6,6 168 tys. ocen
6,6 10 1 167789
5,0 22 krytyków
Silent Hill
powrót do forum filmu Silent Hill

ogólnie film mega zajebisty.
najlepsza ekranizacja gry komputerowej jaką tylko widziałem <3
ale mam pytanie
pod koniec filmu bohaterka główna z corka wracają do domu. ale dla czego one nie widza tego meza/ojca a on nie widzi ich ?

tomasz_ratajczak

Tego nikt nie wie,to jest wlasnie caly Silent Hill. Zauwaz ze Rose nie widziala swojego meza bedac w tym samym miejscu w silent hill. Pozniej kiedy juz wracaja do domu wszystko jest takie dziwne: dalej mgla, wszedzie pustki np stacja benzynowa ktora mijaja. Bylo juz na tym forum kilka prob wyjasnienia na twoje pytanie proponuje poszukac.

ocenił(a) film na 10
galix21

dzięki za odpowiedź.
o tym że będąc w Silent Hill mąż nie widział żony też zauważyłem ale nie chciałem owijac w bawełne z moim pytaniem :P
dzięki za info
poszukam w innych tematach :P

ocenił(a) film na 9
tomasz_ratajczak

Nie widział jej ale czuł jej obecność bo przeszła tuż obok niego ale w tym innym wymiarze, a co do tematów na ten temat było ich mnóstwo i właściwie było wyjaśnione :)

ocenił(a) film na 9
sarah496

Nie czul jej tylko jej perfumy poooozdro

ocenił(a) film na 8
tomasz_ratajczak

Czy to może być prawda?

Jest zagadnienie zakończenia, i żaden z obecnych nie palnął bzdury, że główne bohaterki umarły?

Czyżby do ludzi zaczynało pomału docierać? Nie, to zbyt piękne, żeby było prawdziwe.

ocenił(a) film na 7
tomasz_ratajczak

Powodów może być kilka:
Alessa (czyli także Sharon) po połączeniu nie mogłaby żyć w normalnym świecie (w końcu miała 39 lat i była umierająca).
Po połączeniu wypuściła bohaterów z samego miasta, ale nie byłą w stanie lub nie chciała przenieść ich do odpowiedniego wymiaru.
itp itd. Niestety średnio pamietam jak pod tym wzgledem w grach było, ale chyba w każdej w jednym z zakończeń (zawsze tym najlepszym) udawało sie bohaterom uciec z innego wymiaru, ale w wypadku gorszym (jak np filmowe doprowaodzenie do ludobójstwa przez Alesse) bohaterowie jako nieczyści nie są w stanie wrócić.

tomasz_ratajczak

Dark Alessa i Sharon zamykają jednocześnie oczy, co symbolizuje rekombinację dusz i odrodzenie Alessa po 30 latach w ciele Sharon. A to, że jak wychodza to już mogą sie wydostać z Silent Hill, lecz na zawsze pozostaną w świecie mgły ponieważ ''kiedy raz tam wejdziesz, nie ma odwrotu''