że film będzie świetnie zrobiony:) Zawsze powtarzam, że dobry film to taki, którego nie da się opisać słowami. Z grami jest to samo - Silent Hill do takich należy.Amen.
Pamiętacie "Moje własna idaho" to tylko przykłąd, ale mam nadziejeż e w silent hillu też bedzie tak że nie wszystko bedzie do końc zrozumiałe, że zostaną pokazane obrazy nad którymi można bedzie dyskutować, oczywiście bez przesady bo przekombinowanie tego też nie jest wskazane-film musi byc w miare zrozumiały. No i postacie-muszą być naprawde ciekawe, bohaterzy drógoplanowi jaki pierwszoplanowi- by nie polegały na znanym z horrorów standardzie(przerażnona kobieta nagle, w trakcie filmu przistacza sie w super-odważną bohaterke) Walk też nie powinno być duzo-wiadomo dlaczego, wole juz jakieś chore sceny ucieczki, albo przewidzenia, chore i obrzydliwe obrazy (by nie zrobili filmu od 15:) ).Niezłym roziwązaniem było by puszczenie obrazu przez jakis fajny flirt (cos jak w sh2) ale na to napewno nie ma co liczyć. Chce by miasto było tak wyjebiście pokazane jak w pierwszym czy drógim'sajlenci'- ta mgła padający śnieg i isza-film musi uwidocznic poczucie samotności, przerażenie, i odpychającą moc tego miejsca, by wzbudzało strach w momencie myśli "a jak ja bym sie tam znalazł"- i by nie spiepszyli zakończenia. O kimacie i atmosferze nie ma co pisać wiadomo jka ma być, muzyka to pewniak. Gra aktorska na jakimś poziomie też musi stać, bo jeżeli chcą zrobic postacie pasujące do tego filmu to siłą rzeczy będą one trudne do zagrania. Czekam na kolejny zwiastun-mam nadzieje ze potwierdzi to co widać w pierwszym a nie pokaże nagle hoolywodzkie ambicje twórców (komercha moze go zabić). Tyle. Czekam i wierze:)
co do potworów
już widać po tmy teaserze, że nie mas zsię czego obawiac
ale moi mzdaniem potwory będa bardzo takie no proste....
wystarczy popatrzeć na te nogi chociażby..
ale to chyba dobrze....
Masz racje sawin. Podpisuje się pod tym rękami i nogami. Widze że wszyscy mamy tutaj te same oczekiwania:) Reżyserzy filmów na podstawie gier powinni czerpać pomysły od graczy:) Oby tylko nie zmienili (lub nagieli) fabuły jak w Doom'ie.
Brother NightCrawl er )) trochę źle się wyraziłem pisząc "bezosobowy" Miałem na myśli to, że w grze trudno znaleźć ludzi pospolitych, rodem z filmu sensacyjnego... właściwie gra składa się z kilku bohaterów. Na ulicach Silent Hilla raczej nie zobaczymy przechodniów czytających gazetę, rozmawiających na ławce... To miasto jest wymarłe i oprócz różnego rodzaju potworów lub ludzi totalnie zagadkowych trudno znaleźć kogoś "normalnego".
no troche sie mu upierdoliło branie sie za filmy na podstawie gier (zwłaszcza horrory)- ale spoko 'sajlenta' zostawil bo w przyszłości planuje zjebać Fear Effect, a plotki mówią że zabrał sie za pisani scenariusza do najbardziej złożonego filmu szpiegowskiego trwajacego okolo 200 minut, tytół to "Metal gear solid" a w roli Snake'a widzi Hulka Hogana heheheh;)
Twoje słowa mnie przeraziły - tylko nie Metal Gear... AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Taaaa... Mam nadzieję sawin, że z tym MGS'em sobie jaj zrobiłeś,bo tego to nie zniese:)
zwiastun rzeczywiście robi wrażenie
ale to co przeczytałem z opisu trochę mnie zaniepokoiło (jest zrobiona na podstawie 1 części), gry w pierwszej części bohaterem był Harry Manson a w filmie bohaterką jest jakaś Rose
z obsady wynika że będzie też Cristabella a to już postać z komiksu
po co zmieniać i tak świetną fabułe z gry
jedynie zwiastun trzyma mnie w przekonaniu że filmu nie spartaczą
heh już ten dzwięk w zwiastunie wyjęty z gry taki fajny ;D , tylko tak dziwnie troche że własnie główną bohaterka jest kobieta a nie Harry jak w jedynce...jest cybil jak w SH1 ale niema Harrego... ja bym chiał zobaczyc ekranizacje SH3 z Heather :D , możę w sequlu bedzie Heather :]
jest Harry jest on mężem Rose, zresztą napisane jest to wyżej wiec patrz uważnie:)
Uweeee z Hoganem!?!? Idealna para!
Cóś jak Ed Wood i Bela Lugosi :) Oby tylko nie byli tacy niedocenieni ;)
Trailer jest masakryczny:D mam juz coraz lepsze przeczucia jezeli chodzi o ten film:)a jak zobaczylam Piramidogłowego(chyba) w tym trailerze to juz wogole:)
jedyna rzecz ktorej jestem pewna to to ze muzyka bedzie boska:)Akira nas nie zawiedzie:)
Piramidogłowy był przecież w SH2 :/ Coraz bardziej nie podoba mi się takie mieszanie :( :( A muza w trailerze jest z SH2 i 3 o_0
cóż z tego ze byl w części 2? przecież nie jest on postacia istotną dla fabuly, równie dobrze mógłbyć w części 1 lub 3, tylko wszyscy przywykli ze piramidogłowy=sh2. Ja sie ciesze że bedzie wszak to kultowa 'postać', propo muzyki, nie wiem moze we wszytstkich częściach jest bardzo podobna ale zdawało mi sie że słyszałęm tam sporo z jedynki, a na wet jeżeli mi się tylko zdawało to znów napisze, ze kompletnie obojętne czy bedzie muza tylko z pierwszej części czy też z 2 i 3.Przecież we wszystkich tych częściach jest świetna nie? No i po co mają się 3mać tylko jedynki sporo mogą wiele ciekawych pomysłów, nie związanych z fabułą zaczerpnąć z innych części:) pozdrawaim!
wyglda na to że bedzie klimat ;D , ale ja czekam na Heatherm ;](wole te imie niz jej prawdziwe ;)
"cóż z tego ze byl w części 2? przecież nie jest on postacia istotną dla fabuly" Dla mnie Piramidogłowy jest jedną z najważniejszych (i najbardziej tajemniczych oraz klimatycznych) "postaci" z sh2 !! Kat, ostatni sprawiedliwy :P