PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293148
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Nie wiem czemu, ale z tego co widziałem nikt na forum nie zwrócił uwagi na REWELACYJNE intro do Skyfall. Mnie po prostu urzekło i wydaje mi się, że to najlepsza bondowa czołówka ever. Jest niesamowicie klimatyczna, pełna detali, dalej w charakterystyczny dla Bondów sposób nawiązuje do wydarzeń z filmu. Teraz wiem już tylko, że piosenka Adele już nigdy nie będzie taka sama, po przywołaniu na myśl tych wszystkich obrazów. Kiedy siedziałem w kinie, myślałem sobie że właściwie wystarczyłyby mi tylko one i muzyka. Wszystkie osoby które nie są jeszcze przekonane czy na Skyfalla iść czy czekać na DVD/oglądać w internecie - zapewniam, że jeśli się do kina wybiorą - nie będą żałować, bo o ile sam film nie jest dziełem niezwykle wybitnym to intro wszystko rekompensuje.

Burzujzmiasta

jedyna dobra rzecz w tym filmie ale żeby intro było ważniejsze niż film to chyba przesada

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 8
Burzujzmiasta

Mnie dotychczas najbardziej urzekła czołówka z "Quantum of solace" z jej kolorystyką, wydmami, kobiecymi sylwetkami w piasku i efektem wystrzału z piaskowym wybuchem.

Czołówkę ze "Skyfall" postawiłbym jednak zaraz za nią, na drugim miejscu. Świetnie wykorzystane motywy z filmu, ten jej grobowy nastrój i sam skąpany w czerwieni finał, a przede wszystkim prowadzona przez świetnie budujący klimat utwór. Kilka rzeczy mi się nie podobało w niej, ale i tak się jej w końcu dałem porwać. Wśród bondowskich czołówek z pewnością w czołówce! :)

ocenił(a) film na 7
Burzujzmiasta

Mi też się bardzo podobało intro, ale właśnie żeby było właściwie lepsze niż sam film? Po takim świetnym początku oczekiwałem utrzymania tego poziomu.