PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=139742}
6,6 167 tys. ocen
6,6 10 1 167404
4,8 29 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Jak dlamnie to James Sunderland ! Rządzi też Eddi Dombrowski ???

użytkownik usunięty
Michal1992

Ta pielęgniarka, która zgineła w pierwszej częśći Silent Hill na PSXa i ćpunka Maria!

Michal1992

James Sunderland....Maria.....i w sumie Ernest z dodatkowego scenariusza bo jest najbardziej tajemniczy,wiecie że Ernest jest ojcem Laury?
a właściwie jak uważacie? czym jest silent hill? czy to miasto zasiedlone przez kosmitów...czy może demony? kim jest piramidogłowy?

sethii_2

Moimi ulubieńcami są James i Maria z SH2 oraz Henry i Eileen z SH4.

Co do wypowiedzi powyżej,chyba Laura nie jest córką Ernesta,choć pewności nie mam.Trzeba będzie zagrać jeszcze raz dla odświeżenia pamięci :). Odnośnie miasta,to zależy. Spotkałem się z mnóstwem teorii na temat Silent Hill i żadnej nie można w pełni uznać za prawdziwą. Piramidogłowy,według różnych teorii,jest albo sługą Samaela albo ucieleśnieniem poczucia winy James'a (co nie znaczy,że nie jest kimś/czymś innym ;))

użytkownik usunięty
eraser

Laura nie jest corką Ernesta, jego corka jest bodajze Amy, ktora zginela chyba w wieku 6 lat (dawno nie gralem).
Piramidoglowy to zadna zagadka, jest to kat z okresu wojny secesyjnej, zreszta w grze mozna zobaczyc obraz przedstawiajacy kilku piramidowych i tytul "Judgement Day" czy cos w tym stylu.

Najlepsza postac? Bezapelacyjnie James, tajemniczy, smutny, małomowny koles z poyebana przeszloscia.

użytkownik usunięty

A mi najbardziej podpasowały postaci z uważanych(zupełnie niesłusznie imho) za mało udane SH3 i The Room.Hether jest najbardziej ludzka ze wszystkich głównych bohaterów,wyraźnie wyraża swoje emocje,podczas gdy Harry,James i Henry to drewniaki sprawiający wrażenie,że w ogóle nie dziwi ich to,co się dookoła dzieje i generalnie im to zwisa.Walter z The Room to świetnie pomyślana postać,dobrze wpisująca się w realia serii i coś mi się zdaje,że w kolejnych SH jeszcze o nim usłyszymy,bo koleś dysponował naprawdę niezłą mocą i mógł mieć wpływa na to, co dzieje się w miasteczku.
Żeby nie było,że postaci z poprzednich częsci mi się nie podobają to Angela.Maria i Eddie z SH2 oraz Alessa z SH1 też są super :)

Michal1992

moją ulubioną postacią jest HARRY MASON z SILENTA 1 a drugą pielęgniarka też z 1.... filmik jak umiera i ta melodia w tle do dzisiaj chodzą mi po głowie

ocenił(a) film na 10
Michal1992

pielegniarka LISA z 1 ta muzyka gdy odkrywa kim naprawde jest, naprade dobra i mocna scena

laki

Hary Mason i Walter Sullivan
To najlepsza dwójka
Może ktoś ich przebije w SH5 na PS2

ocenił(a) film na 10
James_Sunderland_666

Maria, SH2 :)
i Heather SH3 :)

użytkownik usunięty
Hiroto

Dla mnie to nr 1 to james z silent hill 2 Henry townSHend zauwazcie jego nazwisko składa nie z 3 członów town (miasto) SH (silent hill) end (koniec) niezle nie? co do piramidogłowego to musi byc jakis wymysł james'a bo potem nagle sie ich robi dwoje i z nimi walczysz lub moze to być tez jakiś zmutowany zdechlak a miasto silent hill jest pewnie nawiedzine przez kosmitów za sprawa których umarli (czyli te ściery) powstaja z grobuw SUPER GIERKA!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

oj chrzanisz, tyle ci powiem
co do Pyramid Head'a masz troche racji, bowiem on jest w pewnym sensie wymysłem Jamesa, niegdyś był on swoistym rodzajem LEKARZA SERC, no a teraz kim jest, wiadomo
jeśli chodzi o potwory takie podstawowe, to nie sa umarli powstali z grobów :/ tylko manekiny
a po trzecie, ten myk z nazwiskiem Henry'ego, nie jest żadna nowinką...

