no, no, wygląda bardzo ładnie. Naprawdę jestem pod wrażeniem, myślałem, że będzie gorzej... dużo gorzej.
Zapowiada się naprawdę klimatyczna, mglista, mroczna opowieść :)
Niestety żadnej krwi w zwiastunie nie ujrzałem i jakieś te potwory takie dziwne, mogłyby być jakieś bardziej kilmatyczne, a i sam obraz bardziej przyciemniony. Niemniej jednak jeśli chodzi o resztę jestem na tak.
Dziwi mnie, że w trailerze Rose rozmawiając przez teleon z Seanem Beanem nazywa go Christopher a nie Harry. Hmmm.
nie wiem jednak dlaczego glownego bohatera zastapili kobieta.. nie wiem czy bede mogla sie do tego przekonac... nie wyobrazam sobie tej kobiety w dobrze znanych fanom gry "innych" klimatach :)
Niestety jak dla mnie Silent Hill 3 z kobieta w roli głównej było najgorszą z częsci i wogóle jakos mało klimatyczną.
Racja potowrki mogłyby być odrobinke lepsze. Co do imienia Harrego, to już dawno było wiadomo, że zostanie ono zmienione na Christopher (czyżby na cześć reżysera ?). A jeśli chodzi o główna bohaterkę, to grałeś może w SH3? Tam głównym bohaterem jest dziewczyna i gra na niczym nie traci.
mysle ze w pewnym sesie bedzie to udana ekranizacja napewno lepsza niz alone in the dark moze i nawet resident evil pozatym wydaje mi sie ze tworcy postanowali polaczyc 3 czesci silenta z kazdej czesci jest cos wyciagniete procz 4(bo niezauwazylem na zwiastunie czegos nazucajacego sie z 4 czesci gry)ale mimo to napewno bedzie to film godny obejzenia chocby dla samych fanow calej seri silent hill i bezwzgledu jak bedzie zrobiony wedlog mnie moze pobic dooma alone in the dark czy residenta czekam z niecierpliwosia na film
Bardzo dobry klimatyczny trailer. Może będzie to pierwsza udana ekranizacja gry?
Ja w każdym razie nabrałam nadziei co do Silenta:)
Ja wręcz przeciwnie - nadzieję straciłem, ponieważ obejrzałem kolejny zwiastun z niekończącej się serii: "klimatyczny i tajemniczy". Tak czy siak, poczekamy - zobaczymy. Na razie ŻADNA ekranizacja gry komputerowej nie spełniła moich oczekiwań. Zawsze tylko bełkot dla smarkaczy z gimnazjum. Wypada wierzyć (dziwne słowo w tym kontekście), że ludzie z Ameryki nie spierdolą nastepnego filmu na bazie gry. Choć - jak się rzekło - ja nadziei nie mam.
Ps. Dobrze, że na liście płac znalazł się Sean Benn - bardzo cenię tego aktora.
Uważam, że jest na co czekać. Film zapowiada się dokładnie w klimacie gry. Poza tym, możemy liczyć na to, że będzie to wybitna ekranizacja gry, ponieważ robią go nie tylko Amerykanie, ale również Francuzi i studio Konami, które niewątpliwie najlepiej wie, jak powinien wyglądać Silent Hill. Co do przeciwników, których widziałam na trailerze to prezentują się genialnie, zupełnie jak w grze. Co więcej, cieszy mnie udział Sean'a Bean'a i Jodelle Ferland. Zapowiada się prawdziwa uczta dla głodnych strachu i tajemniczości Silent Hilla.
Jestem pod wrażeniem, myślałem, iż będzie to normalny słąby filmik, ale bazując na grze, te dźwięki, ten klimat, te lokacje i wogóle klimatat, klimat, klimat - to dochodze do wniosku, iż trailer przezentuje nam to, czyli bądźmy dobrej myśli bo naprawdę wszystko wygląda dla mnie wręcz perfekcyjnie!
O co ci biega? Po pierwsze każdy film kinowy jest nastawiony na zysk, a po drugie po trailerze wyraźnie widać, że SH nie będzie filmem stworzonym dla samej kasy tylko filmem dla fanów gry. Wszystko wygląda identycznie jak w grze. A efekty komputerowe bardzo dobrze wtapiają się w resztę obrazu. Nie możesz stwierdzić, że w filmie nie ma tego wszystkiego co wymieniłeś po obejrzeniu trailera gdzie są tylko krótkie urywki wybranych scen.
Masz racje- celowo zaznaczyłem w swojej wypowiedzi, ze to tylko zwiastun a film może okazać sie inny niz myśle-jednak oceniam zwiastun, własnie zwiastun ma pokazywać jaki bedzie film- i cały czas sie upieram przy swoim w jednej kwestii-w alternatywnym świecie niektóre sceny są nadzbyt komputerowe przez co straszne plastikowe i nieklimatyczne (ta z ręką i ta początkowa w alternatywnym świecie ) fajnie wygląda pierwszy z potworów czajacy sie za bohaterką (te ruchy:)) ale reszta nie do końca mnie przekonuje-czegos im brakuje- kolejna ważna sprawa-potrzeba więcej mroku i najlepiej jakiś filtr (niestety wątpie czy taki bedzie)- mam nadzieje ze nie będzie tak ja to wygląda DLA MNIE po zwiastunie (czyli nie bedzie w klimatach choćby drabiny jakubowa).
Z tego co pamiętam na teaserze był jakiś filtr, ale nie wiem czy zrobiony tylko dla teasera czy będzie w filmie. No cóż może masz trochę racji. Należy jedynie czekać na premierę i wtedy zweryfikować swoje opinie i oczekiwania co do filmu.
Takiego filtra jak na teaserze to na pewno nie będzie, no ale może chociaż trochę spróbują "umrocznić" ten film ;)
Cóż, ja już tam się nie wypowiadam. Poczekam na film te 5 miesiecy :P (bo tyle do polskiej premiery niestety)
tez uwarzam ze swietny filmik i po raz pierwszy film zapowiada sie odwzorcowany od gry w duzej mierze, a nie jak: resident evil czy alone in the dark...