6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Uwe Boll

ocenił(a) film na 9

Obraz ten nie zyskał także uznania w oczach użytkowników IMDb - renomowanego amerykańskiego serwisu poświęconego kinu. Średnia ocen filmu wyniosła 2,3 punktu na 10 możliwych. Tym samym obraz Bolla znalazł się wśród najsłabszych, zdaniem internautów, dzieł w historii kina. Podobny los spotkał wcześniejsze przedsięwzięcia reżysera: "Alone in the Dark" oraz "House of Dead" (plasują się one odpowiednio na 36. oraz 18. miejscu wśród najsłabszych filmów).

Zdaniem krytyki, duży wpływ na nikłe zainteresowanie "BloodRayne" miała bardzo zła opinia, która towarzyszy niemieckiemu reżyserowi wśród graczy. Jego poprzednie ekranizacje gier spotkały się z druzgocącymi recenzjami zarówno widzów, jak i graczy. Słabe recenzje nie powstrzymują jednak twórcy przed sięganiem po kolejne gry. Na ukończeniu jest ekranizacja "Dungeon Siege", natomiast w kolejce do realizacji stoją "FarCry", "Postal" oraz "Metal Gear Solid".http://gry.onet.pl/wia_ item.html?DB=120&ITEM=1226798

ocenił(a) film na 8
sawin

czemu w silent hill piszesz o BloodRayne? początkowy opis moze zmylic ludzi i sie przestraszą że to o Silentcie jest :p

ocenił(a) film na 9
ZlyCzarny

kurde no:)-troche moze głupio zrobiłem:/- bo był taki temat o tailerze starsznie duzo było odpowiedzi i tam był taki ząrt mój ze uwe boll nie kręci silent hilla bo pisze scenariusz do metal gear solid gdzie główną role zagra Hulk Hogan- noi sie zrobiła małą dyskusja że niesmaczny zart:):):):- noi przeczytałem na onecie osattnio że on naprawde będzie to kręcił(!) aże klawiatura mi przestała działać napisałem komentarz tylko za pomocą kopiuj/wklej- pozdrawiam:D

sawin

KURDE!!! Ten gośc ma reżyserowac METAL GEAR'a !!?? KURDE,KURDE...
Chce mi się płakac.Gra ma tak dobry scenariusz...a tu taki Uwe wszystko spartoli.Może przynajmniej Silent Hillowi uda się rozwinąc skrzydła.W koncu to najstaszniejsza gra na PC, nie?

Ale musisz przyznac, że Metal Gear Solid 1 i 2 mają fabułę lepszą niż niejedna książka!

ocenił(a) film na 9
kori_ryba

no na pc na pc- ale nie można o jej korzeniach napisać wszak to gra cały czas konsolowa:) ach ta jedynka na szaraka....a co sie tyczy mgs to nie sądze by kojima tak zajrany kinem (widać było w mgs2 ) pozwolił by uwe mu spierdolił najlepszą grę jaką zrobił i w którą zapewne włozył wiele wysiłku i serca (predzej sam Kojima nakręci mgs niz boll hehehe)

sawin

Uwe boll nie kreci filmu Silent Hill zerknijcie tu http://www.filmweb.pl/Film?id=139742 [www.filmweb.pl/Film?id= ...] pozdro

ocenił(a) film na 9
saduz

o czym Ty chłopcze do nas rozmawiasz?--) :/....czytaj chłopcze uważniej na drógi raz:)

ocenił(a) film na 8
sawin

heh no uwe jest zajebisty wejdze sobie na jego forum filmwebu ocena 1,25 czy jakos tak i wogule tak zjebuje te biedne gry ;/ alone in the dark jak oglądałem to nieobejrzałem do końca...bloodrayne tez dorwał bedzie przewalone...