użytkownik usunięty
Hiroto

no dobra nazwisko to wszyscy znają ale manekin z 4 nogami (bo rence to przeszczepione nogi)to jakis psychol musiał wymyslać pozatym w jednej scence z gry jest obrazek jak ten "manekin" lezy zabity w loduwce (zupełnie jakby jadł z niej i ktoś go zabił a jak wiemy manekiny nie potrzebują jedzenia) a nastempnie jak w tym pokoju gdzie poraz pierwszy spotykasz piramidogłowego on wpiernicza takiego wlasnie "manekina" to jak myslisz co on jadł? plastik? nie nie nie miensko wienc to nie mugł byc manekin ciołku

ocenił(a) film na 10

człowieku co za ortografia :/
a to, że lezy w lodówce to nieznaczy, że musiał coś jeśc, idąc do sklepu zawsze coś kupujesz?
a jeśli chodzi o tą scene w kuchni gdzie piramidka pierwszy raz się spotyka, to przyjrzyj się uważniej co on robi, bo napewno go nie je
pozatym czym niby miał by go zjadać?

użytkownik usunięty
Hiroto

sorki za błendy ja jak ide do sklepu to po konkretną żecz i zawsze ją mam (chyba ze nie ma z sklepie) piramidek ma zapewne otwur gębowy nie na czubku łeba tylko tak bardziej schowany pod swą wielka głową ja myślałem ze go je bo jak nie to co moze robić? obciągać druta? powiec mi jak wiesz

ocenił(a) film na 10

powiedzmy, że uprawia z nim stosunek, dociera?

użytkownik usunięty
Hiroto

eeee hahahahahaha chyba sie bede musial wybrac do oczologa

użytkownik usunięty

człeku jesli oni uprawiaja sex to j to robie codziennie z moją matką

użytkownik usunięty

wszystko ci sie kojazy z tym samym daj linka ze zdjęciem jak to jest pokazane bo nie uwierze

ocenił(a) film na 10

kurde, specjalnie zaczne jescze raz przechodzic i ci screena zrobie :/
chyba, że my w ogóle nie rozmawiamy o tej samej częsci, o której ty częsci mówisz?

ocenił(a) film na 8
Hiroto

Panowie, Pyramidhead uprawia stosunek z manekinem w tej scenie. Jest to odwzorowanie sceny gwałtu z Blue Velvet Davida Lyncha. O Silencie trochu wiem także prosze mi się tutaj nie kłucić :) Zresztą dla porównania obejżyj film niedowiarku, scena jest niemal identyczna. Ewntualnie poszukaj na necie listy inspiracji Konami albo... albo poszukaj książki "Lost Memories" gdzie jest opisana każda zainspirowana scena...Zresztą Konami czerpie od Lyncha garściami w SH. Czy wiesz że np. jedna z ulic w Silent Hill została nazwana na cześć twórcy Hannibala Lectera ? Czyli Thomasa Harrisa.

użytkownik usunięty
Kolbe

ja i tak dalej w to nie łykam ze oni sie tam... o lynchu słyszałem i czytałem i akurat od dawna te wszystkie bajery wiedzialem jak tam dojdziesz to krzycz :P

ocenił(a) film na 10

chociażby po twojej ortografii widac, że jesteś za młody żeby to pojąć, ile masz lat, 12? 13?
nie więcej

Hiroto

Konami to zawsze smaczki jakieś wwali!

ocenił(a) film na 10
aniolek1234

racja ;)

użytkownik usunięty
Michal1992

Dobra, a wracając do tematu, to ja narazie grałm tylko w SH2 i teraz stopniowo zaliczam trójeczke u kumpla, ale chyba postacie bardziej podobały mi się w dwójce. Z SH3 narazie widzi mi się Claudia, taka mroczna i w ogóle- na jej widok zawsze robi mi sie trochę zimno;) A moja ulubiona postac to zdecydowanie Maria!!! Do końca nie jesteśmy pewni, kim jest, w zależności od zakończenia widzimy ją w inny sposób. Poza tym twprzy wokól siebie jakiś taki fajny klimat. najlepsza scena z jej udziałem to według mnie jej rozmowa z Jamesem przez kraty w labiryncie. Po prostu boskie:D:D:D

ocenił(a) film na 5
Michal1992

dla mnie wybor jest prosty:
James, Eddy, Maria, Angela, wszystkioe postacie z sh2, dlatego ze tylko w tej czesci naprawde udalo sie naszkicowac realny obraz zagubionych ludzi. sh 3 ratuje Vincent, sh1 to Dalhia, a sh4 nie istnieje pod tym wzgledem.
A jezeli mialbym wybierac ulubiona postac, to jest to Dzejms.

ocenił(a) film na 7
Kuba

Oczywiście że Harry Mason!