Im więcej czasu mija od premiery tym bardziej mi się podoba. Coraz bardziej doceniam ostatnio klimat tego filmu. Istambulski początek zawsze podobał mi się mniej niż inne bondowskie początki z DC ale końcówka na wrzosowiskach Szkocji coraz bardziej klimatyczna. Czekam jak się rozwinie postać Mallory'ego w następnym filmie.
Mnie też się bardzo podobało, nawet (a może zwłaszcza) samochód retro, świetna część, troszkę nostalgiczna. Ja dla mnie - to powrót Bonda z czasów Rogera Moora. Choć przypuszczam, że opinie są podzielone.
Może nie aż do czasów Rogera Moore'a ale na pewno do Bonda tradycyjnego - wspaniałe połączenie 'starego' z 'nowym'. Skyfall to film z wielką klasą i godnie wpisuje się w cały kanon. jedne z najlepszych, jakie widziałam.
Tak, zgadzam się. Poza tym, film został świetnie nakręcony - chodzi mi o scenografię, o obrazy, o przejścia, muzykę. Wielka klasa, wielki takt, brak epatowania przemocą i seksem, dużo pozostawiono niedopowiedzeń. Scena 'gejeowka' - rewelacyjna. Takie niedopowiedzenie. Kobiety z tego odcinka też były uwodzicielskie, tragiczne i pozostawione domysłowi.
Nie jestem jakąś specjalistką od filmów, ale przedwczoraj oglądałam 'Nowego Klosa'. Kontrast był tak ogromny, że aż bił w oczy.
Masz rację. Ten film jest profesjonalny pod każdym względem. A scena "gejowska" faktycznie bardzo dobra i z klasą - Silva chciał upokorzyć Bonda ale Bond wyszedł z tego obronną ręką odpowiadając "what makes you think it's my first time?", zbijając tym samym Silvę z pantałyku :)
Ja już widziałam chyba z 6 razy :)))))))) No i mam na DVD. Po prostu kocham ten film i za każdym razem odkrywam w nim coś nowego.
Mnie marzy się kupno całej serii na DVD w oryginalnych opakowaniach, błyszczących, okrąglutkich.
Nie dziwię się, bo to świetny film.
Ja np. kupiłam tylko te z Danielem. Pozostałe widziałam ale nie mam specjalnego parcia na ich kupno. Chyba, żeby się coś tanio trafiło :)
Ale w sieci, w sprzedaży online, czy jest to sklep gdzieś w Twoim mieście? Bo wiesz, takie miejsca warto znać :)
No, brakuje mi Diamenty są Wieczne, Nigdy nie mów Nigdy i jeszcze dwóch ale nie pamiętam których. Z tym, że akurat tych dwóch, które wymieniłam nie lubię :)
Po wczorajszym obejrzeniu Spectre ocena Skyfall jeszcze bardziej mi się podniosła :) W tym momencie to już współczesny klasyk..