PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293186
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Deja vu... 

ocenił(a) film na 9

Pełno spoilerów fabuły skyfall, incepcji, kevina samego w domu,batmanów nolana, sędziego
dredda- nie czytać jeśli nie widziałeś tych filmów.:P
A więc, najnowszy bond nie tylko zawiera smaczki związane z wcześniejszymi filmami,
nawiązania spoza serii:
- Broń spersonalizowana, nie reagująca na dotyk kogoś innego poza 007 - Sędzia Dredd lubi
to. ;)
-Ruiny,plaża - kryjówka złego gościa łudząco przypominała mi Limbo z Incepcji, już myślałem
że zaraz zobaczymy dicaprio i jego ukochaną ;)
- Gdyby ten film zrobił Nolan, nie byłbym zaskoczony. powiedziałbym nawet że przesadził i zrobił
się z tego batmanobond. Czarny charakter stylem za bardzo przypomina mi Jokera. Te
przebieranki za policjantów itd.. Rozbijający się pociąg. No i tekst że zbliża się burza...
-No i scena z zakładaniem pułapek... Tak tak, z czymże innym mogłaby się kojarzyć jak nie z
Kevinem.

Mimo tego że może to wyglądać jak plagiat i misz masz, film mi się bardzo podobał. Sceny
pościgu niesamowicie intensywne, Silva będący tym psycholem był świetny w moim odczuciu,
sympatyczny nowy Q. Na pewno lepiej mi się oglądało Skyfall niż 2 poprzednie filmy.
Wychwyciliście jeszcze jakieś "smaczki" spoza serii Bonda?

użytkownik usunięty
kartelad

Broń spersonalizowana skojarzyła mi się z karabinem z "Licencja na zabijanie"
Wyspa to 'Doktor No.'
Niestety od akcji z M robiącą pułapki, miałem w głowie już tylko muzyczkę z MacGyvera i widok biednego Kevina

ocenił(a) film na 8
kartelad

Dokładnie, mam to samo skojarzenie z Batmanem - 'The storm is coming' i kiedy zmieniał wóz, przez moment naprawdę myslałam, że zaraz wyciągnie Batmobil z tego garażu.

Co nie zmienia faktu, że film (poza tym, że troszkę patetyczny) miażdży i wgniata w fotel.

ocenił(a) film na 5
kartelad

the storm is coming... może to oznacza że następną część nakręci Nolan?