6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

Mimo ze filmu nie mozna jeszcze znikad zassac juz ma dosc sporo ocen. Wnioskuje ze ludzie zafascynowani gra od razu zakaldaja iz SIlent Hill the movie nalezy sie 10 co w mojej opinii jest duzym bledem gdzy zapewne skaczy sie na czyms w stylu Alone in the dark :/

ocenił(a) film na 9
Gilbert

Nie "skaczy" się jak AITD bo takie filmy potrafi robić TYLKO Uwe.

ocenił(a) film na 10
Gilbert

ja odkad sie dowiedzialam ze wyjdzie film sh nie mialam zbyt duzych nadzieji ale teraz jest coraz lepiej=]
wiadomo ze znajdzie sie zawsze grono fanow gry takich ze nawet jezeli film okaze sie najgroszym filmem na podstawie gry jaki do tej pory wyszedl to oni i tak beda mowili ze jest boski(tak jak to jest z niektorymi ludzmi od Resident Evil-uwielbiam ta gre ale jak dla mnie film byl lipny-1 czesc w miare ale 2 to juz totalna porazka)

Vidi

trzeba miec nasrane we lbie zeby oceniac film ktory sie jeszcze nie widzialo,bo nawet szansy nie bylo!!!! Fucki dla wszystkich ktorzy juz go ocenili!!!
Jaki sens ma ocena w filmwebie, mi powiedzcie??
Powiedzmy ze silent bedzie kicha( watpliwe,ale zalozmy) ,ktos w chodzi na filmweba i patrzy ze film jest swietny bo ma dobre oceny.
Ale mnie irytuje takie pojebane zachowanie,ludzie to maja we lbach siano....
Jak ktos jest podniecony tym filmem to niech to zalatwi w kiblu,a nie w taki sposob

Gilbert

Wydaje mi się że film bedzie zajebisty ale żeby go oceniać przed premierą to przesada!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Gilbert

faktycznie nie można oceniać zanim filmu się nie obejrzy...z kolei widzieliście trailer?? rewelacja...jak ktos grał w gre to od razu da dziesiątke za same sceny trailera...Tajpan się zirytował...dlaczego?? ano dlatego że on tego po prostu nie rozumie...sposobem na niewiedze jest nadpobudliwość...taka tania i żałosna forma wyrażania swoich myśli!!!
wracają do silent hilla...ta gra jest dla miłośników na 10...reszta tak na dobrą sprawę niech idzie ogladać jakies tanie szity typu Dracula3000...
niech film okarze się kiepski bardzo...to i tak za to co tam zobaczymy a zawsze chcieliśmy podczas każdej minuty spędzonej przy konosli z ta grą będziemy wdzięczni...
faktycznie obydwa residenty były kiepskie...ja i tak dam im 10 za zombie i nawiązania do gry...żeby rozuemić filmy na podstawie gier trzeba byc miłośnikiem...ostatnio wyszedł Final Fantasy VII:Advent Children...nie podobał się tylko tym którzy nie wiedzieli co to jest gra FF...reszta zachwycona ...rozuemicie wywód..?? filmy na podstawie gier robi się dla fanów gier...nie dla tandeciarzy...

1listek

Ndpobudliwy?? Ja Ci zaraz pokaze nadpobudliwosc...
DFla Twojej wiadomosci skonczylem wszystkie Silenty, na 100%, w 1 czesci uzyskalem nawet zakonczenie z Ufo( kto jest milosnikiem ten wie o co chodzi).
Widac ze to Ty jestes tandeciarzem zalosny czlowieczku, jesli dla Ciebie oba residenty to filmy na 10,to pewnie jestes czlowiekiem bez gustu,i nie milosnikiem gier,tylko typowym fanboy'em, klapki na oczach i jazda.
Ja w przeciwienstwie do Ciebie stwierdze jesli film okaze sie slaby,ze jest slaby,a nie bede oklamywal siebie samego ze mi sie podoba i inni nie potrafia dojrzec glebi.
Jestes zalsony,bardzo zalosny koles, Finale skonczylem wszystkie,najbardziej kocham 7 wlasnie, i dla mnie advent byl....zajebisty,tu sie zgadzam ,bez gry film moze sie wydawac pusty jak wydmuszka.

