Nominacja dla Adele nie jest dla mnie wielkim zaskoczeniem. Samą wygraną też ma raczej w kieszeni, a potwierdzeniem niech będzie fakt, że wystąpi ona na gali z wykonaniem live, a jak wiadomo większość utworów śpiewanych, będących jednocześnie z nominacją wygrywa. Zresztą pozostałe nominacje również mnie nie dziwią, szczególnie jeśli chodzi o dźwięk. Pod tym względem seria Bondów jest nad wyraz dobra, z wyszczególnieniem "Skyfall" gdzie to podkład muzyczny grał jak nigdy dotąd integralną i nieodzowną rolę.
Na pewno zabrałbym za montaż dźwięku i dał prędzej "Avengersów". Co do zdjęć, to wolałbym jednak "Nędzników" w tym miejscu.
Podejrzewam, że Skyfall było tym 10, brakło mu jednak głosów by przekroczyć próg (ile on tam wynosi - 5%?). Ale cóż - mi szkoda Bardema, na pewno zasłużył na nominację bardziej niż Arkin czy De Niro (świetni aktorzy grający w bardzo dobrych filmach, czy jednak zasługujący tym razem na nominację?)
Co do piosenki pewne jest jedno: wygra któreś z dwójki Skyfall-Les Miserables
Akurat przebojowość to zwykle ostatnie, czym się członkowie Akademii w tej kategorii przejmują ;)
Mnie się jednak bardziej Arkin podobał, deNiro jeszcze nie widziałem. Grunt jednak, że Hoffman jest!
To moja reakcja na wieść o nominacji za piosenkę:
. . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
Do mnie zdjęcia Deakinsa ne przemawiają (choć doceniam ich techniczną doskonałość), wolałbym żeby Kamiński dostał trzeciego Oscara.
i chwała Bogu, że nie jest nominowany w kategorii "dla najlepszego filmu" czy cuś w tym rodzaju... filmidło przedłużane i po prostu... nudne...
whatever :D dobrze, że nie nominowali Skyfall... PS... piosenka Adele... STRASZNIE NA SIŁĘ...
:/ ale w tej piosence nawet słowa są na siłę... no nie mieli niczego innego, głupia szara masa kocha Adele, więc ją nominowali... cóż, taki świat mamy obecnie...
Ja jej nie kocham i, uwierzycie czy nie, żadnej jej piosenki przed "Skyfall" nie znałem. I jestem zachwycony, chyba najlepsza piosenka bondowska od czasu "GoldenEye". Szkoda że o czołówce tego powiedzieć nie można...
Szara głupia masa powiadasz? Ciekawe to co prawisz. Oprócz "Skyfall" czy "Rolling in the Deep", zapoznany jesteś z twórczością Adele, że wystawiasz tak krytyczną opinię w stosunku do osób słuchających jej utworów? Obrażając słuchaczy, negujesz również jej dokonania. Jak to się mówi, najwięcej krzyczą ci, co mają najmniej do powiedzenia.
Jeżeli wnioskować na podstawie piosenki Skyfall... tak, jest bardzo na siłę, a masa zauroczona Adele przy braku jakiejkolwiek alternatywy wybierze tą właśnie piosenkę do nominacji...
no i bardzo dobrze! świetny film :) chociaż ciut więcej mogliby dodać alkoholu no i oczywiście wściekłości Bonda, że musi kogoś słuchać. Połączenie doskonałe :) zobaczymy, co będzie dalej, chociaż M będzie mi bardzo brakować..