6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167790
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

no, no, wygląda bardzo ładnie. Naprawdę jestem pod wrażeniem, myślałem, że będzie gorzej... dużo gorzej.
Zapowiada się naprawdę klimatyczna, mglista, mroczna opowieść :)
Niestety żadnej krwi w zwiastunie nie ujrzałem i jakieś te potwory takie dziwne, mogłyby być jakieś bardziej kilmatyczne, a i sam obraz bardziej przyciemniony. Niemniej jednak jeśli chodzi o resztę jestem na tak.

ocenił(a) film na 8
Albertino

Świetny trailer .. moja wiara w ten film wzrosła o 50% :-)

ocenił(a) film na 10
Denis

wmurowało mnie po obejrzeniu tego trailera...................

ocenił(a) film na 10
Hiroto

Prawdziwa gratka dla fanów gry (czyli dla mnie:)

ocenił(a) film na 9
Beechbone

Dziwi mnie, że w trailerze Rose rozmawiając przez teleon z Seanem Beanem nazywa go Christopher a nie Harry. Hmmm.

kuruku

nie wiem jednak dlaczego glownego bohatera zastapili kobieta.. nie wiem czy bede mogla sie do tego przekonac... nie wyobrazam sobie tej kobiety w dobrze znanych fanom gry "innych" klimatach :)

ocenił(a) film na 10
DANCEHALL_QUEEN

No a Heather z Sh3??
PRzebież to była...kobieta, prawie :D
nastolatka....

ocenił(a) film na 10
kuruku

faktycznie mowi Christopher..... to mnie nie pokoi... kim jest Christopher? :D

Hiroto

Niestety jak dla mnie Silent Hill 3 z kobieta w roli głównej było najgorszą z częsci i wogóle jakos mało klimatyczną.

ocenił(a) film na 9
Albertino

Racja potowrki mogłyby być odrobinke lepsze. Co do imienia Harrego, to już dawno było wiadomo, że zostanie ono zmienione na Christopher (czyżby na cześć reżysera ?). A jeśli chodzi o główna bohaterkę, to grałeś może w SH3? Tam głównym bohaterem jest dziewczyna i gra na niczym nie traci.

sietra

Ja tam chororuf nie oglądam, ale ten FILM zapowiada się ciekawie. Czekam z zainteresowaniem.

ocenił(a) film na 10
Albertino

mysle ze w pewnym sesie bedzie to udana ekranizacja napewno lepsza niz alone in the dark moze i nawet resident evil pozatym wydaje mi sie ze tworcy postanowali polaczyc 3 czesci silenta z kazdej czesci jest cos wyciagniete procz 4(bo niezauwazylem na zwiastunie czegos nazucajacego sie z 4 czesci gry)ale mimo to napewno bedzie to film godny obejzenia chocby dla samych fanow calej seri silent hill i bezwzgledu jak bedzie zrobiony wedlog mnie moze pobic dooma alone in the dark czy residenta czekam z niecierpliwosia na film

Albertino

Bardzo dobry klimatyczny trailer. Może będzie to pierwsza udana ekranizacja gry?
Ja w każdym razie nabrałam nadziei co do Silenta:)

użytkownik usunięty
krikra

Ja wręcz przeciwnie - nadzieję straciłem, ponieważ obejrzałem kolejny zwiastun z niekończącej się serii: "klimatyczny i tajemniczy". Tak czy siak, poczekamy - zobaczymy. Na razie ŻADNA ekranizacja gry komputerowej nie spełniła moich oczekiwań. Zawsze tylko bełkot dla smarkaczy z gimnazjum. Wypada wierzyć (dziwne słowo w tym kontekście), że ludzie z Ameryki nie spierdolą nastepnego filmu na bazie gry. Choć - jak się rzekło - ja nadziei nie mam.

Ps. Dobrze, że na liście płac znalazł się Sean Benn - bardzo cenię tego aktora.

użytkownik usunięty

Uważam, że jest na co czekać. Film zapowiada się dokładnie w klimacie gry. Poza tym, możemy liczyć na to, że będzie to wybitna ekranizacja gry, ponieważ robią go nie tylko Amerykanie, ale również Francuzi i studio Konami, które niewątpliwie najlepiej wie, jak powinien wyglądać Silent Hill. Co do przeciwników, których widziałam na trailerze to prezentują się genialnie, zupełnie jak w grze. Co więcej, cieszy mnie udział Sean'a Bean'a i Jodelle Ferland. Zapowiada się prawdziwa uczta dla głodnych strachu i tajemniczości Silent Hilla.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
sawin

Jestem pod wrażeniem, myślałem, iż będzie to normalny słąby filmik, ale bazując na grze, te dźwięki, ten klimat, te lokacje i wogóle klimatat, klimat, klimat - to dochodze do wniosku, iż trailer przezentuje nam to, czyli bądźmy dobrej myśli bo naprawdę wszystko wygląda dla mnie wręcz perfekcyjnie!

ocenił(a) film na 10
sawin

O co ci biega? Po pierwsze każdy film kinowy jest nastawiony na zysk, a po drugie po trailerze wyraźnie widać, że SH nie będzie filmem stworzonym dla samej kasy tylko filmem dla fanów gry. Wszystko wygląda identycznie jak w grze. A efekty komputerowe bardzo dobrze wtapiają się w resztę obrazu. Nie możesz stwierdzić, że w filmie nie ma tego wszystkiego co wymieniłeś po obejrzeniu trailera gdzie są tylko krótkie urywki wybranych scen.

ocenił(a) film na 9
Beechbone

Masz racje- celowo zaznaczyłem w swojej wypowiedzi, ze to tylko zwiastun a film może okazać sie inny niz myśle-jednak oceniam zwiastun, własnie zwiastun ma pokazywać jaki bedzie film- i cały czas sie upieram przy swoim w jednej kwestii-w alternatywnym świecie niektóre sceny są nadzbyt komputerowe przez co straszne plastikowe i nieklimatyczne (ta z ręką i ta początkowa w alternatywnym świecie ) fajnie wygląda pierwszy z potworów czajacy sie za bohaterką (te ruchy:)) ale reszta nie do końca mnie przekonuje-czegos im brakuje- kolejna ważna sprawa-potrzeba więcej mroku i najlepiej jakiś filtr (niestety wątpie czy taki bedzie)- mam nadzieje ze nie będzie tak ja to wygląda DLA MNIE po zwiastunie (czyli nie bedzie w klimatach choćby drabiny jakubowa).

ocenił(a) film na 10
sawin

Z tego co pamiętam na teaserze był jakiś filtr, ale nie wiem czy zrobiony tylko dla teasera czy będzie w filmie. No cóż może masz trochę racji. Należy jedynie czekać na premierę i wtedy zweryfikować swoje opinie i oczekiwania co do filmu.

Beechbone

Takiego filtra jak na teaserze to na pewno nie będzie, no ale może chociaż trochę spróbują "umrocznić" ten film ;)
Cóż, ja już tam się nie wypowiadam. Poczekam na film te 5 miesiecy :P (bo tyle do polskiej premiery niestety)

Albertino

tez uwarzam ze swietny filmik i po raz pierwszy film zapowiada sie odwzorcowany od gry w duzej mierze, a nie jak: resident evil czy alone in the dark...

ginger_7

Trailer jest świetny, klimatyczny, wręcz przeładowany ciekawymi scenami, nic tylko czekać na wynik końcowy. Ps. Lepiej żeby ten film wypalił, bo jeśli nie to chyba nikt już nigdy nie będzie chciał nawet kątem oka spojrzeć na ekranizację gry...