no jak widac mam ale ok tak jak juz pisalem film wyzwala dobre emocje a wiec odejmij kota i masz odpowiedz pzdr:)
przeciez w czasie jednej z rozmow z Andym (gdy spytal czy sa przyjaciolmi) powiedzial ze za zabojstwo... Nie bylo powiedziane kogo zabil...
Przepraszam może nie jasno się wyraziłam , nie przeoczyłam momentu kiedy mówił, że zabił. Ale nie oglądałam filmu od początku i zastanawiałam się , czy może wcześniej było mówione kogo zabił , dlaczego itp
Nie wiem czy było to powiedziane w filmie, ale w książce było wspomniane, że zamordował żonę dla jej polisy.
Przeciął przewody hamulcowe w aucie żony właśnie dla kasy z jej polisy. Jednak jego żona zabrała po drodze koleżankę z dzieckiem, także odpowiedział za potrójne zabójstwo. W filmie nie jest o tym powiedziane.
za napady z bronia w reku i zabojstwa ( bylo powiedziane w jednym momencie filmu)
W opowiadaniu Red wykupił polisę na żonę. Następnie uszkodził hamulce w jej aucie. Żona podwoziła akurat sąsiadkę z niemowlęciem kiedy hamulce przestały działać. Za trzy morderstwa dostał trzy dożywocia do odsiedzenia jedno po drugim.
Natomiast w filmie z tego co pamiętam nie jest powiedziane za co konkretnie Red siedzi.