6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

To będzie next fear i Rose znajdzie po drodze piłe łańcuchową i katane. LoL:D Albo kamyczek i UFO landing bedzie

Donnie_Darko

W trailerze byly scene nie będące w filmie (np duch dziewczynki przez który samochod przelatuje bokiem). Moze bedzie wiecej takich wycietych scen na dvd...

ocenił(a) film na 7
LV426

Z braku tej sceny się cieszyłem. Nie było tego w grze, a i z lekka kiczowato to wyglądało.

December_Man

No tak... ta scena od razu pokazuje, ze mamy do czynienia z jakimś duszyskiem. A powinno być tak, że na droge wychodzi niby to zwykla dziewczynka, Sharon próbuje ja ominąć no i mamy wypadek. Nie jakieś przelatywanie przez ducha :)

Wersja dvd na pewno bedzie posiadała kilka usuniętych scen + kilka alternatywnych zakończeń. Kto wie... może zakończenie z UFO też zrobili :D

ocenił(a) film na 7
Mithrill

Ja czekam na zakończenie Ambulance, może w końcu dowiem się jak ono wyglada ;P

ocenił(a) film na 8
BelzeBoobies

E tam w jedynce kity wciskali że jest zakończenie Ambulance:D Mogli by zrobićtaki smaczek że Rose pisze na takim czerwonym notesiku z białymi kartkami:D

Donnie_Darko

Nie będzie wersji reżyserskiej SH, bo jest ona w kinach. Reżyser mówił o tym w kilku wywiadach. Studio było zachwycone i nie zażądali od Gansa wycięcia żadnych scen, ani zmian. TO JEST WERSJA REŻYSERSKA.

ocenił(a) film na 8
Mierzwiak

yyyyyyy grałeśw gre?? wiesz co tojest next fear?? człowieku to sąjaja:/

ocenił(a) film na 10
Mierzwiak

Nie wycięli żadnych scen, tak?
A chociażby wspomniany wcześniej duch z trailera?
Ja mam nadzieję, zę jednak będzie wersja reżyserska, że będą alternatywne zakończenia, dużo wywiadów i możę nawet film dokumentalny z planu...

dux

Brak ujęcia z duchem na drodze akurat wyszedł filmowi na dobre, zresztą wiadomo tylko o tym brakującym ujęciu, o żadnym innym.

ocenił(a) film na 10
Donnie_Darko

ekhm.... mylicie troszke pojecia... bedzie (prawdopodobnie) wersje rozszerzona a nie rezyserska !!! Bo tak jak juz tutaj ktos powiedzial film trafil do kin w wersji Gansa. Ale zostalo wycietych troche scen zeby film bym krotszy... ale nadal SH kinowy jest to juz Directors Cut... w dvd bedziemy mie Extended Edition prawdopodobnie

Donnie_Darko

Ja też uważam, że scena z duchem dziewczynki była do kitu... Podałem to tylko za przykład...

LV426

W ciekawostkach napisali, że początkowo film trwał 3,5 godziny. Osobiście nie miałbym nic przeciwko, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Po pierwsze, film kosztował tylko 50 milionów, po drugie nie wiem co miałoby zawierać 1,5 godziny dodatkowych scen (łażenie po ciemku?), wreszcie po trzecie, w żadnym wywiadzie z twórcami nie spotkałem takiej informacji.

Mierzwiak

tak, poczatkowo film mial 3,5 godziny ale "ludzie z gory" kazali rezyserowi skrocic go do 2 godzin do wersji kinowej, tak wiec jest bardzo prawdopodobne ze dvd bedzie zawierac dluga wersje filmu lub wydana zostanie wersja specjalna dvd. film ma zostac wydany na dvd w sierpniu w usa. natomiast co do tego co znajduje sie w brakujacych 1,5 godzinach nie jest pewne ale na pewno znajdzie sie tam wiecej scen z rose szukajacej wskazuwek, gdyz widac w filmie ze czesc zostala wycieta, np po tym jak rose i cybil zostaja zaatakowane przez potwora plujacego kwasem, rose odrazu biegnie do szkoly mimo iz nie zostalo pokazane w jaki sposob dowiedziala sie ze tam wlasnie ma isc, a takze w jaki sposob zostala zlapana przez cybil... i inne... takwiec do sierpnia.... doczekac sie nie moge.... rzegnam

your_friend_kamil

O ile dobrze pamiętam to drogę do szkoły rose znalazła patrząc na jakieś znako-mapy umieszczone przy drodze. Przypuszczam że cybill też znalazła te same znaki, a że należy iść do szkoły wiedziała z prostej przyczyny: rose mówiła jej że chce tam iść, no ale ta ją zakuła wtedy w kajdanki.

LV426

Jestem na angielskim forum Silenta, i ktoś stamtąd wysłał maila do producenta z pytaniem o dvd. W odpowiedzi producent napisał, że nie ma na razie żadnych planów wydania rozszerzonej wersji filmu.

