6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167790
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Pewnie niektórych odstraszy fakt, iż film ten jest wygenerowany z gry ! Ale ja temu zaprzeczę ! Bo grałem we wszystkie części gry "Silent Hill" (czyli 4) i są naprawdę super ! Cała ta chora Fabuła, postacie i ogóle wszystko.... to naprawdę będzie świetny horror !!!
Pozdrowionka dla wszystkich w temacie.

ocenił(a) film na 8
qba_4

Hi, niezłe słowo - wygenerowany z gry :P
A czy film będzie dobry ? Modlę sie o to, byle by tylko nie spieprzyli Silent Hilla.

ocenił(a) film na 4
qba_4

Kumpel gdzies przeczytal, ze tworcy gry Silent Hill czuwaja nad produkcja filmu i jesli im sie cos nie spodoba, to moga zabronic, aby film byl dopuszczony do dystrybucji. Ja gralem tylko w cz. 2 i 3 i tez bardzo mi sie podobaly.

ocenił(a) film na 10
han_lecter

Japończycy zadbają o to aby film nie stał sie amerykańskim badziewiem typu super efekt - pusta głowa. Mam nadzieje ze uda im sie stworzyć naprawde dobry klimat, który przeniesie widza w świat Silent Hill jak to ma miejsce w grach. Terminator jak grałeś w II i III to zagraj koniecznie w I bo wg wiekszosci osob ta częśc jest najlepsza jesli chodzi o poziom strachu i fabule.
Polecam tez odwiedzic najlepsza strone Silent Hill w Polsce www.slient-hill.prv.pl

ocenił(a) film na 10
Effo

Siema! Może mi pomożesz? Mam 2 pytanka...a konsola mi się zwaliła i nie mogę sprawdzić!

1

Który z motywów nie występuje w Silent Hill 4:
a obracanie owalnego systemu cel
b cięcie kościelnych świec
c wtykanie kartek pod drzwi
d składanie manekina na wózku

2

Jle lat miała córka Ernesta Baldwina, gdy zmarła w tajemniczych okolicznościach[dodatkowy scenariusz "Born from a wish" - SH2: RD]

a 7
b 4
c 15
d Ernest niemiał córki

Jak znasz odpowiedź na choćby jedno pytanie to mi pomóż....podeślij SMSa z internetu, GG lub Tlena pod 505450483 albo odpowiedz na priv!
Dzięki z góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

ocenił(a) film na 4
prozac

a co, to pytania do jakiegos konkursu, co? co do SH4, to a i c na bank odpadaja, z b i d sie nie spotkalem. A w dodatkowy scenariusz nie chcialo mi sie grac (a w sumie, to utknalem w jednym miejscu i nie wiedzialem, co zrobic :)).

han_lecter

Widzę, że mamy tutaj do czynienia z prawdziwym ekspertem. Niesety muszę Cie zmartwić. Twoje odpowiedzi są całkowicie błędne. Co do pytania nr 1 odpowiedź znajduje się w podpunkcie b. Żadnych świec nie ciąłem w przeciwieństwie do pozostałych motywów. Jeśli chodzi o pytanie nr 2 to moja pamięć może mnie w tym miejscu zawieść jeśli odpowiem iż miała 7 lat.

han_lecter

Będzie to film na wzór Ringó, Klątwy (amerykańskich wersji:) i nic pozatym. Ale gracze jak zawsze napaleni :-)

ocenił(a) film na 9
qba_4

PROŚBA: móglby mi ktos wyjaśnic fenomen silent hill??? kocham horrory, zamierzam zabrac sie za tą serie i gdzie o niej nie czytam wszedzie zachwyt albo wrecz chorobliwy...hmm strach :)))

dr_E__Brown

Fenomen...to większa schiza niż w SH...głębsza fabuła, paranoja i klimacik zaszczucia...

ocenił(a) film na 8
Michal1992

Jester co do odpowiedzi ma jak najbardziej rację. Kręcenie tymi celami po prostu doprowadzało mnie do szału. Fenoment Silent Hill jest taki że po prostu to... Silent Hill i tyle. Już sam tytuł mówi sam za siebie ) Milczące Wzgórze - i'm lovin' it :)

ocenił(a) film na 10
Kolbe

dobrze będzie :)
za ten film odpowiedizalni sa ludzie od gry
;)
wszystko pójdzie świetnie a tne film będzie przebojem

użytkownik usunięty
Kolbe

to nie jest milczące wzgórze tylko ciche wzgórze ale moge sie mylić ;)

ocenił(a) film na 10
qba_4

Film będzie murowanym hitem. Jeżeli firma KONAMI czuwa nad tym nieocenionym projektem to możemy sie spodziewać wzorowej produkcji. Po emisji tego filmu w kinach będzie głośno. Mam jedną wątpliwość aby kolesie od cenzury się do niego nie dobrali.

rei_u

Oby sie tylko nie przeliczyc.....

użytkownik usunięty
Michal1992

Gdyby za ekranizację Silent Hill odpowiedzialny był koleś,który stworzył SAW,to byłbym spokojny(polecam obadać,kto jeszcze nie widział-momentami inspiracja SH bardzo widoczna),a tak to aż się boję, że nakręcą kolejne The Grudge,gdzie twórcy starali się chyba pobić rekord w częstotliwości zgonów bohaterów filmu : /

użytkownik usunięty

Porównanie Silent Hill do SAW to profanacja. Silent Hill to dzieło sztuki, podczas gdy Piła to po prostu bardzo przeciętny film. Może zechciałbyś nam zaprezentować te inspiracje Silentem w SAW bo ja niczego takiego nie zauważyłem.

użytkownik usunięty

Nie widziałes a chociaz by lazienka. Gdy ja zobaczylem pierwsze co mi na mysl przyszło to łazienka Silent Hill2. No i koles który sie zabił w klatce z drutami kolczastymi. Prawie jak w przemienionym silent hill podgniłe wykrwawione ciała w klatkach. No jezeli chodzi o The Grudge to był wporzadalu. No i bym byl spokojny gdyby zrobili go goscie od filmu SAW.

Żeby tylko to było kilno odważne...gracze podrośli od pierwszej części...przydałoby się trochę gore...

ocenił(a) film na 9
Michal1992

Powiem tak. Jeżeli naprawde ludzie z Konami czuwają nad projektem to mogę spać spokojnie. Ale nie podoba mi się fanuła, która to jest miszmaszem jedynki i co to tego mam wątpliwości. Fenomen Silent Hilla faktycznie pokazuje pazury w jedynce na PSXa. Odswieżyłem ją sobie w wakacje i powiem, wam trzyma klimat bardziej niż dzisiejsze produkcje. Grafioza nie przeszkadza, bo jest niesamowicie wpasowana (kto grał, ten wie). Teraz każdy horror, grę czy film oceniam poprzez pryzmat Silent Hilla, który wywołał na mnie ogromne wrażenie.

Redgard

Oooooooooooooooooooo tak Konami to dałoby popalić :-)