PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293125
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Jak w tytule - 10 minut akcji na początku, 15 na końcu, a pomiędzy nuuuuuda i nic więcej.
Totalna strata czasu. Szkoda.

użytkownik usunięty
panzerdark

To nie żadna nuda tylko ciekawie opowiedziana i wciągająca historia. Bond to nie sama akcja. Dobrze, że zrezygnowali z nadmiaru wybuchów i strzelanin bo właśnie przez nie film stracił by na wartości.

ocenił(a) film na 9

Tylko szkoda że porobili na końcu takie głupoty jak walka pod lodem :P

ocenił(a) film na 9
Joleke22

To chyba nie widziałeś Śmierć nadejdzie jutro.
Bond goni przestępce na zamarzniętym jeziorze,Pojedynek na miecze,zamki z lodu.

ocenił(a) film na 7
Spiderman_filmaniak

I o to chodzi w Bondach, o widowisko. jeśli ktoś chce tajemniczego dramatu, to polecam "Ukryta Prawda" na Polsacie czy gdzieś tam...

ocenił(a) film na 9
Sony_West

Może i tak,ale jest troche przesadzone.

ocenił(a) film na 7
Spiderman_filmaniak

Zamarznięte jeziora, zamki z lodu czy pojedynki na miecze - wszystko to istnieje bądź istniało w przeszłości. Dziwią mnie twoje argumenty, tym bardziej że pojawił się tam między innymi znikający samochód. W skyfall denerwuje już sam początek, kiedy Bond ( co najmniej nieprzytomny) opada na dno rzeki a potem jak gdyby nigdy nic sączy drinki w barze i wyciąga resztki pocisku nożem po paru miesiącach...Mission impossible 5

ocenił(a) film na 9
koniak

Nie oglądałem do końca bo był zbyt głupi.
Chodzi mi o fabułe że jest najlepsza sam Bond jest najlepszy,przeciwnim,M,Q,.
Ale to była tylko 1 taka scena,a nie 5 jak w poprzednich.

ocenił(a) film na 10
Spiderman_filmaniak

Gwoli ścisłości: Bond ucieka na tym zamarzniętym jeziorze przed przestępcą, nie goni go. Lodowy był zaś nie zamek, a hotel, i takie hotele istnieją naprawdę. A scena pojedynku na miecze - co masz do niej? Świetna scena.

ocenił(a) film na 9
Sqrchybyk

Ludzie się czepiają Skyfall,a tego nie

ocenił(a) film na 10
Spiderman_filmaniak

10 lat temu się czepiali, zapewniam cię. Sam się trochę kłóciłem, ale nie na FW.

panzerdark

Oceniłeś na 5, dodałeś do ulubionych i piszesz, że strata czasu. Brak konsekwencji z Twojej strony a film jest świetny.

ocenił(a) film na 3
White_Carnation

Nota '5' podciągnięta właśnie za te początkowe i końcowe sceny; inaczej byłoby znacznie niżej. A dodałem do ulubionych jak wszystkie inne Bondy. Konsekwentnie. I co w tym filmie jest świetnego - jeśli mogę się dowiedzieć.

ocenił(a) film na 9
panzerdark

kompromitujesz sie film dla ludzi jezeli chodzi ci o efekty ogladnij Star Trek

ocenił(a) film na 2
panzerdark

Do tej pory nie wiem czy to Bond czy remake Kevina samego w domu...

daxi891

Już myślałem, że tylko ja pomyślałem o Skyfall w tej kategorii. ;)

ocenił(a) film na 6
panzerdark

niestety ale musze zgodzić się w 100% .straszna klapa

panzerdark

takim ludziom jak ty chyba nikt nie dogodzi
niestety ;(

ocenił(a) film na 8
panzerdark

Najlepszy Bond jaki dotychczas powstał! nigdy fanem tej serii nie bylem .Do tej pory bylo w nich za duzo efektów specjalnych a malo tresci tu wszystko mamy jak dla mnie w odpowiednich proporcjach. Polecam

ocenił(a) film na 3
john_anonim

To Ty chyba z wszystkich Bondów widziałeś tylko SKYFALL, johnie...

użytkownik usunięty
panzerdark

Ja widziałem wszystkie Bondy, a Skyfall zaliczam do najlepszych filmów z Bondem, stoi na równi z innymi faworytami, albo nawet i przebija ich. Kwestia gustu :)

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się, Skyfall jak dla mnie w pierwszej 8 może nawet 5 z całej serii. Na dodatek wreszcie Craig przekonał mnie że pasuje do tej roli.

ocenił(a) film na 3
Mateoz555

Jako emeryt? On wygląda w tym filmie jak stary dziad, który uciekł ze szpitala. Nie o to chodzi w Bondzie. Jak chcieli nakręcić film o stetryczałym agencie, to mogli oryginalną fabułę stworzyć.

ocenił(a) film na 10
Vitek

Tutaj wiek nie gra roli. Chociaż to prawda że wyglądał nawet na 50 zwłaszcza z tą siwą brodą ale to w ni czym nie przeszkadza. Moore grał aż do 58. A z Brosnanem za to za wcześnie rozwiązali kontrakt ,a zdatny był by jeszcze chociaż na jeden film. Aktora do takiej roli powinno wymieniać się jak najrzadziej

ocenił(a) film na 10

Również się zgadzam, a dodam, że jestem wielkim fanem serii i każdy poprzedni odcinek widziałem co najmniej cztery razy.

użytkownik usunięty
Sqrchybyk

Dobra rada .
Nie odpisuj na posty tylko się baw TAK jak i wszyscy !

ocenił(a) film na 10

E tam bawić się... Lepiej siedzieć na doopsku i filmy oglądać!

użytkownik usunięty
Sqrchybyk

nieee Cały czas ...
Chlańsko i te sprawy ;)

ocenił(a) film na 10

W sumie... Ponoć po wódzie z Czech można filmy 3D bez okularów oglądać. Oczywiście dopóki się nie urwie...

użytkownik usunięty
Sqrchybyk

haha co prawda to prawda ;-)

ocenił(a) film na 1

A o jakim filmie piszecie, bo chyba wszedłem na opis Sky.. cośtam.

ocenił(a) film na 1
panzerdark

No końcu te 15 minut wykorzstałem jako przerwę na siku (ożłopałem się mirindą), ale kumple powiadali, że ostatnie 15 minut zastanawiali się nad losem biednego Bonda w przyszlości, bo biedak zemrze z głodu, jak taki słabiutki jest...

ocenił(a) film na 7
panzerdark

Lamus z ciebie , nie znający się na dobrych filmach. Tyle w temacie, typie.

ocenił(a) film na 3
accadacca

Goń się, deklu. Znaffco zakichany.