PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742795}

Skazany

Shot Caller
2017
7,4 47 tys. ocen
7,4 10 1 46995
6,2 19 krytyków
Skazany
powrót do forum filmu Skazany

Film zbiera na FW dość dobre oceny, ale jest zwykłą Hollywoodzką produkcją bez fajerwerków.
Aktor jest teraz oczywiście na fali przez GoT i tematyka dość ciekawa, rzadko poruszana w filmach. Cała historia jednak dość słaba i pełna głupich dziur.

SPOILERY

No bo mamy jakiegoś chłopczyka niby z Afganistanu, co przeszmuglował parę tysięcy sztuk broni przez granicę (pfff), poznał kogoś na pogrzebie i teraz ot tak brata się z hardcorowym gangiem żeby zrobić deal na półtora miliona dolarów.

Mamy przykładnego męża i biznesmena, który ot tak, wybiera życie bez rodziny i wchodzi gładko w środowisko największych przestępców i zwyrodnialców w kraju. Sorry, ale ja na jego miejscu już wolałbym chyba tak jak ten murzyn wziąć w tyłek, przemęczyć się te 10 miesięcy i potem wrócić do kochającej rodziny i zamknąć za sobą ten rozdział niż odgradzać się na zawsze od bliskich i stracić wszystko.

Ta końcówka gdzie bohater transportuje w dupie cały arsenał. Poważnie? W kraju gdzie byle więźniowi zagląda się w odbyt żeby sprawdzić czy nic nie ma, tutaj w najbardziej strzeżonym więzieniu z najgorszymi bydlakami nikt na to nie wpadł?
Takich kwiatków niestety było jeszcze sporo.
Film spoko, do obejrzenia w piątkowy wieczór, ale nic więcej.
6/10 to max

ocenił(a) film na 7
macius_4

Wg mnie on nie przemycił tego w dupie, tylko w żołądku, a później wysrał na klopie. Wiadomo, że jakby to sobie zapakował w anusa, to by wtopił przy pierwszym przeszukaniu.

No nie wiem, czy wolałbyś być tak bolcowany przez cały wyrok, bo to masakruje nie tylko dupsko, ale i psychę. Poza tym, facet nic nie planował. Postawił się, a później wsiąkał w ten światek krok po kroku. Z pewnością na samym starcie nie zakładał, że zabije dla gangu kilka osób i będzie miał spokój.