Co nie zmienia faktu ze masz pewnie 15 lat, dopiero Ci zaczynaja rosnac wlosy pod pachami,zaczynasz myslec o dziewczynkach i po kryjomu napalasz sie o 19 na mame Muminkow.
I wykaz mi teraz niewiedze w tym temacie,czlowieczku,haha!!
Silent zapowiada sie super film,ale by go oceniac na podstawie tylko trailerow i gry trzeba miec nasrane w berecie,po prostu.

taipan_3

jestes nadpobudliwy jesli nie wiezysz przeczytaj swoja wypowiedz poza tym nic nie udowodniłes(a nawet zrobiłeś z siebie debija)mówiąc że przeszedłes kazdego silenta na 100% a w jednym widziałes zakonczenie ufo gdybys przeszedł jes na 100% procent wiedziałbys ze UFO jest w kazdej czesci a ty zrobiłeś je w jednej wiec nie pierdziel że "..wszystkie na 100%"

taipan_3

jestes nadpobudliwy jesli nie wiezysz przeczytaj swoja wypowiedz poza tym nic nie udowodniłes(a nawet zrobiłeś z siebie debija)mówiąc że przeszedłes kazdego silenta na 100% a w jednym widziałes zakonczenie ufo gdybys przeszedł jes na 100% procent wiedziałbys ze UFO jest w kazdej czesci a ty zrobiłeś je w jednej wiec nie pierdziel że "..wszystkie na 100%"moze jedna a nawet i w to watpie i tak zgadzam sie z toba ocenimy film jak zobaczymy nie ma nad czym debatowac

gudmadafaka

Ok ,a co Ty mi udowodniles? Tyle tylko ze bylem w bledzie i nie wiedzialem o ufo w pozostalych czesciach,co nie zmienia faktu ze troche nadgryzlem ta serie, ibardzo ja lubie. Dobra,przesadzilem wiec z tymi 100%,ale co z tego?? Na dowod Ci powiem ze w 4 najbardziej mnie przerazila scena gdy zostawilo sie lalke w skrzyni i ze sciany zaczely wychodzic te dziewczece twarzyczki,masakra.
Nie przesadzaj z tym debilem,ok? Widac ze tez lubisz uzywac ostrych slow.
Ok,zrobmy tak,przepraszam za za mocne slowa,nadal uwazam ze mam racje,ale przesadzilem,przyznaje.
Przepraszam jesli kogos obrazilem. Ale takie rzeczy mnie frustruja...

Peace?

taipan_3

Bez przesady. Nad grą czuwają twócy gry, scenariusz pisze Roger Avary, zdybowca Oscara za scenariusz do "Pulp Fiction", zwiastun wygląda nieźle, obsada jest dość dobra, reżyserem jest Christophe Gans czyli twórca całkiem klimatycznego filmu "braterstwo wilków". Myślę, że dobrze będzie na pewno i mamy przed sobą najlepszą ekranizację gry w historii (niestety o ten tytuł nie jest ciężko), ale czy będzie to film naprawdę bardzo dobry? Tego nie wiem, ale już tylko 2 miesiące czekania.

ocenił(a) film na 10
Gilbert

dla twojej wiadomości mam 23 lata...silenty też wszystkie przeszedłem na wiele sposobów...znam się na grach i znam się na filmach...nie jestem długo na film@web...wiele osób jednak z mojego ototczenia własnie do mnie zwaraca się z wyborem dobrego filmu...w filmach siedze od samego początku tzn. od momentu gdy mogłem trzymac juz pilota w rękach i przełączyć muminki!!! nierozróżniasz po prostu klimatu filmów na podstawie gier...i to jest twój problem własnie...od każdej produkcji oczekujesz głębi a filmy na podstawie gier to coś tak jakby retrospekcja tego co w grze zobaczyłeś...czyli ogladasz film który juz widziałeś...na tym polega mój zachwyt na residentami...pozdrawiam

