6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Film nawet nie zły. Trochę przynudział momentami, ale ogólnie klimacik miasteczka Silenie Hill elegancko utrzymany. Niektóre momenty mimo całej swojej obleśności oraz makabryczności był naprawdę straszne jak na horror przystało. Bo to jest horror, prawdziwy horror a nie komedia typu Klątwa albo ten film z metrem londyńskim. Ludzi na Sali się nie śmiali jak była jakaś straszna scena a bali więc mogę każdemu ten film polecić kto chcę się iść pobać do kina a nie pośmiać. Muzyka wyśmienita, gra aktorska dobra, dialogi naciągane i amerykańskie ;)
Jak ktoś chce iść do kina na horror to jest to najlepszy jaki ostatnio był, myślę nawet że od czasu Ringu 1 ;)

ocenił(a) film na 9
SAXXONS_2

dialogi europejskie są :] Amerykanie nic przy nim nie robili. Tylko francuzi, ale spoko ;]

ocenił(a) film na 10
Redgard

Dobrze, że nie nazwałeś go tumanem ;)

ocenił(a) film na 9
SPONA

Nom. O jednego oświeconego więcej :) By the way ja dzisiaj idę na przedpremierowy pokaz

ocenił(a) film na 9
Redgard

I widziałem w naszych kinach to coś wreszcie :] I co ? Mowe mi odbiera poprostu super horror i świetna adaptacja. Schizaaa. Muzyka Akiry, a raczej dzwięki wszystko potęgowały i to zakończnie :] Taki film trzeba zobaczyć przede wszystkim w kinie. Gorąco polecam :]

ocenił(a) film na 7
Redgard

Ja też niedawno własnie wróciłem z kina i muszę powiedzieć ze zostałem mile zaskoczony :) Jak na ekranizacje super gry film wypada na bardzo przyzwoitym poziomie (nie to co poniektore tego typu filmy), tego nienalezy przegapić to należy zobaczyć na własne oczy, bo tego nieda się opowiedzieć słowami :P

ocenił(a) film na 10
SAXXONS_2

Jak wam sie podobał piramidogłowy ?
Imo. mogło by być trochę wiecej scen z jego udziałem :)

ocenił(a) film na 9
NecrosiS

Spojler Ogólnie to wsadzono go jako postać zadośćuczynienia, która miała wymierzyć ją tym wieśniaką karę za ich grzechy, a oni przed nimi spieprzali. Był połączony z tą dziewuszką, bo potem znika. Zresztą ona sama mówi, że przybiera różne postacie i mówi Rose, że tylko ona może wnieść jej ducha do tego kościółka i uwolnić ją. Sama postać piramidogłowego nawet w grze jest tajemnicą. :] By w filmie ptaszek w klatce. Rozumiem, że on zwiastował przyjście kata?

ocenił(a) film na 9
Redgard

coś mi się z klawiaturą pokiełbasiło. sorry

Redgard

Ale przynajmniej zaznaczyłeś, ze walniesz spoilem :D
Chawała Ci za to :)