Sin City: Damulka warta grzechu

Sin City: A Dame to Kill For
2014
6,7 65 tys. ocen
6,7 10 1 64612
6,0 26 krytyków
Sin City: Damulka warta grzechu
powrót do forum filmu Sin City: Damulka warta grzechu

Przyznam z żalem, że nie trafił nigdy w moje ręce komiks SIn City, więc nie jestem świadom kanonicznych rozwiązać fabularnych Millera. Pewien jednak jestem, iż niektóre z postaci pojawiające się w zwiastunie do dwójki nie przeżyły części pierwszej. Będę wdzięczny za odpowiedź.

P.S. J.G. Levitt! Idealnie pasuje do takiego klimatu!

ocenił(a) film na 3
julo_765

Będzie kilka segmentów (zapewne 4-5). Część można uznać za prequele bądź też midquele. Jeden z segmentów to na pewno sequel - dokładnie opowieść skupiająca się na Nancy.

Dodatkowo mogę Ci powiedzieć, że film bazuje na jednej dużej historii ("Damulka Warta Grzechu"), jednej krótkiej historyjce o Marvie, którą wydano w Polsce, w zbiorczym tomie, oraz dwóch innych dużych historiach, których w komiksach nie ma. Jedną z nich Miller napisał na potrzeby filmu (jej głównym bohaterem będzie właśnie Levitt), drugą podobno miał już napisaną wcześniej, ale do tej pory nie została wydana w formie komiksu - nie wiadomo z jakich przyczyn.

ocenił(a) film na 6
julo_765

Ta duża historia z Dwightem, to opowieść z przeszłości (wydarzenia sprzed segmentu Big Fat Kill w jedynce). Ava Lord (Eva Green) to jest ex-dziewczyna, taka jego femme fatale, przez którą musiał operacyjnie zmienić twarz. Dlatego gra Josh Brolin, a nie ponownie Clive Owen.

PiterusAzarathus

cholera dobrze czasem przeczytać co wiedzą lepiej poinformowani użytkownicy! Żałowałem że nie ma Owena( genialna rola w jedynce) ale skoro takie jest wytłumaczenie to nie mam pytań.

ocenił(a) film na 6
Akawoj

Nie chcę się czepiać, ale w jedynce też Dwight wspomniał, że musiał przejść operację plastyczną twarzy. ;)

PiterusAzarathus

czekaj to nie skumałem czegoś tak?
Brolin to Dwight z przed operacji tak?
masz czas to wytłumacz szybciutko...

ocenił(a) film na 6
Akawoj

Skumałeś, jest dokładnie tak jak piszesz. ;) Historia w Sin City 2 to wydarzenia uprzednie do historii z Dwightem.

PiterusAzarathus

Good. Dzięki za upewnienie. swoją drogą chętne dorwał bym komiksy. jak na razie nie było mi dane.