1listek

No,ok,ale wracajac do ocen w filmwebie,to tam nie ma uwagi ze to ocena tylko dla fanow gier,filmweb to strona o filmach ogolnie ,dla milosnikow kina,a nie tylko strona o ekranizacjach gier dla graczy. Wiec mysle ze ocene 10 ze strony gracza,powinny byc zachowane dla siebie. Ocenmy film w 2 kategoriach,jako film ogolnie, i jako ekranizacje,tyle ze ta pierwsza wystawiajmy w oceniaczce.... Pozdrawiam

taipan_3

Wiecie co mnie dziwi? Sam fakt, że na filmwebie można oceniać filmy przed premierą. Przeciez to jest niedorzeczne!!! Powinno się to zmienić jak najszybciej. No bo jak można powiedzieć cokolwiek o filmie, którego nie widziało się na oczy? (Prócz traillera).

A tak na marginesie. Powiedzcie jak można spieprzyc ten film, skoro scenariusz czerpie z gry garściami i został zaakceptowany przez Konami?
Mysle, ze wszystko bedzie okej jezeli tylko nie zrobia z tego filmu amerykanskiej historyjki o biednej kobiecie chcacej odzyskac swoja corke. Ja chce tajemnice! Duzo pytań zostawionych bez odpowiedzi i klimat. Sadzac po traillerze to ostatnie jest na 100% :D

ocenił(a) film na 7
Mithrill

Wszystko da sie spieprzyc. Pomysl o braku mozliwosci oceny przed premiera - bardzo dobry, sam chcialem o tym napisac. A najbardziej rozsmieszyly mnie Wasza licytacja - a ja przeszedlem tyle SHow, a ja tyle i to na 100% (a FF raczej na pewno zes wszystkich nie przeszedl, bo pierwszy FF wyszedl chyba z 15 czy 20 lat temu, nawet nie pamietam na ktora konsole). Natomiast z opinia Listka zupelnie sie nie zgadzam, film to film, a gra to gra. Moga byc ze soba powiazane bardziej lub mniej, moga nawet miec jedynie wspolny tytul, ten tekst, ze filmy na podstawie gier sa robione dla fanow tez mi sie nietrafiony wydaje. Tworcy takiego filmu moga jedynie liczyc, ze jakas liczbe ludzi zacheci to, ze film jest na podstawie gry, ale na pewno nie sa tylko dla fanow, to co moze na SH np zeby wejsc trzeba by bylo zdac najpierw test fana SH? Kolejny tekst z trailerami to mnie juz rozwalil, co my mamy filmy oceniac czy trailery? W trailerach to kazdy film i kazda gra zajeb... wygladaja.

Mulambo

Brawa dla autorow ostatnich 2 postów, calkowicie sie z nimi zgadzam,przedtawiaja glos rozsadku, napisali to co mysle,tylko w bardziej mily sposob.
Pozdrawiam ludzi rozsadnych,a reszta niech dorosnie,i nie ocenia filmu przed premiera.
A to ze fil niezle wyglada na trailerach i jest na podstawie dobrej gry nie ma nic do rzeczy,nie ma sie jak do koncowego efektu w postaci filmu.
Oby film nie zawiodl,zycze tego sobie i innym.

taipan_3

acha,a 1 final wyszedl najpierw na Nesa, pozniej zostal odswiezony na psxie, i gbadvance. Jest nedzny,od poczatku do samego konca,nie ma co patrzec na znaczek ze to FF,to byla tylko rozgrzewka, kiedys moglo sie podobac,teraz jest straszny,ale da sie przejsc,ale prawda ze jest taka ze masz racje,to niewazne w tym temacie.

Gilbert

Ja juz widze wydanie dvd Silent Hilla z dodatkowymi materiałami w postaci alternatywnych zakonczen. :D To by byla bomba... Moze dodaliby zakonczenie z ufo :P

ocenił(a) film na 7
Mithrill

Taaaa:)