6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Zaliczyłem !

ocenił(a) film na 9

Obejrzałem warszawski pokaz przedpremierowy w Multikinie i... no ja powiedzmy szczerze jestem usatysfakcjonowany, a moja druga połowa raczej przerażona :) Wszystko podobało mi się, ale nie mogę przeżałować tego, że to film amerykański i to widać bez większego zagłębiania się. Ostatecznie myślę, że każdy fan gry (jak pomyślę o godzinach spędzonych przy SH 1 na PS to myślę, że nim jestem) musi ten film zobaczyć. Dla nie znających gry... no cóż można tą pozycję pominąć. Ach i jeszcze...troszke przesadzili :) (twórcy)

ocenił(a) film na 6
specta

Chyba byliśmy na tym samym pokazie :)

A film wymiata strasznie sceneria, wizualizacja tło samego Silent Hill no powaliło mnie na kolana.

ocenił(a) film na 9
boogieboy

Kuźwa skąd do łba Ci wleciało, że to produkcja amerykańska? Do jasnej cholery oni tam nic nie zrobili. TO jest film zrobiony przez francuzów i japończyków poczytaj sobie o twórcach (rezyser, scenarzysta, zdjęci) !!!! Kuźwa noo. Sean Bean też jest europejczykiem :/

ocenił(a) film na 9
Redgard

Po co to pisze ? Po to że film jest swego rodzaju sukcesem, nie tylko na miare adaptacji gier. Wysoką note zawdzięcza temu, że nie zabrali się za niego tępi amerykanie !

ocenił(a) film na 10
specta

zazdroszcze wam ze juz widzieliscie Silenta...ja musze caly czas czekac...nie nawidze swojego miasta...

ocenił(a) film na 9
Vidi

Zastanawiam się na czym właściwie polegają pokazy przedpremierowe. Czy to z góry jest zezwolone czy jak właściwie :]

Redgard

Pokazy odbywają się w kilku kinach (u nas było tego całkiem sporo) ale nigdzie poza nimi aż do czasu premiery. Na pewno jest to zabieg przemyślany przez dystrybutora i bez jego zgody byłoby to naruszenie prawa. Może ma to na celu promocję filmu. Ci, którzy widzieli i uznają film za dobry na pewno powiedzą o tym znajomym, którzy wybiorą się na premierę. Zwyczajny marketing. Pamiętajmy, że światowa premiera filmu była miesiąc temu... dobrze więc, ze SH mozna było zobaczyć przed 26 maja :D