PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293148
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Pomimo tego, iż dwa poprzednie trzymały równy poziom, ten zostawia je daleko w tyle. Już od
pierwszych minut film trzyma wysoki poziom, zaś sam opening z piosenka Adele jest być może
najlepszy z całej serii Bonda. Niektórzy twierdza, że za mało jest tutaj gadżetów, akcji itp. jednak
ja odbieram to za plus, gdyż fabuła nie jest zbyt zawiła, dzięki czemu mozemy "spokojnie"
śledzić losy bohaterów, a te trzeba przyznać chwilami moga zaskoczyć widza. Zreszta, sam fakt,
iż jest to najbardziej kasowy film w historii na wyspach, świadczy o poziomie tego obrazu, gdyż
na słaby film raczej takie tłumy by nie waliły drzwiami i oknami. Podsumowujac, jak najbardziej
polecam Skyfall, gdyż jest to znakomita rozrywka, przy której miło spędzimy czas.

PS. Adele jest jak dla mnie murowanym faworytem w wyscigu po Oscary...

TheKing23

Potwierdzam. Uważam, że to nie tylko najlepszy Bond Craiga, ale i najlepszy Bond w historii. W ogóle, jeden z najlepszych filmów jakie widziałem. Jak książka, od której nie można się oderwać czytając pod kołdrą w dzieciństwie.

Jest tylko jeden drobny minus, który mnie uwierał podczas filmu - komputery - naprawdę, fakt że nikt nie używa myszek i ogólne efekty wizualne, które nie mają nic wspólnego z jakimkolwiek rodzajem hackerstwa odbierają realizm, bo na pierwszy rzut oka widać, że aktorzy tylko bezmyślnie stukają w klawiatury do wcześniej wyrenderowanych grafik.

Pomijając to - według mnie Skyfall jest najlepszym filmem sensacyjnym i szpiegowskim w historii. Rozumiem, że inni mogą mieć odmienne zdanie, ale ja byłem zachwycony.

użytkownik usunięty
TheKing23

Tak tak tak :D
Taki powinien być Bond .
Sam Mendes se postarał i nie spieprzył roboty , Gratulacje !!

ocenił(a) film na 8
TheKing23

I ja się z Wami zgadzam! żaden ze mnie znawca Bondowskiej serii, ale kilka filmów widziałem i ten zdecydowanie mi się najbardziej podoba. Jasne, ze stare 'Bondy' mają swój klimat i w tamtym czasie, kiedy niczego nie było (albo może o wszystko było trudno...), słynne gadżety, samochody i nie strudzone codziennością panie musiały kusić, a nawet onieśmielać. Czasy się zmieniły, zmienia sie i Bond :) I mi osobiście taka zmiana bardzo odpowiada. Oczywiście miłośnicy bondowskich odsłon z lat 70. mogą być zawiedzeni - pewnie stąd te krytyczne opinie, krążące zwykle wokół zbyt małego udziału podobno nierozerwalnie związanych ze słynnym agentem atrybutów... Mi ich nie brakuje. Fajnie, ze było trochę nawiązań do klasyki 007. A poza tym była dobra akcja, super muza, fajne zdjęcia i świetne aktorstwo. Brawa zwłaszcza dla Bardema - świetnie obsadzony.

TheKing23

Zgadzam się w całej rozciągłości. Rewelacyjny Bond.