o co w tym filmie chodzi? Moze przed obejrzeniem trzeba bylo przeczytac instrukcje do gry ;). Liczylem na rewelacyjny horror a obejrzalem sen psychicznie chorego...
sztuka jest tak zrealizowac obraz aby widz poradzil sobie sam z interpretacja niejasnosci (i nie robil tego godzinami po obejrzeniu napisow koncowych), gmatwanie wcale nie pomaga filmowi choc wielu wydaje sie ze to czyni film bardziej ambitnym (czyt. lepszym)
Jak ci to wyjaśnić?
Po pierwsze powiem, że film wymaga użycia komórek mózgowych i wielu wypowiedziach ich autorzy zaznaczają to jako błąd. Ty jesteś już któryś z koleji... Boże, w jakim ja kraju żyję.
Ten film to nie jest i nie miał byś szybkim, półtorej godzinnym filmem akcji. Zrozumcie to wreszcie!!!
Poza tym wg. mnie i tak wszystko jest podane na talerzu, oj, chyba w grę nie grałeś, jak myślisz, że tutaj jest wiele niedopowiedzeń. A wystarczy dokładnie oglądać, zamiast głupio komentować do partnera, zajadając się popcornem, ale widać, że w tym kraju większość ludzi do kina idzie tylko po to, żeby sobie pogadać....
Bardzo dobrze że wymaga użycia komórek mózgowych i takich filmów powinno być więcej.
Masz rację nie grałem w grę, ale fabułę filmu zrozumiałem, i nie uważam że po obejrzeniu filmu zostają jakieś niedomówienia, ktoś powie że sam sobie zaprzeczam ale chodzi mi że w porównaniu z wcześniejszymi horrorami SH wychodzi bardzo dobrze i zaraz po obejrzeniu powędrował do listy moich ulubionych filmów.
hm ne wiem jak mozna ne zrozumiec o co chodzilo w filmie Oo dokladnie bylo wszystko(no prawie)powiedziane i czego tu nie rozumiec?
to co jest niedopowiedziane to mozna samemu wywnioskowac wystarczy tylko chwile pomyslec...nie wiem czy mentalnosc polakow jest na tyle plytka, ze ne moga pojac tego filmu..