Ktora czesc gry była najlepsza?Jak dla mnie to trojka bo po pierwsze była tam najciekawsza bohaterka,po drugie nawiazywała do jedynki,poza tym tak jak dwojka miała swój klimat i swietna muzyke.
Dla mnie dwujka byla najlepsza bez porownan wedlog mnie na podstawie 2 jesli ktos by sie pokusil o ekranizacje to bylby to swietny film a na 2 miejscu obstawial bym silent hill 1:)
Klimat - jedynka
Fabula - dwojka
Grafika - trojka (Ach te sciany w szpitalu :) brrr...)
ja tez sadze ze trojka jest najlepsza czescia dokladnie tak samo jak ty ze wzgledu na nawiazywanie genialne wprost do jedynki i sama fabule lacznie z miodnoscia ktora moim zdaniem jest najlepsza z calej "czworologi" :) :P kiedys sadzilem ze od jedynki niema lepszego silenta ale po glebszym zapoznaniu sie z seria moja kolejnosc jest nastepojaca 3,4,1,2 tez patrzalem pod wzgledem ile razy mialem chec ponownego zagrania w dana czesc 2 dlamnie jest najgorsza czescia chociazby dlatego ze zabrako w niej (moim zdaniem) prawdziwego swiata silen hill i miala najmiejszy klimat wplywajacy na "psyche" i ogolnie miala jakas taka dziwna fabule w mojej liscie kolejnosci 2 jest bardzo daleko za pozostalymi 3 czesciami gdyz pomiedzy 3,4 i1 jest niewielka roznica (ponownie pisze wyrazam tylko swoje zdanie) pozdrawiam fanow seri nara