PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293125
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Skyfall widziałem wczoraj i wrażenia są bardzo pozytywne. Od pierwszej sceny czułem coś
pociągającego w tym filmie. Przez bite 2 i pół godziny patrzyłem się cały czas na ekran nie
próbując nawet mrugać :). Nie jestem może jakimś uberfanem tej serii, ale wiele Bondów
widziałem i ten, moim zdaniem, bije wszystkie inne na głowę. Według mnie największe zalety
Skyfall'a to postacie wykreowane przez Bardem'a i Craig'a, ten ściskający za gardło "artystyczny
początek" z utworem Adele, wiele nawiązań do starszych Bondów i cała trzecia część filmu
[SPOILER] mająca miejsce w domu rodzinnym Jamesa w Szkocji. [END] Po dłuższym namyśl
śmiem stwierdzić, że Skyfall wyszedł lepiej nawet od trzeciego Batmana, a to jest duża pochwała.
Póki co najlepszy film sensacyjny 2012. Serdecznie polecam!

ocenił(a) film na 8
Dominik_KB

Daje rade, jest w tym filmie wiele "świeżości", humoru, dramatu no i przede wszystkim zbalansowanej akcji. Plus również za podkład dźwiękowy..Całkowicie odmienny ale wyśmienity film o który ciężko w tych czasach..

ocenił(a) film na 9
cordmail

Właśnie, właśnie. Ścieżka dźwiękowa także zasługuje na pochwałę. Instrumentalne i elektroniczne twory bardzo dobrze dobrane i dopasowane do wydarzeń ukazanych w filmie.

ocenił(a) film na 9
Dominik_KB

Też byłem wczoraj na filmie i muszę powiedzieć, ze naprawdę fajnie im to wyszło, Nie było się kiedy nudzić. A pościg na motocyklach... miodzio ;] W końcu jakiś powiew świeżości w Bondzie.
Czy się mylę, czy w tym filmie nie było typowej "kobiety Bonda"? :D W końcu

ocenił(a) film na 9
Kazujaman

Też to zauważyłem. Kobiety Bonda poszły w odstawkę:D. A co do motocyklowego pościgu. Był naprawdę fajny, ale wg mnie i tak nic nie pobije pościgu na pieszo przez londyńskie metro. Pierwszy raz stwierdziłem, że ukazanie tego typu sceny bez pojazdów też może być ciekawe.

Dominik_KB

warto dodać że Q jest świetny :D