Rose wiedziała że ma iść do szkoły, bo jak wróciła do samochodu znalazła obrazek z napisem "School", a do szkoły trafiła odczytując ulice z przystanków autobusowych.

Mały update: na pewno dwie sceny wyleciały z filmu:
1) Mam dwa zdjęcia z planu - na jednym dzieci w szkolnym autobusie, wśród nich Alessa, na drugim autobus z zewnątrz (z napisem "Midwich Elementary School")
2) O tej scenie wiadomo na pewno, poza tym jest dowód; przed dostaniem się do Grand Hotelu Rose i Cybil wybijają szybę w biurze podróży i zabierają stamtąd mapę Silent Hill - dzięki niej trafiają do hotelu. A teraz najciekawsze - w momencie gdy Rose i Cybil idą do Hotelu, jak i w scenach w środku, Rose trzyma mapę w ręce:) Widać to bardzo dokładnie.

ocenił(a) film na 10
Mierzwiak

Uuu to szkoda że nic narazie nie szykują producenci filmu

bobekps2

Chyba, że ściemniaja i szykuja jakąś mega niespodziewajkę :D

ocenił(a) film na 8
Donnie_Darko

A ja chciałem po prostu sprawdzić kto grał w grę i zakuma o co mi chodziło z next fear:d ale skoro wynikła z tego dyskusja na poważnie to czemu nie...:P

ocenił(a) film na 4
Donnie_Darko

raczej na bank wyjdzie wersja *unrated*, w ktorej znajdzie sie kilka dodatkowych scen, ktore nie znalazly sie w wersji kinowej. co do *directors cut*, albo *extended edition* to nie wiem, ale raczej nie pojawia sie razem z premiera kinowej wersji na dvd i jesli w ogole takie cos powstanie, to trzeba bedzie troche poczekac.

han_lecter

Unrated to wychodzą wersje filmów, któe były ocenzurowane. Silent Hill miał kategorię R i nie miał wyciętych żadnych brutalnych scen, więc nie wiem na czym taka wersja miałaby polegać.

ocenił(a) film na 4
Mierzwiak

eee, no nie wiem. resiednt evil apocalypse tez mial kat R i wyszla wersja unrated..

ocenił(a) film na 4
Mierzwiak

eee, no nie wiem. resiednt evil apocalypse tez mial kat R i wyszla wersja unrated..

Donnie_Darko

Może mi ktos wytłumaczyć zakończenie tego filmu bo ja nie mam pojecią o co chodzi. Nigdy nie miałam do czytnienia z tą grą ale film ogolnie dobry. Dzieki :)

and_she

zakończenie:
tak na prawde matka, córka i Cybil zgineły w wypadku :P i trafiły do "czyśćca" lub czegoś podobnego :P dlatego nie widziały "Boromira" (:P) a on ich :D
taki mały skrót :P

RealBadMisiek

a w wersji reżyserskeij życzył bym sobie więcej "pana z czubatym nosem", jak go ktoś określił (lol)

ocenił(a) film na 8
RealBadMisiek

Czyściec? czy w grze nie było czasem coś innego?? coś takiego jak to: kto wejdzie do Silent Hill już nigdy go nie opuści? Pyramid Head- pan z czubatym nosem...lol:D

Donnie_Darko

specjalnie to robią żeby pieniądz zbić kolejny raz na fanach hehehe

Donnie_Darko

Raczej nie, przecież (zależnie od zakończenia) zarówno Harry jak i James wyjechali z Silent Hill. A Rose... no cóż, Alessa jej nie wypuściła.

ocenił(a) film na 8
Mierzwiak

No tak(oprócz zakończenia bad) ale nie mamy pewności że wrócili do normalnego świata a nie pałętali sie we mgle...

Donnie_Darko

Co to w ogóle za debata... wyjdzie wersja rozszerzona, czy nie. Przecież to jest prawie w 100% pewne. Taka jest teraz moda i to właśnie skłania ludzi do kupowania wydań dvd. Wiąże się to z kolejnymi zyskami. Wcale nie zdziwiłbym się jakby wyszło kilka wydań. Kinowe (bez żadnych udziwnień), rozszerzona (z niezamieszczonymi w wersji kinowej scenami) i kolekcjonerska (2xdvd z masą dodatków, różnymi zakończeniami itd.). Chyba Władca Pierścieni to wszystko zapoczątkował. Reżyserzy specjalnie nie umieszczają w filmie wszystkich nakręconych scen po to, aby mieć coś ciekawego do pokazania na dvd.

Mithrill

Zapominasz tylko, że w wersji reżyserskiej Powrót Króla trwa 4 godziny, a tak długich filmów się do kin nie wpuszcza. Poza tym w którymś wywiadzie Gans powiedział, że nie nakręcili żadnych zakończeń w stylu gry.