Polecam ten film.Moze nie jest to do konca horror,raczej thiller,s-f,dramat-ale na prawde dobry.Szczegolnie muzyka ktora stwarza klimat jakby sie ogladalo teledysk(dluzszymi momentami malo co gawedza w filmie)zrobiony do swietnej muzyki.Pozatym b.dobre zakonczenie i cala fabula.
to jest twoim zdaniem s-f? a wiesz co ten skrot oznacza w ogole? ale jedno ci przyznam siostro, muza jest w pytke...akira yamaoka zapodaje tak pieknymi nutkami, ze az sie wlos jezy...
A mi się wydawało że, sci-fi to filmy w które, dzieją się w przyszłości, w których jest multum nieznanych maszyn, o bliżej nieokreślonym działaniu.
ja nie wiem kiedy ten film sie dzieje.moze np 2006 roku 5 maja ,ktorz to wie.a jak maszyny moga miec nieokreslone dzialanie?hmm chyba ktos je zbudowal zeby dzialaly w jakims celu a nie w niewiadomo jakim:]
A np. "Z archiwum X"? To również film (a raczej serial) z gatunku Science-Fiction ... A ten gatunek nawiązuje do czegoś oderwanego od rzeczywistości, abstrakcyjnego, czegoś co nie ma podstaw do zaistnienia w prawdziwej rzeczywistości. Nierealne, nadprzyrodzone wydarzenia przeplatają się z przyziemnymi realiami.