PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293016
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Im więcej czasu mija od premiery tym bardziej mi się podoba. Coraz bardziej doceniam ostatnio klimat tego filmu. Istambulski początek zawsze podobał mi się mniej niż inne bondowskie początki z DC ale końcówka na wrzosowiskach Szkocji coraz bardziej klimatyczna. Czekam jak się rozwinie postać Mallory'ego w następnym filmie.

Gregory_deVar

Mam to samo, za każdym razem kiedy oglądam Skyfall jest coraz lepiej. 10/10.

Gregory_deVar

Dobry to za mało powiedziane - BARDZO dobry!

Karina_15

Mnie też się bardzo podobało, nawet (a może zwłaszcza) samochód retro, świetna część, troszkę nostalgiczna. Ja dla mnie - to powrót Bonda z czasów Rogera Moora. Choć przypuszczam, że opinie są podzielone.

renax33

Może nie aż do czasów Rogera Moore'a ale na pewno do Bonda tradycyjnego - wspaniałe połączenie 'starego' z 'nowym'. Skyfall to film z wielką klasą i godnie wpisuje się w cały kanon. jedne z najlepszych, jakie widziałam.

Karina_15

Tak, zgadzam się. Poza tym, film został świetnie nakręcony - chodzi mi o scenografię, o obrazy, o przejścia, muzykę. Wielka klasa, wielki takt, brak epatowania przemocą i seksem, dużo pozostawiono niedopowiedzeń. Scena 'gejeowka' - rewelacyjna. Takie niedopowiedzenie. Kobiety z tego odcinka też były uwodzicielskie, tragiczne i pozostawione domysłowi.
Nie jestem jakąś specjalistką od filmów, ale przedwczoraj oglądałam 'Nowego Klosa'. Kontrast był tak ogromny, że aż bił w oczy.

renax33

Masz rację. Ten film jest profesjonalny pod każdym względem. A scena "gejowska" faktycznie bardzo dobra i z klasą - Silva chciał upokorzyć Bonda ale Bond wyszedł z tego obronną ręką odpowiadając "what makes you think it's my first time?", zbijając tym samym Silvę z pantałyku :)

Karina_15

Grunt to dobra puenta. Na pewno jeszcze kilkakrotnie obejrzę ten film.

renax33

Ja już widziałam chyba z 6 razy :)))))))) No i mam na DVD. Po prostu kocham ten film i za każdym razem odkrywam w nim coś nowego.

Karina_15

Mnie marzy się kupno całej serii na DVD w oryginalnych opakowaniach, błyszczących, okrąglutkich.
Nie dziwię się, bo to świetny film.

renax33

Ja np. kupiłam tylko te z Danielem. Pozostałe widziałam ale nie mam specjalnego parcia na ich kupno. Chyba, żeby się coś tanio trafiło :)

Kamilla_mak

Mam takie miejsce z tanimi filmami na DVD, ale Bondów nie mają. :-(

renax33

Ale w sieci, w sprzedaży online, czy jest to sklep gdzieś w Twoim mieście? Bo wiesz, takie miejsca warto znać :)

renax33

Ja większość mam :)

Karina_15

Chwalipięta :) Ja nie mam ;(

White_Carnation

To żałuj :)

Karina_15

Super.

renax33

No, brakuje mi Diamenty są Wieczne, Nigdy nie mów Nigdy i jeszcze dwóch ale nie pamiętam których. Z tym, że akurat tych dwóch, które wymieniłam nie lubię :)

ocenił(a) film na 10
Karina_15

Po wczorajszym obejrzeniu Spectre ocena Skyfall jeszcze bardziej mi się podniosła :) W tym momencie to już współczesny klasyk..

Gregory_deVar

No właśnie, nikt nie wypowiada się na temat nowego Bonda?